Card microSD. Recomandari...

În general stick-urile pe care nu scrie viteza sunt proaste, indiferent de producător (chiar dacă scrie USB3 and stuff pe ele). Eu am luat un Kingston d-ăsta și e cel mai rapid stick pe care l-am avut ever :smile:. Bine, am și niște de-astea, pentru vmware esx boot pe NAS și pentru băgat în "radioul" din mașină (nu a fost folosit ca radio de când l-am luat), care nu-s un exemplu de viteză dar știi în ce te bagi după preț.
 
Da, asa este, fara specificatii de viteza = crappy speeds. Am un Kingston HyperX 3.0 64gb care merge in teste putin mai bine decat vitezele scrise pe el, iar pe el scrie 135 mb/s scriere si 225 mb/s citire. :)
 
Mulțumesc pentru pont, am luat 6 (șase) :D carduri microSD SanDisk de 16 giga, să ajungă pentru device-urile mobile fără număr. Consumabile. În weekend am testat niște microSD-uri mai vechi care dădeau rateuri, două au sfârșit rupte în două și aruncate la gunoi.
 
Tocmai am luat și un cititor nou USB3, un Kingston MobileLite G4, pe lângă MobileLite G3-ul anterior care parcă nu mergea cum trebuie. Facem și teste :)
 
Bun, Kingston MobileLite G4 pare a fi un pic mai rapid decât modelul anterior G3. Am testat:
- SanDisk Ultra microSDHC de 16GB
SanDisk Ultra 16GB.PNG


- Samsung EVO microSDHC de 16GB
Samsung Evo 16GB.PNG


- Samsung EVO microSDXC de 64GB
Samsung Evo 64GB.PNG


- Samsung EVO microSDXC de 128GB
Samsung Evo 128GB.PNG
 
AM refăcut testele folosind 2GB în loc de 256MB pentru spațiul de teste. Diferențele nu sunt semnificative, iar viteza maximă pare a fi 47,7 MB/s, posibil dată de controller sau cititor.

SanDisk Ultra 16GB 2.PNG


Samsung Evo 16GB 2.PNG


Samsung Evo 64GB 2.PNG
 
Optimizarea cipurilor pentru anumite pachete de date, caz în care efortul de recalculare/rearanjare este minim. Așa cum la un server de baze de date, performanța maximă o obțin atunci când aliniez dimensiunea stripe size-ului din matricea RAID hardware, cu dimensiunea clusterului partiției, cu dimensiunea pachetului de date a serverului de baze de date; pune una strâmb și fragmentarea duce naibii toată eficiența. Sau în varianta desktop, nealinierea partiției la sectorul de 4k pentru discurile Advanced Format. Sau în varianta networking, să vrei jumbo frame cu MTU mai mare decât poate duce unul din echipamentele de pe traseu.
 
Dar ce avem noi aici. Card microSDXC SanDisk Ultra, Class 10, UHS-I, de 64GB, cu adaptor SD. Pe carton scrie „Speed up to 80 MB/s 533x”, și „ideal for Android-powered and other smartphones and tablets”. E roșu cu gri închis, și testul... param pam pam:

upload_2016-11-15_23-40-14.png


82 MB/s scriere, 96 MB/s citire, pe acel card reader USB-3 pe care mai sus îl suspectam că e limitat la viteză.

Cardul e în promoție la evoMag la 99 lei. Am luat două, cred că mai iau :D
 
Poate pentru cine are telefon cu slot de microSD, ca eu nu. Dar foarte serios, nu ii simt lipsa: jumatate din capacitatea actuala e disponibila. Dupa cum spunea Quark , greu mai gasesti p0rn cu care umpli cardul pana rezonezi :p
 
La un inventar rapid - 2 telefoane, 1 tabletă, 1 dashcam, 1 GoPro, toate cu microSD. Plus cele 2 telefoane ale părinților și tableta bunicii, unde mereu e nevoie de un upgrade de capacitate și viteză. Am ajuns să folosesc microSD-uri cu adaptor SD și în dSLR, fără să mă mai complic cu carduri SD separate. Sunt consumabile.
 
Eu prefer sa tin in mobil un backup la toata munca + soft + snapshots dupa partitiile relevante ale sistemelor pe care lucrez. 32G sunt ok pentru treaba asta. Just in case. Dupa aia, daca mai si fotografiezi / filmezi in concedii, 64G it's a must.
Sau cum imi place mie sa ma definesc: "Life on a stick". :D
 
Mai am samsung-uri asemănătoare cu ăla și sunt ok (cel puțin cele de dimensiune mai mare). Parcă făcuse puterfixer un benchmark pentru dimensiunea asta.
 
Back
Top