Voi pur si simplu vreti SMP si securitate gen mainframe intr-un SO client.
Marius, am inteles ca pentru tine 98 e un SO orgasmic, are tot ce vrei si face totul cum vrei tu. Dar atunci ultima remarca e complet gratuita. Cum adica "voi vreti"? De ce sa nu vreau? Cand toate calculatoarele de acum pleaca de la 2 core-uri, 2GB de RAM si cateva sute de GB in sus, cand toata lumea are internet broadband si hexori sunt la tot coltul, cand jumatate din activitatile cotidiene s-au mutat on-line, implicit electronic (e-banking, facturi, activitati de serviciu pe care le faci de acasa, etc.) tu te mai intrebi de ce vrea lumea un SO sigur? Iar securitatea de tip mainframe e la ani lumina de securitatea unui OS desktop si niciodata nu se implementeaza numai la nivel de OS

. Asa ca eu nu cer ceva exagerat. In conditiile oferite de vremurile de azi securitatea unui SO ca XP sau Vista nu este nici pe departe overkill sau "prea multa". Este pur si simplu deasupra minimului necesar.
Tu de ce ai luat motocicleta pe care ai luat-o si nu o Mobra? Acum toti vreti sa fiti Rossi?

Mi se pare ok sa aperi preferintele tale, dar preferintele altora sunt alta mancare de peste. Foloseste Windows98, poti chiar sa pretinzi ca e mai bun in termeni absoluti (nu relativ la activitatea si preferintele tale) cat timp nu te astepti sa fii crezut, dar nu te mira ca ceilalti oameni vor ceva cu adevarat mai bun sau confortabil.
Ca exemplu, laptopul meu este un IBM P3. Este perfect, face tot ce vreau sa faca, nimic mai mult, nimic mai putin. Dar nu ma vezi indemnand tot forumul sa-si arunce sculele si sa sara pe un P3 pentru ca iz t3h rulz.