Articole interesante - Linux

Discussion in 'Software și sisteme de operare' started by creizi, Oct 19, 2003.

 1. creizi

  creizi embedded intelligence

  Aici se vor posta link-uri catre articole ce sunt atat de interesante incat merita sa fie mentionate. De exemplu, recent s-au implinit 20 de ani de existenta a X-ului. Multi se plang ca el este cel care trage Linuxul in spate. Altii cred ca este tocmai invers, o revelatie. Desi este un pic cam vechi articolul, el a fost publicat doar acum, din motive de marketing. Link: Linux Magazine.
   
 2. creizi

  creizi embedded intelligence

  KDE la Linux Expo UK 2003

  Pasionatii de KDE pot sa citeasca aici un articol despre cum s-a descurcat KDE la una din cele mai mari expozitii de Linux din lume. Enjoy!
   
 3. creizi

  creizi embedded intelligence

  Migrare Windows - Linux

  Pe fiecare site de linux din strainatate a aparut cel putin un articol sau o referire la o modalitate de a migra pe Linux. Cei de la Comisia Europeana s-au gandit sa faca acelasi lucru. In consecinta, la aceasta adresa sunt prezente diverse cazuri de studiu si indrumari (disponibile in format PDF). Totdata, cei care doresc o analiza a preturilor pot descarca fisierul XSL disponibil aici.
   
 4. creizi

  creizi embedded intelligence

  Inceputul sfarsitului pentru Linux pe piata desktop-urilor?
  ZDNet
   
 5. creizi

  creizi embedded intelligence

  Aproape oricine stie de "Enable DMA" din windows. Rolul acestei optiuni este de a mari viteza de transfer a dispozitivelor IDE. Nu multi cunosc ca si Linux dispune de o astfel de functie/comanda. Ea se numeste hdparm. Cei interesati pot accesa acest link, pentru a obtine detalii despre functionarea ei.
   
 6. creizi

  creizi embedded intelligence

  Gnome 2.4 in lumina editoriala

  Arstehnica a publicat un articol complet despre noul Gnome 2.4. Este destul de mare, asa ca va invit sa luati mai intai o ceasca de cafea/ceai/cola/apa/aer, pentru a putea ajunge la bun sfarsit.
  Link.
   
 7. creizi

  creizi embedded intelligence

  Fedora 1.0 - un DEZASTRU?!?

  Dupa cum siti, Fedora se doreste o continuare a Red Hat-ului, pe partea de desktop. Dar se pare ca nu este tocmai asa. Dupa parerea Eugeniei, acesta tinde spre ceva nu tocmai bun. Articolul complet se gaseste pe OSNews.
   
 8. creizi

  creizi embedded intelligence

  Instalarea si configurarea distribuitei Knopix

  Mai toti de pe aici au auzit de Knopix. Aceasta este o distributie de Linux ce nu necesita instalarea pe hard disk, fiind necesar doar un CD pe care sa fie instalat. In acest fel, nu mai este necesar sa faceti tot felul de partitii de swap, root, etc., decat sa bagati CD-ul si sa porniti computerul utilizand acest mediu de stocare. Daca sunteti curios cum functioneaza, atunci acest articol va va ajuta.
  Sursa: Madpenguin.org.
   
 9. creizi

  creizi embedded intelligence

  A fi sau a nu fi

  Este gata Linuxul pentru piata computerelor personale? Dupa cum ne aducem aminte, cei e la RedHat spuneau ca mai are un drum destul de lung de parcurs. Dar exista si pareri diferite. Cititi acest articol pentru mai multe detalii.
   
 10. creizi

  creizi embedded intelligence

  Cum sa actualizezi compilatorul gcc?

  Pe langa numeroasele erori reparate, o actualizare poate aduce si un plus de performanta. Dar cum facem aceasta actualizare? Cititi aici.
   
 11. creizi

  creizi embedded intelligence

  Domnu`, domnu... da ce ie aia Open Source?

  Multi folosesc acest termen dar nu prea stiu cu exactitate ce inseamna, ajungadu-se, in acest mod, la diverse conflicte de pareri. Este de recomandat sa cititi acest articol, chiar daca este un pic mai vechi.
   
 12. creizi

  creizi embedded intelligence

 13. Pisoi

  Pisoi Monsieur Pussycat

  Biblia Open-Source: "The Cathedral and the Bazaar", de Eric S. Raymond (aka ESR), în limba română.
   
 14. Pisoi

  Pisoi Monsieur Pussycat

  Migrarea Linux -> Windows

  Foarte plăcută (dar nu foarte surprinzătoare pentru că cei de la Microsoft sunt fani Windows) iniţiativa de a publica un ghid despre migrarea între cele două sisteme de operare, venită din partea gigantului Microsoft:
  - Migrating to Windows from UNIX and Linux.
   
 15. creizi

  creizi embedded intelligence

  Migrarea Windows -> Linux

  Partea a III-a - reprezinta o incursiune in Webmin, o unealta ce ajuta la customizarea setarilor distributiei dumneavoastra de Linux.
   
 16. Styr

  Styr Follower of the old ways Sugar daddy

  ATI Linux How-To

   
 17. Rabbit

  Rabbit Nebun

 18. popetes

  popetes Unbreakable

  Păi, analişti independenţi rulz, dar articole Windows vs. Linux publicate pe site-ul Microsoft? :rolleyes: Poate aş fi crezut, daca nu apăreau procente gen 63% - 276% (!) in favoarea Microsoft, pe partea de sisteme cu mai multe procesoare. Bineînţeles, nu vreau să insinuez nimic. :smile:
   
 19. Rabbit

  Rabbit Nebun

  „Crede şi nu cerceta” - pentru unii ţine treaba.
   
 20. Styr

  Styr Follower of the old ways Sugar daddy

  Installing Fedora
   
 1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
  By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
  Dismiss Notice