Articole interesante - Linux

Discussion in 'Software și sisteme de operare' started by creizi, Oct 19, 2003.

 1. Pisoi

  Pisoi Monsieur Pussycat

  Frumoasă poveste. Păcat că nu e adevărată. Adică Pentagonul nu îl foloseşte pe motive de securitate, ci de ieftinătate. De aici a pornit un întreg scandal cu privire la faptul că aplicaţiile de interes naţional nu au ce să fie open-source; asta doar le creşte riscul de penetrare de către spionajul altor ţări. Încă nu s-a terminat show-ul, dar bănuiesc că Linux nu va penetra în zonele fierbinţi decât cu mari modificări. Nu degeaba se chinuia NSA să scoată un Security Enhanced Linux. Şi nici măcar acela nu e suficient de secure ca să fie considerat un Trusted Operating System.
  http://www.nsa.gov/selinux/info/faq.cfm#IndexI
   
 2. scristian

  scristian Membru Senior

  SELinux este deja in kernelul 2.6.x
  Si mai este grsecurity , pacat ca Linus nu a vrut sa fie inclus in kernelul2.6.x.

  Pai armata SUA de asta prefera Linux/OpenSource, ca poate sa modifice kernelul/programele cum vrea muschiul lor si sa il securizeze expertii lor. Nu cred ca se pot baga ei in kernelul windows.
   
 3. Pisoi

  Pisoi Monsieur Pussycat

  Cum se poate construi un firewall Linux cu o memorie Compact Flash pe post de disc: HOWTO: Building a Diskless 2.6 Firewall.
   
 4. scristian

  scristian Membru Senior

  Review la Gnoppix

  Un Review al Gnoppix, care este un LiveCD care are ca desktop Gnome.
  Am terminat download-ul la el si zilele astea il testez si eu, pare interesant, mai ales ca contine si MonoDevelop.
   
 5. scristian

  scristian Membru Senior

  Is Linux too good to be true?
   
 6. Pisoi

  Pisoi Monsieur Pussycat

  No offense, dar a câta oară citesc asta... Linux tot urcă Windows mountain, dar mereu rămâne cu vreo 3+ ani în urmă la desktop end-user experience.
   
 7. scristian

  scristian Membru Senior

  Un studiu independent despre cat se pot reduce costurile folosind Open Source.
  Un studiu negativ facut de Gartner si acuma se afla pe site-ul Microsoft, culmea ei se lauda ca Linux nu reprezinta o amenintare pentru ei. Reclamele interzise in care ei faceau afirmatii mincinoase is tot niste chestii minore.
   
 8. creizi

  creizi embedded intelligence

  Implicit, o distributie Linux nu te ajuta sa folosesti la maxim sistemul tau de calcul. Asa ca trebuie sa faci unele ajutari. Acest mini-articol te va ajuta sa modifici diversi parametri ai harddisk-ului, cum ar fi modul DMA.
  Sursa: MadPenguin.
   
 9. Pisoi

  Pisoi Monsieur Pussycat

  Unii poate aţi auzit de o discuţie în contradictoriu despre piaţa Linux, ieri, pe #chip.ro. Ca de obicei, respectul meu faţă de unii participanţi la discuţie a fost umbrit de zealotismul lor orbesc. Genul de cifre care mă fac să fiu rezervat cu privire la succesul Linux le puteţi găsi citate aici:
   
 10. creizi

  creizi embedded intelligence

  Iata un editorial ce trebuie citit de toti cei care se trezesc dimineata si se culca seara cu "Linux rulz, Microsoft sux. Linux este parintele SO-urilor".
   
 11. jarod

  jarod Super Moderator Sugar daddy

  SSH Host Key Protection
   
 12. jarod

  jarod Super Moderator Sugar daddy

  Critical Server Needs and the Linux Kernel

  Se prezintă câteva facilităţi, care ar trebui să apară în kernel, necesare serverelor din zona mission-critical unde performanţa, securitatea sau disponibilitatea sunt esenţiale.
   
 13. scristian

  scristian Membru Senior

  Novell SLES9 vs Microsoft Win2k3 in a Windows Network

  Articol de la Flexbeta despre comportarea acestor 2 servere enterprise într-o reţea Windows. Din punct de vedere al uşurinţei în utilizare, administrare şi performanţa.
   
 14. jarod

  jarod Super Moderator Sugar daddy

  Interviu cu Linus despre dezvoltarea kernel-ului, sfaturi pentru cei care vor să pornească un proiect software mare, GNU/Hurd şi altele.
   
 15. zamo_x

  zamo_x Membru Senior

  Articol unde se gasesc descrise functii avansate ale iptables-ului cum ar fi: restrictionarea numarului de conexiuni, filtrarea dupa siruri de caractere care sunt gasite in pachete si altele.
   
 16. jarod

  jarod Super Moderator Sugar daddy

  Embedded Linux. Articol care prezintă câteva dintre caracteristicile kernel-ului 2.6, importante din punct de vedere al operării în timp real.
   
 17. scristian

  scristian Membru Senior

  Săturată de minciunile Microsoft, comunitatea Linux a răspuns diferitelor lor afirmaţii.
  Prima a reacţionat Novell care a a emis un răspuns la campania Microsoft Get The facts. (todo:link la articolul iniţial)

  După care a trecut la ofensivă cu http://www.novell.com/linux/truth/.

  După care a venit şi rândul RedHat să răspundă.

  Toate astea vin în momentul în care procesul SCO vs Linux e cam încheiat, cu un singur rezultat, acela fiind falimentul SCO. Novell s-a plictisit de proces şi a scos atu-ul (drepturile lor Unix, care ei le aveau înainte să le vândă lui SCO).

  Şi încă ceva, Novell a dat în judecată Microsoft pentru concurenţa făcută cu MS Word, că au angajat spioni industriali, au profitat de plaftorma Windows nefăcând publice funcţii esenţiale. La ora acea WordPerfect era lider pe piaţă, ei neputând veni cu un răspuns la nivelul MS Word (care era copiat şi ambalat mai frumos) a ajuns la pierire.
  Asta vine după ce Microsoft a dat la Novell 500milioane $.

  Se pare că reîncep războiele de prin '95, dar cu alţii în ofensivă şi de data asta sunt uniţi cei mai grei din industrie.
   
 18. creizi

  creizi embedded intelligence

 19. scristian

  scristian Membru Senior

  Articol pe tomshardware despre jocurile pe linux.
   
 20. scristian

  scristian Membru Senior

  Hewlett-Packard Media Center bazat pe Linux.
  Articol
   
 1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
  By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
  Dismiss Notice