Articole interesante - Linux

creizi

embedded intelligence
Aici se vor posta link-uri catre articole ce sunt atat de interesante incat merita sa fie mentionate. De exemplu, recent s-au implinit 20 de ani de existenta a X-ului. Multi se plang ca el este cel care trage Linuxul in spate. Altii cred ca este tocmai invers, o revelatie. Desi este un pic cam vechi articolul, el a fost publicat doar acum, din motive de marketing. Link: Linux Magazine.
 
KDE la Linux Expo UK 2003

Pasionatii de KDE pot sa citeasca aici un articol despre cum s-a descurcat KDE la una din cele mai mari expozitii de Linux din lume. Enjoy!
 
Migrare Windows - Linux

Pe fiecare site de linux din strainatate a aparut cel putin un articol sau o referire la o modalitate de a migra pe Linux. Cei de la Comisia Europeana s-au gandit sa faca acelasi lucru. In consecinta, la aceasta adresa sunt prezente diverse cazuri de studiu si indrumari (disponibile in format PDF). Totdata, cei care doresc o analiza a preturilor pot descarca fisierul XSL disponibil aici.
 
Aproape oricine stie de "Enable DMA" din windows. Rolul acestei optiuni este de a mari viteza de transfer a dispozitivelor IDE. Nu multi cunosc ca si Linux dispune de o astfel de functie/comanda. Ea se numeste hdparm. Cei interesati pot accesa acest link, pentru a obtine detalii despre functionarea ei.
 
Gnome 2.4 in lumina editoriala

Arstehnica a publicat un articol complet despre noul Gnome 2.4. Este destul de mare, asa ca va invit sa luati mai intai o ceasca de cafea/ceai/cola/apa/aer, pentru a putea ajunge la bun sfarsit.
Link.
 
Fedora 1.0 - un DEZASTRU?!?

Dupa cum siti, Fedora se doreste o continuare a Red Hat-ului, pe partea de desktop. Dar se pare ca nu este tocmai asa. Dupa parerea Eugeniei, acesta tinde spre ceva nu tocmai bun. Articolul complet se gaseste pe OSNews.
 
Instalarea si configurarea distribuitei Knopix

Mai toti de pe aici au auzit de Knopix. Aceasta este o distributie de Linux ce nu necesita instalarea pe hard disk, fiind necesar doar un CD pe care sa fie instalat. In acest fel, nu mai este necesar sa faceti tot felul de partitii de swap, root, etc., decat sa bagati CD-ul si sa porniti computerul utilizand acest mediu de stocare. Daca sunteti curios cum functioneaza, atunci acest articol va va ajuta.
Sursa: Madpenguin.org.
 
A fi sau a nu fi

Este gata Linuxul pentru piata computerelor personale? Dupa cum ne aducem aminte, cei e la RedHat spuneau ca mai are un drum destul de lung de parcurs. Dar exista si pareri diferite. Cititi acest articol pentru mai multe detalii.
 
Cum sa actualizezi compilatorul gcc?

Pe langa numeroasele erori reparate, o actualizare poate aduce si un plus de performanta. Dar cum facem aceasta actualizare? Cititi aici.
 
Domnu`, domnu... da ce ie aia Open Source?

Multi folosesc acest termen dar nu prea stiu cu exactitate ce inseamna, ajungadu-se, in acest mod, la diverse conflicte de pareri. Este de recomandat sa cititi acest articol, chiar daca este un pic mai vechi.
 
Migrarea Linux -> Windows

Foarte plăcută (dar nu foarte surprinzătoare pentru că cei de la Microsoft sunt fani Windows) iniţiativa de a publica un ghid despre migrarea între cele două sisteme de operare, venită din partea gigantului Microsoft:
- Migrating to Windows from UNIX and Linux.
 
Migrarea Windows -> Linux

Partea a III-a - reprezinta o incursiune in Webmin, o unealta ce ajuta la customizarea setarilor distributiei dumneavoastra de Linux.
 
Păi, analişti independenţi rulz, dar articole Windows vs. Linux publicate pe site-ul Microsoft? :rolleyes: Poate aş fi crezut, daca nu apăreau procente gen 63% - 276% (!) in favoarea Microsoft, pe partea de sisteme cu mai multe procesoare. Bineînţeles, nu vreau să insinuez nimic. :)
WebBench test results show higher throughput for Windows compared with two Linux operating systems. Testing included combinations of static and dynamic content requests targeting server configurations of 1–8 processors. In a 4-processor configuration, Windows:
  • Has 276% better peak performance for static transactions.
  • Has 63% better peak performance for dynamic content.
 
Back
Top