Articole interesante din presă sau de pe bloguri

Industria au vandut-o pe fise, agrigultura e mucificata, ce mai e de vandut? Proprietatea (da, cea de care zicea cineva ca e un moft)!
 
Nea' Urban Iulian a mai mancat si el o paine cu articolul asta. L-am vazut dat pe toate forumurile si mi se pare a load of crap. Nu pentru ca e imposibil sa se intample, orice e posibil si aproape nimeni nu are toate datele ca sa poata prezice o astfel de cadere, ci pentru ca desi exista niste argumente pe-acolo ele nu duc la concluzia scrisa mare si cu bold. Articolul ala putea fi scris si acum 2 ani, cu aceleasi argumente si nu aveai de facut decat sa astepti sa se intample... candva. 2010? Nu vad nimic acolo care sa sugereze 2010 nu 2011. Nu vad nimic sa sugereze ca o sa fie o prabusire nu o coborare controlata. Intre declin si colaps sau bula sparta e diferenta ca de la cer la pamant.

Ca de obicei comentariile unui articol fac toti banii. Alea mai merita citite desi unele ar putea sa fie niste fabulatii la fel de mari dar fara titlu pompos.
 
Urban. E descendent direct din papa Urban. Si ruda cu Orban al Ungariei. Aveti grija ce vorbiti despre el ca vine cu firma de recuperare debite peste noi :B
 
Ma, nu stiu de tine, dar eu in 20 de ani am luat 60 de kile si tocmai am terminat o shaorma acu 20 de minute, la capac cu o Fanta si o ciocolatica Fagaras. Consider ca in rromanica de azi poti muri de foame daca esti ori destul de lenes ori destul de prost sa nu faci nimic pentru tine.
 
Da frate, asa e, e naspa, nu mai da partidu servici si casa la toti tinerii din campul muncii, nu mai merge cu spaga de Kentane la ghiseu, nu mai iau mama si tata zile de concediu moca la statiune, nu mai gasesti toale ieftine made in Romania peste tot, facultatea nu mai e moca nici ea, nu prea mai merge peste tot cu "noi ne facem ca muncim, ei se fac ca ne platesc".
Acuma daca vrei sa ai casa, concediu, toale, mancare, bani de tigari, sucuri si facultati tre sa muncesti sclavisor pe plantatie sau sa fi avut bafta sa fi furat ai tai serios pe vremea comunistilor.
Ce mi se pare mie ca s-a schimbat in bine e ca pot sa imi cumpar hainele care imi plac, sa muncesc intr-un loc unde ma simt bine, sa mananc mancarea care-mi place, sa citesc si sa ascult ce imi place, sa ma uit la filmele care ma excita (intelectual adica), sa vorbesc ce si cu cine vreau, sa-l injur pe Geoana sau pe Basescu (dupa preferinta de moment) fara sa ma salte astia, sa ma impusc cu jucarii prin padure, sa locuiesc intr-un apartament decent (in chirie ce-i drept), sa ma duc (sau nu) la ce scoala vreau, sa-mi fac cateva zile de concediu pe ce litoral imi place mie si in general sa imi traiesc viata dupa puterile si stiinta proprie, buna sau rea, sa simt ca nu sunt manat de partidul suprem pe calea proletarului.
Toate astea din munca mea, de sclavisor, si un salariu de 2700 de lei pe luna.
Cam atat castiga si tata pe vremea comunistilor, numai ca el trebuia sa stea cu grija la ce zice, sa se imbrace si incalte exact ca toti ceilalti cetateni, sa citeasca pe ascuns la lumanare carti nerecomandate de regim, sa asculte Europa Libera tot pe ascuns, sa urmareasca meciurile la bulgari, sa stea 3-4 ore la coada la lapte, sa impinga cartuse de tigari pentru cartele de carne, sa ma trimita la tara in vacantele de iarna, sa nu inghet in apartamentul pe care l-a platit 20 de ani partidului.
Daca ar fi sa judec dupa mintea mea, oamenii aia care au murit pe baricade in Timisoara si Bucuresti n-au facut-o degeaba, au gandit ca ne fac un bine noua, astora care acum incepem sa strambam din nas cand dam de greu.
 
Back
Top