Windows 7

IceCub

Membru Senior
Joined
Jun 27, 2005
Messages
2,486
Cand o sa mai am chef de instalat win-uri o sa vad si daca face la fel fara AHCI, dar acum m-am linistit :smile:.

Se poate activa AHCI si fara reinstall de Windows:

1. Faci un fisier .reg cu codul acesta:

Code:
Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\services\msahci]
"Start"=dword:00000000
"Type"=dword:00000001
"ErrorControl"=dword:00000003
"ImagePath"=hex(2):5c,00,53,00,79,00,73,00,74,00,65,00,6d,00,52,00,6f,00,6f,00,\
  74,00,5c,00,73,00,79,00,73,00,74,00,65,00,6d,00,33,00,32,00,5c,00,44,00,52,\
  00,49,00,56,00,45,00,52,00,53,00,5c,00,6d,00,73,00,61,00,68,00,63,00,69,00,\
  2e,00,73,00,79,00,73,00,00,00
"Group"="SCSI Miniport"
"DriverPackageId"="mshdc.inf_x86_neutral_3f3676f4c0e7d884"

2. Rulezi acel fisier .reg
3. Dai un restart, intri in BIOS si activezi AHCI
4. Bootezi in Windows si instalezi driverele corespunzatoare.

Eu am folosit cu succes metoda pe un Win7 x32 Ultimate. :wink:
 

Attachments

  • ahci.reg
    1.1 KB · Views: 14

burebista

Manic Miner
Sugar daddy
Joined
Sep 2, 2005
Messages
4,503
Da, e mai simplu copy/paste intr-un fisier reg, dublu-click, OK, decit sa faci un regedit simplu, ha? :biggrin:
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,236
Da, stiu hack-ul de AHCI, la mine e invers, de trecut de la AHCI la normal, asta teoretic ar trebui sa mearga direct, dar nu vreau sa fac teste pe win-ul asta "in productie", eu sper sa nu mai reinstalez nimic in urmatorii 2 ani.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Cum fac ca două monitoare diferite (fabricanți, generație, semnal de intrare etc) să arate cât mai asemănător sub 7? Wizard-ul de calibrarea culorii ignoră multi-monitors, e global. Din meniurile monitoarelor am reșit să fac brightness și contrast cât de cât apropiate (ochiometric), dar culorle diferă destul de mult și mă distrage acest fapt folosind un background destul de colorat (temele cu peisaje per țări de la Microsoft).
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,884
Cumperi o chestie din aia USB de calibrat monitoare. Iti genereaza cate un .ICM pe care il pui default la monitorul respectiv in Display Properties.
 

whiskas

Chronic suicidal
Joined
Jan 19, 2005
Messages
1,600
Sau împrumuți (dă-mi de știre dacă ești din București).
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,277
whiskas ai colorimetru? :smile:

Mai am eu un prieten fotograf de la care-l pot cere împrumut; mi-am calibrat într-o zi 2 display-uri acasă și laptopul de birou. Acum am un laptop nou de calibrat, plus netbook-ul, și câțiva colegi ce vor aceeași chestie.
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
Sonofabitch!
Azi noapte mă jucam liniştit Mass Effect 2, eram în navă, povesteam cu oamenii pe acolo, lejer, liniştit, chiar povesteam cu EDI (AI-ul navei, if you're interested), îmi dă ăla un răspuns, se face ecranul negru, apare desktop-ul, rămân blocat cu degetele pe tastatură; încep să se închidă programele, sistemul ăşi face liniştit restart, eu rămân belit cu ochii în monitor!
După aia mă prind: făcea Windows 7 restart de capul lui că instalase nu'ş ce update. WTF!!! Nu tu întrebare, nu nimic.
Ajung să sun ca Marius: where's the fucking user control?
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Problema e între scaun și tastatură: Windows 7 nu face așa ceva decât dacă tu îl setezi să facă așa ceva. Recomand setarea "check for updates but let me choose whether to download and install them".
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
Am verificat de vreo douăj' de ori: nu e problema de la mine. Am impresia că era cine ştie ce critical, out-of-cycle update şi l-a apucat. Da' mă bucur că mă crezi retard :smile:
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Exagerezi, nu ești atât de special :lol:

Nici cele critice nu fac instalare singure. Garantat.
 

lai

meh
Joined
Aug 1, 2004
Messages
1,527
N-am mai vazut chestia asta pana acum. De obicei cand face cate un update care necesita restart urla popup-ul ala enervant caruia poti sa ii dai postpone.
Deci tu esti de vina. :biggrin:
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,236
... care popup poate să apară peste aplicaţia care rulează deja, dacă nu e bine făcută, şi poţi să dai click/enter/spaţiu şi să accepţi fără să îţi dai seama. Asta la orice windows.
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
Bingo.
M-am uitat prin History, era ceva out-of-cycle update şi probabil a fost vreun pop-up în spate care n-a mai apucat să apară în faţă şi a ajuns la zero pe şestache.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Insist: selectează opțiunea să verifice doar. Nu mai ai nici o ocazie de a da vina pe popups (care nu ajung la zero și restartează automat, ci îți stau enervant într-un colț până faci ceva cu ele), o să facă instalări doar când vrei tu.
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
Şi eu insist: ERA setat aşa. "Download updates but let me choose...". E o vagă eventualitate să scrie una şi să fie alta (cum se mai buşeşte setarea pentru link-urile mailto: ), aşa că l-am schimbat în altceva şi apoi la loc. Sper să nu mai păţesc tâmpenii :smile:
 
Last edited:

PigBrother

Membru Senior
Joined
Aug 9, 2004
Messages
531
Am patit si eu o data, pe sistemul pe care se joaca nevasta-mea, chestia patita de war4peace. Doar ca foloseam Vista.
 
Top Bottom