Articole interesante - Linux

Discussion in 'Software și sisteme de operare' started by creizi, Oct 19, 2003.

 1. Styr

  Styr Follower of the old ways Sugar daddy

  Un interviu, destul de interesant, cu Linus Torvalds realizat de catre Australian IT.
   
 2. Styr

  Styr Follower of the old ways Sugar daddy

  A look at KDE 3.2 Beta 2

  Dupa ce s-a constatat ca KDE 3.2 beta 1 avea peste 2000 de bug-uri a aparut acest beta 2. Ce aduce nou acest release? Merita instalat? Raspunsurile se aflati citind articolul.
   
 3. Styr

  Styr Follower of the old ways Sugar daddy

 4. Styr

  Styr Follower of the old ways Sugar daddy

 5. Styr

  Styr Follower of the old ways Sugar daddy

 6. Styr

  Styr Follower of the old ways Sugar daddy

  Open Source Versus Capitalism: Part One.

  Prima parte a unui articol care face o paralela intre Open Source si Capitalism.
   
 7. Pisoi

  Pisoi Monsieur Pussycat

  EU Software Patents Jeopardise Munich's Linux Migration. Oops, patentele software!
  Iată ce înseamnă adoptarea sistemului prost de patente din SUA.
   
 8. Pisoi

  Pisoi Monsieur Pussycat

  UN-deleting files in Linux
  Linux security problems are your own fault
  Cum era de aşteptat.

  Asta e deja surpriză (dar nu pentru mine :wink:).

  Am subliniat pentru cei care cred că există soft consumer-level fără bug-uri.

  Dintotdeauna.
   
 9. Pisoi

  Pisoi Monsieur Pussycat

 10. creizi

  creizi embedded intelligence

  Ce se intampla daca Doom3 era open source?

  Exact! Daca nu multi si-au pus intrebarea asta, sigur majoritatea vor spune ca astfel de lansare va avea implicatii in domeniul jocurilor. Nu neg, dar grafica 3D se foloseste si in medicina. Un astfel de motor performant ar revolutiona programele medicale ce opereaza pe PC. Articolul este analizat si din perspectiva Linux.
  Newsforge.com.
   
 11. creizi

  creizi embedded intelligence

  Prezentare Mandrake 10.1 Beta1

  Ai auzit de Linux, mai exact de Mandrake Linux si vrei sa il incerci. Cei de la LinuxBeta.com iti satisfac curiozitatea printr-o prezentare de tip "slideshow" accesibila urmarind acest link. Nu este o imagine completa a distributiei Mandrake, dar merita aruncata o privire. Ideea de a realiza astfel de slideshow-uri a fost adoptata de LinuxBeta.com cu cateva zile in urma si echipa promite sa faca si alte prezentari de acest gen.
  Link catre index-ul prezentarilor.
   
 12. creizi

  creizi embedded intelligence

  Ce ati zice daca in Linux ati executa un dublu-clic pe setup.exe si ati instala aplicatia respectiva? La prima vedere pare ceva de nota 10. Dar (intotdeauna exista un dar), nu toti sunt de acord. Kyle Rankin discuta prezenta celebrului Installshield la expozitia LinuxWorld si aduce argumente solide impotriva integrarii acestui soft in Linux, cel putin in forma actuala. Articolul este accesibil aici.
   
 13. creizi

  creizi embedded intelligence

  Cei de la OSNews.com au publicat un articol-comparatie intre Fedora 2 si SuSe 9.1 Professional. Foarte util incepatorilor care doresc sa aleaga o distributie, le au in vizor pe cele doua si nu s-au decis inca. Link-ul aici.
   
 14. creizi

  creizi embedded intelligence

  Medii de lucru virtuale

  Dupa ce mi-am luat computer nou (AMD-ul @ 1.2Ghz), primul lucru pe care l-am facut a fost sa iinstalez Slackware 8.1 echipat cu Gnome. De ce atata graba? Pentru ca Pentiumul @ 166 nu prea imi permitea sa folosesc mediul grafic la adevarata sa putere, ruland pe atunci un BlackBox. Schimbarea s-a dovedit inspirata cel putin dintr-un anumit punct de vedere: mediile de lucru virtuale. Definitia lor este simpla: se ia mediul de lucru original si se copiaza de cate ori doreste utilizatorul, obtinand astfel x medii virtuale. Fiecare din acestea permite rularea de aplicatii separate permitand o aranjare a aplicatiilor mult mai disciplinata decat in cazul unui singur mediu de lucru. Facilitatea nu se gaseste doar la Gnome, ci si la KDE sau XFCE. Cum nu pot sa includ in acest mesaj toate informatiile despre medii de lucru virtuale in Linux, va recomand sa cititi articolul lui Joe Bolin, intitulat Linux Desktop: Virtual Desktop. Lectura placuta!
   
 15. jarod

  jarod Super Moderator Sugar daddy

  Opteron 150 vs Xeon 3.6 Nocona. Cei de la Anandtech au testat cele două platforme folosind SuSE Linux 9.1 Professional, versiunea pe 64 de biţi. Au folosit atât kernel-ul „default” cât şi cel smp. O să-l citesc şi eu mâine. :biggrin:
   
 16. Pisoi

  Pisoi Monsieur Pussycat

  Happy Birthday, Debian!

  http://ianmurdock.com/archives/000230.html
   
 17. creizi

  creizi embedded intelligence

  Cum aproape niciodata nu este prea mult cand vine vorba de informatie, recomand incepatorilor in Linux sa citeasca tutorialul proaspat publicat de IOSN. El urmeaza conceptul de carte on-line, fiind divizat pe capitole, pentru o mai buna gestionare. Intregul tutorial este bazat pe distributia Fedora Core.
   
 18. Pisoi

  Pisoi Monsieur Pussycat

  Securing MySQL
   
 19. creizi

  creizi embedded intelligence

  Linux are vreo problema de imagine?

  Linux-ul este foarte cunoscut pe plan tehnic, dar se pare ca ii lipseste ceva ca sa devina mai atragator in lumea desktop. De fapt, exprimarea e cam defectuoasa, deoarece trebuia sa spun ca are ceva din belsug: Linux zealots sau, pe scurt, tipii aia mici, cu parul lung si nespalati (pot sa fie imbracati la patru ace, dar tot asa vor fi vazuti) care urla toata ziua in gura mare: "Microsoft sux, frateeeee, sa mor iooo!". Ca om inteligent ai gandi asa: "De ce sa incerc Linux din moment ce are o galerie mai ca la ultima echipa de fotbal de ghetou? E clar ca Linux nu imi va aduce decat dureri de cap din moment ce majoritatea sustinatorilor sai sunt copii de 12 ani care nici batista nu stiu sa o foloseasca. Neah, mai bine ma las pagubas." Desi, ca in orice poveste, de data asta reala, exista foarte multi tipi inteligenti si saritori care te-ar ajuta cu cea mai mare placere si nu ti-ar baga pe gat Linux cu orice pret, tocmai din stima fata de pinguin. Din pacate, chiar si autorul se simte depasit de situatie si nu poate solutiona problema.
  Articolul poate fi citit aici.
  Sursa: MadPenguin.
   
 20. scristian

  scristian Membru Senior

  Linux and National Security
   
 1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
  By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
  Dismiss Notice