Windows 7

IceCub

Membru Senior
Joined
Jun 27, 2005
Messages
2,485
Sînt 58 și intenționez să rămîn în bracket pentru ceva vreme.
Back to topic: are cineva idee de ce dracului sacadează Aero pe configurația de mai sus?
Am avut si eu astfel de probleme cu un 7300GT, iar buba s-a dovedit a fi faptul ca placa functiona (dintr-un motiv neelucidat) in modul PCI-X 1X. Verifica cu GPU-Z.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Nu știu dacă e o problemă specifică doar în Windows 7, dar e stupidă: am pus Bitlocker pe un Win 7 RTM Ultimate. Prima dudă e că a generat chei diferite pentru fiecare din cele 2 volume criptate (unul pentru Windows, unul pentru date) de pe acelasi disc, chestie care sub Vista nu s-a întâmplat.

A doua e că după ce am schimbat numele computerului din stupidul username-PC și l-am activat la fiecare restart întreabă de recovery key. Nu îl citește de pe stick USB (unde sunt ambele chei), ci trebuie să bag eu stick-ul în alt computer, să citesc singur ce scrie în fișiere și să bag de mână cele 48 de caractere, noroc că are și verificări pe blocuri de câte 6 și dacă greșești îți spune pe loc. Deocamdată am dat afară Bitlocker și încerc să îl pun din nou, că nu mai trebuie nici să activez Windows-ul și nici nu mai schimb numele computerului, o să îmi fie învățare de minte.
 

Mistral

Alien
Sugar daddy
Joined
Mar 23, 2004
Messages
575
Cum pisici se pune PPPoE-ul de RDS sa se conecteze automat in Windows 7?
 

burebista

Manic Miner
Sugar daddy
Joined
Sep 2, 2005
Messages
4,496
Am si io fo' 2 saptamini de cind stau cu Seven ca primary OS. Dati-mi si mie ceva motive ca sa ramin definitiv pe Seven in dauna Vista.

Pina acu' n-am vazut/simtit nica' ca sa ma faca sa trec voios la el. Momentam am doo probleme, una e cu driverele nVidia (190.xx) care topaie vesele in desktop intre frecventele 2D si 3D (problema inexistenta la 186.xx si sunt constient ca nu e vina Seven la asta) lucru care mi-a "rezolvat" partea silent de la placa video si alta la webcam-ul Microsoft care-mi da eroare la instalare si ma lasa fara imagine si sonor pe net. :frustrat:

In esenta am de gind sa ramin pe Vista si SSD-ul sa-l folosesc pentru lansat programe si joace.
In alta ordine de idei o intrebare timpa: pentru codarea filmelor in XviD din miniDV la ce e bine sa folosesc SSD-ul? La stocarea miniDV-ului (cind e citit de programul de codare) sau la stocarea XviD-ului (cind e scris rezultatul codarii)?

Thanks.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Am si io fo' 2 saptamini de cind stau cu Seven ca primary OS. Dati-mi si mie ceva motive ca sa ramin definitiv pe Seven in dauna Vista.
Dacă nu ești convins de ce te-am convinge noi? Nu sunt diferențe esențiale între cele două ca să zică cineva "Vista nu e suficient".
In alta ordine de idei o intrebare timpa: pentru codarea filmelor in XviD din miniDV la ce e bine sa folosesc SSD-ul? La stocarea miniDV-ului (cind e citit de programul de codare) sau la stocarea XviD-ului (cind e scris rezultatul codarii)?
La nici una, uzezi SSD-ul degeaba. Dacă totuși insiști, folosește SSD-ul la scriere.
 

hulubei

questionable intruder
Joined
Aug 1, 2004
Messages
3,008
Referitor la intrebarea doi, as incerca sa tin si sursa si materialul codat pe SSD. Oricum acolo te vei lovi probabil tot in procesor si RAM (sau poate nu).
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,182
Teoretic ar fi de pus miniDV-ul pe SSD, că se pretează bine la streaming şi la compresie pe input îţi trebuie lăţime de bandă mai mare; output-ul e compresat, şi nu mai contează aşa mult mediul pe care-l scrii (nu e nici acolo scriere random, şi orice hdd poate câţiva zeci de mega la scriere de stream-uri).

Oricum, în stilul ăsta omori SSD-ul mai repede :frown:.
 

burebista

Manic Miner
Sugar daddy
Joined
Sep 2, 2005
Messages
4,496
Buey nu va ginditi ca stau toata ziua la codat. :biggrin:
2-3-4 casete pe an acolo de pamplezir.
Ideea e ca o caseta miniDV de o ora imi ia o ora de transferat prin Firewire/USB si inca o ora la codat. Daca ora de codat o pot reduce semnificativ cu SSD-ul bine, daca nu ramine cum e acu' materialul brut pe un WD si rezultatul pe celalalt WD. :smile:

Multam' de input, se pare ca o ramin la Vista si SSD-ul n-o sa-l chinui cu materiale video.
 

florin

Membru Senior
Joined
Jun 28, 2006
Messages
219
Am si io fo' 2 saptamini de cind stau cu Seven ca primary OS. Dati-mi si mie ceva motive ca sa ramin definitiv pe Seven in dauna Vista.
Suportul pentru TRIM, dacă SSD-ul ştie de aşa ceva. La al meu (SuperTalent cu Indilinx) există deja un firmware beta, aştept versiunea finală (am Windows & programe pe el).

SuperTalent UltraDrive GX 1711 4KB Random Write IOPS
Clean Drive 13.1 MB/s
Used Drive 6.93 MB/s
Used Drive After TRIM 12.9 MB/s

Sursa.
 

hulubei

questionable intruder
Joined
Aug 1, 2004
Messages
3,008
Dar oare nu e mai bine ca la transfer sa si codezi materialul?
 

burebista

Manic Miner
Sugar daddy
Joined
Sep 2, 2005
Messages
4,496
Nu stie TRIM saracu' da' in schimb nu ma pling la 4KB Random write. :biggrin:



comparat cu 6400AAKS

 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Dar oare nu e mai bine ca la transfer sa si codezi materialul?
Nu poți face asta dacă faci encoding în 2 pași, iar dacă faci doar într-un pas e totuși riscant, dacă nu ține pasul procesorul pentru 2 secunde ai ratat filmul, o iei de la capăt.
 

burebista

Manic Miner
Sugar daddy
Joined
Sep 2, 2005
Messages
4,496
VirtualDub daca vreau sa bibilesc ceva sau AutoGK daca vreau sa nu-mi bat capul. Din cite a vazut ochiul meu pe plasma diferentele dintre cele 2 metode sunt sublime dar lipsesc cu desavirsire. :biggrin:
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
Mă interesau setările codecului, mai mult. :smile:
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
Dudes, I need some help.
Se dă Windows 7 x64, 8 gigi RAM, GeForce 8800 GTS, CPU Intel E6750, restul nu are importanţă. Drivers video ultima versiune.
Problemă: unele jocuri pur şi simplu se agaţă. Se agaţă numai partea video, adică imaginea înţepeneşte, sunetul continuă să se audă, nu-i nici o problemă, dar imaginea e îngheţată. Uneori, dau ctrl+alt+del, apoi ies din meniul ăla, mă întorc în joc, mai merge niţel, se înţepeneşte din nou.
Exemple: Fuel, Death Track Resurrection.
Event Log nu zice nimicuţa, totul e OK. Singurul lucru de care mârâie mai des e legat de IPv6, de care mi se rupe, şi mai rar apare chestia de mai jos:
Code:
Unable to start a DCOM Server: {B3EDE298-AE75-4A1C-AB7E-1B9229B77BBE} as /. The error:
"740"
Happened while starting this command:
C:\PROGRA~2\COMMON~1\INSTAL~1\Driver\9\INTEL3~1\IDriver.exe -Embedding
Nu m-am interesat ce e aia, dar n-ar trebui să afecteze unele jocuri şi altele nu.
Am suspectat temperatura GPU, dar nu e de acolo. În Trine sau EVE Online se încălzeşte de numa, nici un blocaj. Death Track Resurrection încălzeşte GPU mult mai puţin, dar după 2 minute de joc, poate nici atâta, blocajele apar la câteva secunde o dată, e pur şi simplu de nejucat. Acuma, nu că o fi jocul cine ştie ce, dar măcar vreau să văd cum este, şi blocajele astea mi-au scos peri albi. Spuneţi-mi please ce troubleshooting să mai fac, că nu mai am idei...
Ah, încă ceva: o dată mi s-a blocat în Prototype şi în imaginea îngheţată era un pătrăţel negru, la fel o singură dată în Death Track Resurrection. Mi se duce placa video naibii? Cum verific? Dacă duc placa video în garanţie, pierd o lună şi se întoarce mai mult ca sigur cu diagnostic de bună. Vreau să le pot spune oamenilor de acolo "faceţi asta, aia şi ailaltă şi se blochează".
Mulţumesc :smile:

LE: am ataşat şi log-ul cu variaţia de temperatură a plăcii video în timp ce jucam Death Track - Resurrection. Variaţiile în jos şi în sus ale temperaturii sunt momentele în care se bloca, dădeam ctrl+alt+del şi Esc ca să "deblochez" imaginea.
 

Attachments

burebista

Manic Miner
Sugar daddy
Joined
Sep 2, 2005
Messages
4,496
8800GTS-ul nou sau ala vechi?
Pare o problema de driver la prima vedere. Pacat ca pe Seven n-ai gramada de driveri de pe Vista ca sa poti incerca.
De curiozitate pune 186.18 si vezi daca mai face. Instaleaza si PhysX si da-i Enable din NV CP si daca ai cumva chestia ai stereoscopica dezinstaleaz-o din Add Remove Programs (cel putin eu asa fac si nu am probleme cu driverele).

Poti rula testul GPU si/sau Memory din OCCT si sa vezi daca apar probleme.
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
Eu nici cu alea n-am probleme pe Vista x64, la un 8800GT. Doar RTCWET mi se mai blochează rareori, dar asta din cauza conflictelor dintre pachetele de pe diversele servere.
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
GTS-ul vechi.
Face aşa şi cu drivers anterioare, PhysX este activat, dar m-am jucat cu setările de grafică şi în Death Track Resurrection nu se mai blochează imaginea complet dacă scot AntiAliasing, cu doar se "agaţă" câte 0,5-1 secundă (mai des decât o dată pe minut), după care îşi revine. În Fuel nu se mai agaţă deloc.
Am să încerc şi OCCT şi postez graficele.
 
Top Bottom