Windows 7

ElisaDay

Membru Senior
Joined
Jul 11, 2008
Messages
132
Pai modified memory e bufferul - sau zona de memorie, daca buffer nu e termenul cel mai potrivit - care trebuie scris(a) pe disk inainte sa fie eliberat(a). Deci pare a se potrivi perfect ca buffer pentru datele copiate in timpul unei astfel de operatiuni.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,180
Da, teoretic e corect, dar in timpul golirii acelui buffer nu exista vreo activitate a HDD-ului. Verificat cu resource monitor si cu led-ul de la HDD-uri.
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
E dubios că n-are HDD-ul activitate. La mine face aşa când copiez pe HDD-ul extern prin Firewire sau USB; citeşte o căruţă de date în memorie, după aia le scrie burst pe HDD-ul extern. Dar transfer pe HDD se face, e vizibil prin LED-uri şi zgomot în seek.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,180
Asta mi-a dat o idee, o sa ma uit diseara sa vad ce setari a pus la HDD-uri. Cu AHCI stiu ca vede tot ca hot swappable, poate n-a setat corect caching-ul and stuff.
 

IceCub

Membru Senior
Joined
Jun 27, 2005
Messages
2,485
Folosesc de ceva vreme un sidebar/desktop gadget interesant de monitorizare a sistemului pentru Windows 7/Vista. Functioneaza cu procesoare Intel (din seria Core2, Core iX - probabil si cu altele) si stie sa afiseze:
- frecventa si gradul de incarcare al CPU
- temperatura si gradul de incarcare al fiecarui nucleu
- gradul de ocupare al memoriei
- tensiunea Vcore
- viteza in rpm a ventilatorului



Are un driver propriu si nu necesita aplicatii 3'rd party gen everest sau speedfan.
Link pentru download.

Vad ca individul mai are cateva gadgeturi interesante pentru placile video & altele.

 

hulubei

questionable intruder
Joined
Aug 1, 2004
Messages
3,008
Acum cativa ani puneam mare pret pe astfel de utilitare ce mi se pareau extrem de cool. Acum in schimb sunt fericit cu era 486 in care nu stiai decat daca functioneaza sau nu PC-ul, fara sa-ti pese grad de incarcare, temperatura, turatie.
 

IceCub

Membru Senior
Joined
Jun 27, 2005
Messages
2,485
Cateodata sunt utile, sa vezi de exemplu cat de bine se descurca un program cu mai multe core-uri, sau cata memorie mananca, temperatura CPU/GPU pentru overclockari, etc. Plus ca sunt cool. :biggrin:
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
E timpul să-i dau un şut în fund doamnei Vista (x64), deşi nu m-a supărat vreodată? E anacronică? Domnul Seven e suficient de matur sau colcăie încă "hormonu'"-n el? Vine cu ceva mai bun, concret (pentru un home user ca mine), sau are-n el doar fiţe de new age?

PS: Anul trecut când am testat ceva vreme Seven n-am fost dat deloc pe spate. Mulţumesc.
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
Mda, eu folosind Task Manager / Performance mi-am dat seama de ce se târâie GTA4 chiar şi după upgrade GPU: limitat urât de procesor. La 1680x1050 am 20 FPS fiindcă ambele core-uri sunt la 100%. Sux.
Când am timp şi chef duc iar frecvenţa în 3600 MHz, da' deocamdată mi-e lene...
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
E timpul să-i dau un şut în fund doamnei Vista (x64), deşi nu m-a supărat vreodată? E anacronică?
Dacă nu te-a supărat las-o în pace. E un pic anacronică, dar nu e de îngrijorat. Mie Win 7 îmi place față de Vista pe care l-am detestat, dar îmi e greu să pun motive clare. Memory caching-ul din Vista m-a enervat, ocuparea memoriei ceva mai mare m-a enervat, UAC e clar mai bun în Win 7 (am ajuns să îmi placă, mă anunță când cineva vrea să ruleze ceva și cere voie), disk caching la copiere, în general chestii de feeling.
 

IceCub

Membru Senior
Joined
Jun 27, 2005
Messages
2,485
Per ansamblu, Windows 7 se misca mai bine decat Vista - din proprie experienta pot sa-ti spun ca, cel putin la notebook-uri, diferenta devine vizibila imediat.

"Bube ale copilariei" nu prea mai are Windows 7 caci a avut calea netezita de Vista.

Mda, eu folosind Task Manager / Performance mi-am dat seama de ce se târâie GTA4 chiar şi după upgrade GPU: limitat urât de procesor. La 1680x1050 am 20 FPS fiindcă ambele core-uri sunt la 100%. Sux.
Pai la recommended system requirements zice clar: Intel Core 2 Quad 2.4Ghz, AMD Phenom X3 2.1Ghz
 

IceCub

Membru Senior
Joined
Jun 27, 2005
Messages
2,485
Daca esti user de RivaTuner iti propun unul si mai dat dreq. :biggrin:
Doar o parte din ce se poate (via RealTemp plugin si Everest/Speedfan plugin).
Ca posesor de GeForce 7300GT iti dai seama ca nu imi face cu ochiul RivaTuner.

P.S. Totusi macar are memorii DDR III si OC din fabrica. :biggrin:
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,248
De dimineață am terminat de pus Windows 7 pe laptopul de birou, un HP 6530b. A venit și ăsta cu un disc Hitachi de 160 GB și 7200 rpm, și 4 GB de memorie. În condițiile astea, am scos un scor 4.0, dat de grafica integrată; procesorul a scos 4.8, memoria la fel, iar discul... 5.9.

Acu' să văd ce mai trebuie să bag pe el ca să-l fac și utilizabil :wink:
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Mie placa video mi-a dat 3.4 (Aero) și scorul general. Iar discul doar 5.7, dar e Fujitsu, aceiași parametri.

Si cu Total Commander face la fel.
Încearcă cu setarea "Also use big file copy mode (not cached)" , nu mai folosește System Cache ci un bloc de memorie privată de dimensiune configurabilă, 32 MB e suficient. E suficient de sigur pentru copiere, iar la mutare copy all/delete all.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,180
Intr-adevar, cu optiunea asta nu se mai buseste, cache-ul ala (modified memory) tot creste si sta la 400MB in timpul transferului, dar macar nu mai crapa.

Am impresia ca problema e data de faptul ca, la viteze mari, cache-ul ala nu apuca sa se goleasca suficient de repede. Daca pun pauza in timpul copierii, curba scaderii acelei modified memory este exact la fel ca atunci cand se blocheaza, deci pe undeva e un fir care face asta, dar nu suficient de repede uneori.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,869
Hardul pe care scrii e lent. Am mai scris aici despre cum isi masoara memoria NT-ul.

BTW, cum este conectat, partitionat si formatat hardul respectiv? NTFS? System Restore (daca mai exista in Win7) este activat?
 
Last edited by a moderator:

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,180
Daca e lent, cum se explica aparitia problemei atunci cand am ca sursa un HDD intern foarte lent cu 35MB/s, dar folosind ca sursa un HDD din retea, de pe care se copiaza cu 60MB/s, problema nu apare? Iar atunci cand copierea se opreste nu mai apar deloc scrieri pe HDD (LED stins), deci nu e doar de la cache.

HDD-ul e conectat la un port SATA "random", are o singura partitie primara cat HDD-ul (~600GB) si e formatata NTFS cu cluster size de 4KB (default). System protection/System restore este activat doar pe SSD-ul de boot.
 

bausto

The year of grace, 2007
Joined
Nov 17, 2004
Messages
2,527
Am incercat iar chestia asta si acelasi rezultat ca si inainte. Ocuparea e constanta, copierea nu se opreste nici o secunda.

Fluctuatiile au aparut cand m-am plictisit eu sa ma holbez in taskmanager si am mai butonat pe-acolo. Am taiat capatul ca sa intre pe forum dar continua in aceeasi idee. Acolo sunt acoperite cam 15 minute de copiere.

L.E. AHCI enabled. In rest totul default asa cum le da tatucu Microsoft la instalare.
 

Attachments

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,180
Mda, ciudat. Well, eu am terminat cu backup-urile, acum am iar doar SSD+vechiul HDD in sistem, pe retea merge perfect, asa ca nu prea ma mai deranjeaza. Cand o sa mai am chef de instalat win-uri o sa vad si daca face la fel fara AHCI, dar acum m-am linistit :smile:.
 
Top Bottom