Articole interesante din presă sau de pe bloguri

Văd că e groasă rău după părerea unora.
Unii se plâng că dau greu chiriaşii afară din apartament, chiriaşii că le e frică să nu fie daţi afară peste noapte. Cum e? Adevărul e iar la mijloc?
 
Tora, gandeste-te ca desi legea romana e "defecta" pana in maduva oaselor, proprietarul e in avantaj. In fond si la urma urmei el are un titlu de proprietate, iar chiriasul are in cel mai bun caz un contract mai mult sau mai putin solid.
 
Văd că e groasă rău după părerea unora.
Unii se plâng că dau greu chiriaşii afară din apartament

Dă-mi şi mie nişte detalii please. Care sunt ăia care se plâng de asta? Exclus amărâţii care au luat în chirie coloraţi, acolo e problemă de poliţie şi e o chestiune la fel de ilegală ca şi chiria fără contract. Eu sunt chiriaş şi visez de ani de zile la un contract pe perioadă lungă...
LE: Split?
 
Last edited:
Dacă tot e vorba de articole interesante... J'irai dormir chez vous - Roumanie. A trebuit nenea să ajungă în Brebina (o localitate care nici nu există pe hartă, undeva pe lângă Roşiori) ca să găsească ospitalitate. Filmul reprezintă România privită prin ochii unui turist străin, sincer mie mi s-a părut destul de relevant. Am avut în câteva rânduri gânduri de genul "Da' de ce nu se duce pe acolo sau pe dincolo", dar într-un final, omul a acoperit destul de bine atât zona (şi mentalitatea) urbană, cât şi zona (şi mentalitatea) rurală. La final, brusc, manelele nu mi s-au mai părut atât de îngrozitoare :smile:
 
Pe pariu că e nerdy fun, e un nume care de fapt e acronim pentru ceva chestie complicată şi într-o limbă străină...
 
Am muncit o săptămână cot la cot cu gunoierii din Bucureşti, am mâncat cu ei hamsii şi parizer pe ziar, am fost cu ei la cârciumă, i-am vizitat acasă, le-am cotrobăit discret în suflet, în portofel, le-am desluşit amărăciunea şi aşteptările. Am simţit la un loc cu ei dispreţul bucureştenilor cărora le luam gunoiul de sub nas şi în final, lecuit eu însumi de prejudecăţi, am rămas cu respectul pentru nişte oameni care fac un lucru absolut necesar, ceva ce eu nu aş fi în stare să fac. ...

Sursa aici
 
Skype pe mobil

Tot mai multe aplicatii permit trimiterea de SMS-uri si apelarea gratuita de pe telefonul mobil. In serviciul roaming, economiile pot fi foarte importante. Unda de soc a plecat pe 7 octombrie de la Whitacre Tower din Dallas, cand conducerea operatorului AT&T a anuntat o decizie care va avea o influenta mondiala, apreciaza cotidianul elvetian Le Temps, consultat de Agerpres.

Firma americana a autorizat utilizarea integrala a softului Skype pe aparatele sale iPhone. Vestea va avea repercusiuni foarte importante asupra tuturor ...

Sursa aici
 
Io n-am maşină şi nici carnet, so... să-mi explice şi mie careva ca unui copil mic: care e problema dacă îţi ridică cineva ştergătoarele? Ce înseamnă asta? E vreun fel de limbaj non-verbal specific şoferesc? E un fel de blestem, de anatemă? A, să-ţi spargă roţile înţeleg, să ţi le dezumfle înţeleg, e un gest urâât, ciobănesc, cretin-răzbunător, dar ridicarea ştergătoarelor prin ce devine gest necivilizat?
Eu azi dimineaţă mi-am găsit preşul de la uşă agăţat de balustradă. E oare de speriat? O să mă-mbolnăvesc? M-a blestemat cineva? :smile:
 
Aia cu stergatoarele inseamna ca ai parcat pe locul altuia. Daca era platit si marcat, vina ta, zi merci ca nu a chemat ADPul sa ti-o ridice. Daca nu, injuri, induri si aia e, nesimtirea e mare :biggrin:

Cu presul sunt bulversat. Eu n-am, ca se sterg altii pe el si prefer sa ma sterg pe presul de la parter, care e pus pentru toata scara. O fi facut pisu pe el vreun homeless si l-a atarnat la uscat :biggrin:
 
Înduri... ce? Aia sunt curios, care e marea problemă că ţi-a ridicat cineva ştergătoarele? Afectează maşina? Garanţia? Ego-ul? Ce?
 
Stergatoarele ridicate sunt un semn pentru eventualii trecatori mai... rromani ca se pot ridica. Ergo se pot fura. Initial, din cauza configuratiei capotelor masinilor mai noi, par ca intra dedesubt (exista si astfel de cazuri, iar lamelele se schimba punand stergatoarele vertical pe parbriz din interior, asa aveam la C4). De asemenea, boul poate sa nu-l ridice de tot, si cand ia mana de pe el cade (destul de violent, ca arcul ala de-l tine lipit pe parbriz este destul de tare) de unde rezulta a) parbriz zgariat si/sau b) stergator rupt (daca lamela pica invers). Been there, indurat that (si a si b). Si inca o chestie. Cel care le ridica poate sa fie ceva mai violent si sa indoaie bratul stergatorului (daca intra sub capota lamela - schimbat unul la C4 btw) sau sa-l rupa de-a binelea (patit si asta la Ford, am sacosa de stergatoare fvtvte in parcare daca vrei s-o vezi, intre care o pereche de Bosch cu lamele duble de 180$ perechea luate din SUA care au rezistat intemperiilor si conditiilor termice 7 ani de zile... pana am parcat in Bucuresti la bloc prima oara; rezulta ca nu-s retard proof).

Si ultimul lucru, anume cel mai important, este ca masina este proprietate personala, vrea sa ridice stergatoare sa si le ridice pe ale lui :biggrin: La mine la bloc dupa ce am promis leviere peste dejte in gura mare cu vecini la geamuri, s-au calmat si n-am mai patit :biggrin:

Si acum nu sunt rau, dar daca ai vedea cum se poarta lumea cu lucrurile altora... ai intelege. Mai ales cu masinile. Nu-ti imagina ca stergatoarele se ridica folosind fffff multa atentie. De cele mai multe ori se ridica la stilul zmuls, cu draci, pica inapoi, il ridica iar, zbieri de la balcon ca-i rupi picioarele, etc, chestii :biggrin:

P.S.: ieri am fost la RAR (registru` auto rural :biggrin:) si unul dintre angajatii de acolo a lovit un om care isi bea cafeaua sireacu in curte. Cu ce? Cu masina unui alt client pe care o ducea la ITP cu viteza 1-a si vreo 50km/h (Mercedes CL-something). S-a dat jos din masina sa vada daca a patit ceva omul (dupa ce l-a analizat 2 minute din masina si asta se tavalea pe jos), iar masina a luat-o la vale, ca imbecilul uitase sa traga frana de mana. Este o intamplare caracteristica Romaniei (si, din ce am vazut pe youtube, nu numai), in care daca e masina ta, conteaza imens, daca e a altuia brusc rahatul tau (turcesc) valoreaza mult mai mult decat aceasta.

P.S. 2: evident, cu cat masina omului este mai scumpa, cu atat este tratata mai animalic. Am vazut BMWuri seria 3 si 5 date cu mustar si ketchup, am vazut Corvette Z06 zgariate cu cheia (probabil de la boxa) de se vedea stratul de chit dat din fabrica si cate si mai cate. Mazda de exemplu are nenumarate zgarieturi, facute ba cu cheia ba cu alte obiecte contondente. Tu de ce crezi ca vreau sa dau o groaza de bani pe echipament de supraveghere? De placere?

P.S. 3: am aberat cam mult si-mi cer scuze. Iti dau un sfat w4p. Cumpara-ti masina, ia-ti carnet, apoi condu vreo 2-3 ani prin scumpa noastra capitala si apoi revino asupra posturilor de genul :biggrin:
 
Eu le-am lăsat bilete la nesimţiţi, sub ştergător, ca să ştie foarte clar ce am avut să le transmit.
 
A mea are nenumarate zgarieturi. Masina se vede ca e zgariata, e verde metalizat. Sta mult in parcare nemiscata (la serviciu folosesc bicicleta), asa ca e logic sa se gaseasca cate un idiot sa o zgarie, e parcata exact langa trotuar. Probabil ca in Bucuresti e mult mai rau, cu masinile parcate fix pe trotuar.
Marturisesc insa ca putin imi pasa, nu ma enervez pentru o conserva de tabla, zgarieturile nu-i afecteaza in nici un fel utilitatea, cat timp nu se vad din avion...
 
Back
Top