ARL 44. Le putain Français.
OK citeva vorbe ca acu' e full-equipped si cu echipaj la 100% si am ceva meciuri cu el.
De cind a aparut in tree-ul francez toata lumea (me included) saliva la acel tun magnific pentru Tier 6 (212 pen cu 240 damage) asa ca am luat-o la trap sa ajung acolo. Si am ajuns.
Pina la tun sa vedem cam ce-i cu tancul asta:
-
armura. 120 mm front inclinata bine. E OK, dar ciudata. Trebuie sa te pui inclinat la niste unghiuri stranii si poti da bounce sau sa iei detrack (apropo reparatiile la senile dureaza o vesnicie) in loc de hit. Am reusit sa dau bounce de la tancuri de tier 9 dar am reusit sa fiu penetrat cu precizie de ceasornic de un T1 Heavy. Random. Lateralele sunt varza in schimb.
-
turela. Paper ca la orice tanc francez. A doua turela e si mai subtire ca prima.
-
mobilitate. Odata cu ultimul motor e OK. Cam ca un VK3601H se misca.
-
view-range. E orb ca un liliac. De nspe ori mi s-a intimplat sa stau cuminte dupa o stinca sa pindesc fo' unul si intre timp trageau tancuri invizibile in mine. Am schimbat Toolbox pe benoclu' da' cam degeaba din cite vad.
-
armament. Daa, toata lumea e curioasa de 90mm DCA 45 (cu bold sunt valorile pentru ARL).
Characteristics
90 Caliber (mm)
6,90-10 Rate of fire (rounds/min)
212/259/45 Average penetration (mm)
240/240/320 Average damage
0,31-0,33 Accuracy at 100m (m)
2,5-3 Aiming time (sec)
2750 Weight (kg)
Din pacate ce scrie pe hirtie nu se simte in lupta. Da, am penetrare dar tunul e varzuit de aiming time si accuracy. E fix ca scula unui mosneag libidinos care mai poate penetra dar dureaza o vesnicie pina se scoala si plus de asta nici nu mai nimereste gaura.
E o comparatie vulgara dar fix asta-mi vine in minte cind ma joc cu tunul asta. In traducere libera, da poate penetra frontal orice Tier 9 dar ce folos daca ai aiming time oribil si in plus pe distante medii/mari proiectilul are directia lui proprie si personala si ajunge ori la dracu-n praznic ori nu mai ajunge deloc iar in cazul fericit in care nimereste da cu ding.
Plus de asta are si o secunda in plus la reload fata de tunul intermediar.
Astea fiind zise l-am demontat si am pus tunul intermediar de 90 care are 170 penetrare dar in rest se comporta normal (aiming time, accuracy si reload sunt OK).
Alt motiv care m-a facut sa ramin la tunul intermediar este matchmakingu'. O gramada de meciuri sunt vs. Tier 9/10 si chiar daca pe hirtie as putea produce bine la XP si la credite cu tunul bengos in realitate nu e asa deoarece pierd la reload si la ding-uri si intre timp am mari sanse sa fiu one-shooted (sau lasat cu 10% HP) dintr-o palitura de tanc bengos.
Mai sunt meciuri Tier 8 capped (destule si astea) unde tunul e overkill. Ma descurc cu tunul intermediar in fata tancurilor de Tier 8 (bine la T-59/IS-3 tre' sa ochesc cu grija ce-i drept)
Si mai sunt si meciurile in care-s cap de lista (da, surprinzator am avut si d'astea) si acolo tunul intermediar de 90 rulez.
Comparat cu restul de heavy de Tier 6 (ca tot le-am jucat pe toate) pot spune ca KV-3 e tata lor, M6 are oarecum acelasi tun dar macar are armura iar VK3601H e cam pe picior de egalitate cu ARL 44.
Bottom line, in linii mari tancul e OK cu tunul intermediar dar MM-ul isi bate joc de el. Trebuie jucat cam ca un american, dar macar la americani ai numa' hull-ul de carton, la francezi tot tancul e din hirtie.
Ca o paranteza in uichend mi-am rupt de la gura 250 gold din cei 500 pe care-i mai aveam si mi-am luat o zi de Premium ca sa dau un impuls la ARL-ul asta. Daca pina acu' pe cont standard o zi de joaca ma ducea cu ±100k credite (mai mult minus) acu' am reusit un meleon juma' de credite pe plus si ca bonus cercetat/cumparat ultimul tun, motorul si radioul pentru ARL (o bagatela de fo' 45k XP). Deci da, premium merita (asta in caz ca fo' unul mai avea vreun dubiu).