La 3-400 de lei iei doar jafuri. Dar merita, ca e pentru baiatul tau, e cat o treime de placa de baza pentru tine (care placa de baza se gaseste si de 2 ori mai ieftina cu mai putine briz-brizuri, dar daca iti permiti ...).
Mi-au trecut prin mana (aka reparat) cateva biciclete din gama asta. Rich Bike sunt niste mizerii care nu merita banii. DHS sunt tot proaste, dar mai bune calitativ. De Focus Raven Rookie 20" nu se pune problema, ca e 1000 de lei, dar macar merge bine. Ce nu e bun la aproape toate:
- franele; de obicei franele nu conteaza ca iei bicicleta ca sa mergi, nu ca sa stai, dar manetele sunt jalnice (Tektro sau DHS, alelalte sunt praf): mult plastic, cursa dubioasa, reglaje care nu merg sau nu merg bine; clestii de frana care raman intepeniti sau pur si simplu freaca pe o parte si nici un reglaj din lume nu poate schimba asta; cabluri care din fabrica au o frecare pe camasa de zici ca tragi la plug
- rotile: de obicei au 8-uri din fabrica, dar nu e o problema prea grava daca nu sunt prea strambe, se pot regla
- suspensia - la cele cu furca cu suspensie ori e intepenita din start ori are o cursa de 1 cm
- greutatea - nu gasesti cadre de aluminiu la banii aia, doar otel; pentru un adult 14 kg nu e mult (e dublul greutatii unei cursiere bune

), pentru un copil e mult. De asemenea ghidon din otel, pipa, tija de sea
- finisaje: otelul cromat o sa rugineasca intr-un an daca nu e foarte bine intretinut, in 2-3 ani daca o tii doar in casa

- angrenajele: au frecare de zici ca sunt pe lagare, nu pe rulmenti
- schimbatoarele, unde exista: la cele de 20" am vazut de obicei 5 viteze pe spate, precizie devastatoare (trebuie sa te opresti si sa o schimbi pe loc ca sa stii pe ce pinion esti) si se actioneaza foarte greu
Eu o zic din perspectiva unuia cu 7 biciclete in garaj, 2 de aluminiu (Focus si Cube) si 5 din otel: una din Hervis (la care am schimbat manetele si clestii de frana in prima saptamana), vreo 3 DHS-uri la care nu am ce sa schimb mai intai fara sa le schimb complet si un no-name din care nu a ramas decat cadrul si furca originala (si piese noi de inca 1100 de lei). Cred ca un Focus Raven sau un Cube Kids, mai ales daca sunt in promotie, sunt biciclete care sunt bune de ceva, restul sunt consumabile: dai putin si tin putin. Si mai sunt cele din Hervis care sunt la mijloc: destul de ieftine (am luat una la 50% reducere) si la care majoritatea pieselor sunt ok, eventualele modificari sunt marunte.
Echipament de protectie: casca de oriunde vrei, nu am vazut diferente mari ca protectie ci doar ca design, aerisire si comfort; manusi din Decathlon, sunt mai bune cele cu degete majoritatea anului, eu port manusi cu degete si vara in Bucuresti la 35 de grade. Cand ai ocazia sa te protejeze se masoara eficienta in suprafata distrusa a manusii cu piele intreaga dedesubt.