Mda nu am simtit nevoia de a trage RAW cu Sony A5100 insa la burst (jpg calitate maxima) face vreo 50-60 de cadre pana incepe sa scada viteza. Sigur ca dupa aia le scrie intr-un oarecare interval de timp, dar pot utiliza camera normal intre timp - daca o opresc imediat dupa burst se inchide obiectivul dar clipeste un continuare un led portocaliu pana termina de scris, banuiesc. Deci pentru mine singurul lucru la care ar folosi o viteza mai mare de scriere ar fi sa clipeasca mai putin un led pe camera.La video merge aproape orice card de pe piață, pentru că bitrate-ul e mic, dar când ai un RAW de 30MB și mai pui și un jpg de 7MB lângă, parcă ai vrea ceva mai mult de 12MB/s. Ok, nu e utilizare tipică, dar eu simt diferența între un card de 20MB/s scriere și unul de 90MB/s scriere, și asta pe un mirrorless considerat lent (doar 4fps).
Sunt 99% convins că nu-i vina cardului pentru performanța proastă a softului GPS. De obicei problema este RAMul. Eu am testat Sygic pe o tabletă veche cu Android și 512MB RAM și procesor single core și mai bine scot harta de hârtie din torpedouEu sper sa se miste mai repede softurile gps cand lucreaza cu harti offline, salvate pe card. Probabil ca e si vina telefonului, pentru ca 512M ram, deci mai greu sa aloce n-spe buffere in ram, pentru harta. Desigur ca s-ar putea sa ma insel si sa constat ca se misca fix la fel...
La video merge aproape orice card de pe piață, pentru că bitrate-ul e mic, dar când ai un RAW de 30MB și mai pui și un jpg de 7MB lângă, parcă ai vrea ceva mai mult de 12MB/s. Ok, nu e utilizare tipică, dar eu simt diferența între un card de 20MB/s scriere și unul de 90MB/s scriere, și asta pe un mirrorless considerat lent (doar 4fps).
Deloc, Lexarurile le-am luat la ofertă (SD). CFurile au fost mai dureroase.Trist, presupun că ai dat pe un card cât mine pe mirrorless .