Ca sa mai revigoram zona si cum eu tot cu mamaia Whirpool (16 ani) imi spal desuurile si simt ca mi se apropie funia la par, trebuie neaparat sa fac o achizitie.
As vrea sa iau odata cu masina de spalat si uscator de rufe. Din cate am inteles cele mai mai extra uscatoare, sunt cele cu pompa de caldura (A+++), are Beko un model interesant, dar din nou, Beko oricat ar fi de bune, ieftine, silentioase si fiabile mi se par bleah.( va rog nu dati cu pietre, e parerea mea bazata pe 6 luni de butonat Beko prin magazine si pur si simplu nu pot sa ignor plasticul odios si butoanele strambe, cu un joc nefiresc de la gama lor premium - Whirpoolul meu are joc zero la butoane dupa 16 ani de abuzuri constante)
Alternativa la Beko ar fi Hotpoint din gama Aqualtis, aici parerile sunt impartite, comparand parerile clientilor de pe Altex si Emag, intr-o parte Hotpoint e laudat, in cealata desfiintat.
Am ales Hotpoint pt. ca la fel ca si Beko, sunt cam singurii care mai ofera 5 ani garantie, masinile lor din gama Aqualtis au motoare brushless, in plus, produc masini de spalat cu capacitate de incarcare mai mare comparativ cu Beko.
Ce nu stiu e cum e cu serviceul la Hotpoint, la Beko mi s-a spus ca service ul il face Arctic, iar parerile in general au fost pozitive.
Punctual:
Aveti ceva experiente cu masinile cu uscator de rufe incorporat?
Ati auzit ceva de bine sau de rau de Hotpoint gama Aqualtis?
Neaparat uscator de rufe separat? Daca da de ce?
Uscatorul cu pompa de caldura e chiar asa wow comparativ cu cel prin condensare?
Ca variante as alege:
Beko gama Superia, oricare din masinile lor de spalat, as lua probabil
STB ul si
uscatorul lor cu pompa de caldura. Aici am 5 ani garantie, reviewuri in general bune, cost de cumparare intial mare, capacitate de incarcare a masinii de spalat rufe relativ mica si bleahul meu mentionat mai sus.
Hotpoint Aqualtis -masina cu uscator incorporat, mai ieftina, spatiu necesar mai mic, desi spatiul nu e o problema, capacitate de incarcare mare, consum mai mare (clasa A vs Beko A+++), rotatii mai multe, reviewuri zero, lipsa program scurt, programe foarte lungi de spalare, o caracteristica de care se tot plange lumea in general la Hotpoint - se gaseste de regula pe la 2300- 2400 de lei.
Hotpoint Aqualtis +
uscator separat - aici avem reviewuri excelente la masina de spalat, uscator scump si cu condensare, review uri zero la uscator, cost intial mare, daca stau la vinatoare de oferte le pot lua pe amandoua cam cu 4300 de lei.
Varianta 4 Hotpointul de mai sus si un uscator oarecare, cat mai incapator sau permutari intre cele de mai sus!