Stergatoarele ridicate sunt un semn pentru eventualii trecatori mai... rromani ca se pot ridica. Ergo se pot fura. Initial, din cauza configuratiei capotelor masinilor mai noi, par ca intra dedesubt (exista si astfel de cazuri, iar lamelele se schimba punand stergatoarele vertical pe parbriz din interior, asa aveam la C4). De asemenea, boul poate sa nu-l ridice de tot, si cand ia mana de pe el cade (destul de violent, ca arcul ala de-l tine lipit pe parbriz este destul de tare) de unde rezulta a) parbriz zgariat si/sau b) stergator rupt (daca lamela pica invers). Been there, indurat that (si a si b). Si inca o chestie. Cel care le ridica poate sa fie ceva mai violent si sa indoaie bratul stergatorului (daca intra sub capota lamela - schimbat unul la C4 btw) sau sa-l rupa de-a binelea (patit si asta la Ford, am sacosa de stergatoare fvtvte in parcare daca vrei s-o vezi, intre care o pereche de Bosch cu lamele duble de 180$ perechea luate din SUA care au rezistat intemperiilor si conditiilor termice 7 ani de zile... pana am parcat in Bucuresti la bloc prima oara; rezulta ca nu-s retard proof).
Si ultimul lucru, anume cel mai important, este ca masina este proprietate personala, vrea sa ridice stergatoare sa si le ridice pe ale lui

La mine la bloc dupa ce am promis leviere peste dejte in gura mare cu vecini la geamuri, s-au calmat si n-am mai patit
Si acum nu sunt rau, dar daca ai vedea cum se poarta lumea cu lucrurile altora... ai intelege. Mai ales cu masinile. Nu-ti imagina ca stergatoarele se ridica folosind fffff multa atentie. De cele mai multe ori se ridica la stilul zmuls, cu draci, pica inapoi, il ridica iar, zbieri de la balcon ca-i rupi picioarele, etc, chestii
P.S.: ieri am fost la RAR (registru` auto rural

) si unul dintre angajatii de acolo a lovit un om care isi bea cafeaua sireacu in curte. Cu ce? Cu masina unui alt client pe care o ducea la ITP cu viteza 1-a si vreo 50km/h (Mercedes CL-something). S-a dat jos din masina sa vada daca a patit ceva omul (dupa ce l-a analizat 2 minute din masina si asta se tavalea pe jos), iar masina a luat-o la vale, ca imbecilul uitase sa traga frana de mana. Este o intamplare caracteristica Romaniei (si, din ce am vazut pe youtube, nu numai), in care daca e masina ta, conteaza imens, daca e a altuia brusc rahatul tau (turcesc) valoreaza mult mai mult decat aceasta.
P.S. 2: evident, cu cat masina omului este mai scumpa, cu atat este tratata mai animalic. Am vazut BMWuri seria 3 si 5 date cu mustar si ketchup, am vazut Corvette Z06 zgariate cu cheia (probabil de la boxa) de se vedea stratul de chit dat din fabrica si cate si mai cate. Mazda de exemplu are nenumarate zgarieturi, facute ba cu cheia ba cu alte obiecte contondente. Tu de ce crezi ca vreau sa dau o groaza de bani pe echipament de supraveghere? De placere?
P.S. 3: am aberat cam mult si-mi cer scuze. Iti dau un sfat w4p. Cumpara-ti masina, ia-ti carnet, apoi condu vreo 2-3 ani prin scumpa noastra capitala si apoi revino asupra posturilor de genul