Windows 7

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,180
Maximul de memorie pe care am reușit să-l ating cu chkdsk la mine (pe RC) e 1.7 giga. Probabil a uitat cineva să inchidă ceva, procesul deschide vreo 15.000 de handles și uită de ele. De crăpat n-am reușit nici cu două scanări in paralel, a rămas la 96 de MB RAM available și ambele check-uri au continuat.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Dacă e adevărat că alocarea memoriei by design este (available RAM - 50 MB) nu mi se pare nimic anormal. Dacă uită de 15000 handles e aiurea.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,180
Mi se pare mie, sau Windows Explorer-ul din W7 face refresh la folders când are el chef? Mă joc acum cu o aplicație care creează și șterge multe directoare, și ce afișează Explorer-ul dacă nu-i dau F5 n-are nici o legătură cu realitatea. Știam că ceva de genul ăsta se intâmplă de la Vista cu network drives, da' ăsta e local.
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
Nu ştiu, că nu-l folosesc. N-ar fi exclus să se bazeze pe un cache, ceva.
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,945
Ceva ciudat. După ce o trăznit ieri şi placa de reţea s-a dus naibii, deşi routerul a supravieţuit, bootează instant. Data viitoare ştiu ce fac :biggrin:
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,945
Cumpărat un STLab care mere ok deocamdată. Până duc placa de bază la garanţie :frown:
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,180
Spawn, am văzut hotfix-ul pentru shares, dar e pentru Vista și inlocuieste shell32, n-am chef de incompatibilități cu W7. O să incerc celelalte chestii, merci.
 

whiskas

Chronic suicidal
Joined
Jan 19, 2005
Messages
1,600
Impresii

(Printre) primele impresii: a scăzut timpul de hibernare pe notebook (T7500, 4 GiB RAM) de la cîteva minute (> 2' -3') la... < 25 secude.
I am totally happy (sînt dependent de hibernare). :biggrin:

P. S. Bașca x64 (nu m-am mai dat pe Windows x64 pînă acum), e foarte mișto să vezi că toți 4 GiB de RAM sînt cu adevărat folosiți. :biggrin:
P. P. S. Aero sacadează pe un nVidia 8800 GT făcut de Leadtek (și, într-o măsură mult mai mică, pe un ATi X1350), wtf?!
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,180
Aero sacadează unde? Eu am un 7950GT și n-am văzut sacadări.
 

bausto

The year of grace, 2007
Joined
Nov 17, 2004
Messages
2,527
Aero nu ar trebui sa sacadeze deloc :smile:. Vezi daca n-ai bube cu driverul.
 

whiskas

Chronic suicidal
Joined
Jan 19, 2005
Messages
1,600
Sacadări

Sacadează la animațiile de redimensionare și / sau snapping, văd clar cum pierde cadre pe drum.
Driverul este 190.38 WHQL, direct de pe site. Ironia e că World of Warcraft randează constant 60 fps în 1280 x 1024, 24/24/8 Multisampling, Ultra și Tripple Buffering.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,180
La mine nu se simte vreo sacadare, cu driver-ul ăla pe care şi l-a instalat singur (prerelease whatever).

Am mai studiat şi problema mea cu explorer-ul, e broken rău de tot. I-am dat acum 10 minute un search după .jpg într-un director cu 25000 de fişiere în 200 de directoare, a stat mai mult de 5 minute. După care m-am trezit că nu pot face nimic cu fişierele alea (nici mutat, nici copiat, nici cut/paste, nimic - apare cursorul de wait şi după 1 minut îi trece, şi n-a făcut nimic), şi că explorer.exe ocupă vreo 2 giga de ram pe chestia asta.

Am bootat good ol' 2003 şi search-ul a durat 5 secunde, iar mutarea în alt director 1 minut.

Nu am pus indexare pe directorul ăla în W7, dar nici 2003-ul n-avea şi merge mult mai bine :frown:.
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,945
Go Dalaran for your average framerate of 1.5 FPS, no matter what your hardware is :goofy:

End of offtopic :biggrin:
 

whiskas

Chronic suicidal
Joined
Jan 19, 2005
Messages
1,600
Sînt 58 și intenționez să rămîn în bracket pentru ceva vreme.
Back to topic: are cineva idee de ce dracului sacadează Aero pe configurația de mai sus?
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
Bube cu Windows 7? Am şi eu câteva:
1. De-o vreme încoace, Windows Live Messenger şi Steam dau eroare automat la pornirea OS-ului. Habar n-am de ce, li s-a sculat lor... şi-a rămas aşa :smile:
2. Când se blochează, Windows 7 se blochează pe bune. Se întâmplă în special în mod 3D sau la afişarea de content full-screen (filme). Imaginea îngheaţă, sunetul merge mai departe. Nu merge alt+Tab sau chestii similare, dar nici blocat complet nu e; apăsarea butonului de power de pe carcasă generează un shutdown normal. Tres annoying!
3. Firewire e în continuare inutilizabil. Recunoaşte HDD extern, dar după un minut or so de copiere, transferul se blochează. Again, TOTUL se blochează. Trebuie să scot alimentarea din HDD-ul extern şi atunci dă eroare şi îşi revine. Workaround: din Total Commander, pun speed limit la 30 MB/s şi atunci merge.
 
Top Bottom