spuchi-man inca o observatie si ma las. Io-s de acord cu ce zici tu acolo dar gindeste-te ca vasta majoritate a jucatorilor joaca Mines cu tier-uri mai mari unde surpriza apare artileria in joc si crede-ma ca nu ti-ar place sa fii spotted in baza cind stai prin tufe.

Pentru Tier 2 e OK ce zici tu acolo dar la grupa mare nu se mai aplica.
Si daca tot se apropie 0.7.2 cu noile schiluri/perk-uri hai sa ne dam si noi cu parerea cum le distribuim.
Eu la tancuri ramin cu
Repair ca prim skill. Mi se pare obligatoriu, si nu e vorba numai de detrack ci si module. Fara schilu' asta esti o leguma daca iei module damage.
Balamucu' incepe dupa aia, ce sa iau pe post de al doilea/treilea schil. Ia sa facem o recapitulare.
Commander
Jack-of-all-trades - Skill - pare interesant dar daca ai bafta sa crape doar unul poti folosi un medkit iar daca mai crapa un radioman asta e, nu mor io fara ala. Nu prea-mi suride schilu' asta.
Tutor - Skill - la prima vedere te ajuta da' tre' sa joci jdemii de meciuri ca sa se simta ceva. Eventual si pe cont Premium. Cred ca pas.
Eagle Eye - Skill - Creste max view range. Asta imi face cu ochiul. View range e esential in jocu' asta (bine, lasind la o parte spotting system defect) asa ca o sa fie luat in calcul la mine (cu toate ca 2% nu e chiar sesizabil dar cumulat cu 3% de la
Sonar incepe sa fie OK).
Premonition - Perk - mda, pare util dar depinde cit de repede ma anunta ca daca-mi spune peste 5 secunde ca-s spotted e cam degeaba. Si plus de asta in heavy imi dau seama ca-s spotted ca incep sa aud ding-uri.
Expert - Perk - hmm, vad lista de module stricate la adversar. Sincer nu stiu cu cit ma ajuta ca nu ma apuc acu' sa calculez cit are reload-ul cu ammorack defect sau cit are dispersion cu tunul bulit. Iar ca are radioul stricat mi se rupe. Cam pas si la asta.
Driver.
Ace - Skill Se intoarce mai repejor tancul. Pare util mai ales la TD-uri/arty mare. Cre' ca pas pentru tancuri.
Off Road Master - Skill Hmm, reduce penalizarea la viteza pe teren naspa. Poate e OK la scouts/medium-uri.
Cruise Master - Skill - reduce gun dispersion in miscare. Tot ce tine de imbunatatirea tunului e must have.
Ramming Master - Skill - Bleah, nu ma omor dupa ramming asa ca pas.
Neatnik - Perk - nu mai iei foc asa de des. O fi bun la Tiger/KV-3.
Gunner
Master Gunsmith - Skill reduce dispersia daca ai tunul bulit. Interesant, dar in general repar tunul cu un kit si destul de rar mi se intimpla sa-mi bulesc tunul de 2 ori consecutiv. Momentan e pe lista de asteptare.
Sharp-shooter - Perk pot sa dau mai mult critical damage. NO THANKS. Is satul de crit hits cu 0 damage. pas.
Steady Hands - Skill - reduce dispersia odata cu miscatul turelei. Ca si la
Cruise master e un must pentru mine.
Nemesis - Perk Dureaza mai mult iluminatu' la inamicul din fata tunului meu. Bleah, sunt obisnuit cu spotting system asta sa trag in gol si sa-l omor p'ala asa ca pauza si perk-ul asta.
Loader
"Non impact" ammo rack - Perk mai baga ceva HP la ammorack. E OK, dar sincer am fost ammorack-ed foooarte rar (comparativ cu meciurile jucate) asa ca prefer sa injur si sa iau alt tanc daca mi se intimpla. pas.
Hunch - Perk 99.99% trag cu cu AP asa ca pentru mine e inutil perk-ul asta
Do-or-Die - Perk Daca-s pe moarte incarc mai repede. Asta e singurul care pare util cit de cit.
Radio Operator
Boffin - Skill Creste raza semnalului radio. Ete fleosc, ma descurc asa cum e acu'. pas.
Sonar - Skill Creste view-range. Yummy.
Retransmitter - Skill Le dau mai mult radio signal la prietenii din zona. Pana mea sa-si cumepre radiouri bengoase. Pas.
Last Ditch Attempt - Perk Crapa tancu' da' radio operator mai sufla inauntru epavei si pot transmite pozitiile inamice inca o perioada scurta. Hmm, poate util pentru scouts?
All Crewmen
Brothers-in-arms - Perk Daca toti membrii sunt in viata ai un bonus la skill-ul tuturor. Adica un fel de ventilation. E un must zic io dar partea naspa e ca dispare daca-ti crapa f'un membru el echipajului.
Cred ca in final o sa fie ca prim schil Repairs, urmat de unul din alea specifice iar al treilea Brother in arms. Mai departe nu are sens sa ma gindesc deoarece la cum se acumuleaza XP-ul pentru al treilea schil ies la pensie pina-l fac pe al patrulea.
LE: Si ca sa completez wall-of-text de mai sus o sa dau si un copy/paste la valorile care se vehiculeaza pentru fiecare din schilurile astea noi (neoficial si pe test-server):
All tankers
Brothers-in-arms: 5%
Commander
Tutor: 0.001 per % (10% when skill grind is 100%)
Expert: 4 sec
Jack-of-all-trades: efficiency 0.5
Premonition: 3 sec
Eagle eye: 0.0002 when sighting appliances are working or 0.002 when sighting appliances are damaged per % (2% when working, 20% when damaged, if skill grind is 100%)
Driver
Neatnik: coefficient 0.75
Cruise Master: 0.0004 per % (4% when skill grind is 100%)
Ace: 0.0005 per % (5% when skill grind is 100%)
Off Road Master: 0.001 on soft terrain or 0.00025 on medium-soft terrain per % (10% on soft, 2,5% on semi-soft when skill grind is 100%)
Ramming Master: 0.0015 per % (15% when skill grind is 100%)
Gunner
Steady Hands: 0.00075 per % (7,5% when skill grind is 100%)
Master Gunsmith: 0.002 per % (20% when skill grind is 100%)
Sniper: bonus 0.03 (3%)
Nemesis: continuance 2 sеc in 10 degrees sector
Loader
"Non impact" ammo rack: Coefficient 1.125
Do-or-Die: When HP < 0.1 reloading coefficient 0.909
Hunch: probability 0.17
Radio Operator:
Sonar: 0.0003 per % (3% when skill grind is 100%)
Boffin: 0.002 per % (20% when skill grind is 100%)
Last Ditch Attempt: 2 sec
Retransmitter: 0.001 per % (10% when skill grind is 100%)