Vreau maşină de spălat. Ce maşină de spălat vreau?

Nu mai gasesti fara electronica in ele :frown: Diferenta mare intre cele de acum 15 ani si cele de acum e ca astea de acum sunt mult mai silentioase, cel putin la mine asa a fost si compar mere cu mere, ca nu am schimbat producatorul.
 
Arctic AFD7200++ la 1099,90 lei la C4? Specificații (de fapt e AFD7200A++). Am cumpărat două (model ușor diferit, arată altfel masca din plastic, în rest aceleași funcții), cea de la mine de acasă merge impecabil după doi ani și nu a fost ținută pe post de bibelou. Top avantaje:
  1. program de spălare scurt, de 35 de minute, pentru reîmprospătarea hainelor purtate o zi și care, nefiind murdărite serios, nu e nevoie să fie frecate 2 ore;
  2. timer pentru pornire întârziată, pun rufele în mașină seara când e cam târziu să fac gălăgie în bloc (are ea cinj' de decibeli la spălare, da la stoarcere la 1200rpm parcă vrea să decoleze), pornește dimineața la 6 jumate, rufele-s gata de a fi puse la uscat cam pe când ies din duș;
  3. cuvă de 7 kile, la nevoie poți pune haine mai multe rămânând încă loc ca să se miște și să se spele eficient, și totuși e slim încât a încăput sub blatul de bucătărie.
Are un program special de autocurățare, vreun ceas jumate agită apă încălzită la 70 de grade ca să scape de depuneri, se recomandă cam o dată la 3-4 luni.
 
Am reţinut. Sunt deschis spre orice firmă, n-am prejudecăţi. Am văzut că Arctic are ceva modele la Carrefour. O să le studiez mai bine. Cât are garanţie? Din acest punct de vedere, Ariston are un mic avantaj faţă de alţii, că oferă 5 ani de garanţie. Era şi-un Hotpoint în ofertă, dar nu-mi plăcea că are doar 1000 rpm la centrifugare.
 
Arctic are 3 ani, parcă. Dacă intri la detaliul ăsta, verifică dacă e perioadă de garanție diferită la vreo componentă (cuvă) vs. întreaga mașină.

Centrifuga în zilele noastre e controlată electronic, turația e crescută treptat și diverși senzori verifică dacă începe să se zgâlțâie. Face mai multe încercări de a redistribui hainele mai uniform, dar în cele din urmă va face stoarcerea la ce turație maximă poate atinge în siguranță, iar asta nu e întotdeauna 1200rpm. Chiar și dacă ar putea obține întotdeauna 1200rpm, la forța asta îți boțește hainele destul de tare; funcția „easy iron” face să mai agite un pic hainele după stoarcere ca să nu stea ca tabla, dar de preferat ar fi să storci la 1000 sau chiar 800rpm, că e suficient.
 
Mai dădui azi de două modele interesante: un Gorenje W8544 la 1349 lei și un Indesit XWE81283 la 1389 lei, ambele de 8 kg. :kul: Mă spală îmbrăcat gata la 8 kile. :biggrin:
Or face lucruri bune slovenii ăia? Dacă ar fi să mă iau după mixerul de acasă, aș zice că da. :hihi:
 
Gorenje sunt ale mele, cea curenta si defuncta. Defuncta avea peste 15 ani si a fost maltratata de nenumarate ori (am inlocuit usa de vreo 3-4 ori pentru ca a fost rupta de o persoana fara mult creier, dar suficienta forta sa o dea peste cap) si a rezistat eroic, iar piese de schimb se gasesc foarte usor in Bucuresti. Inca nu am avut timp sa o repar, dar probabil o sa fac asta.
 
Eu am cumparat una de la Samsung pentru parinti. Pe langa ca e foarte economica (cantareste singura rufele si pune apa cat e nevoie) este si foarte silentioasa.
Whirlpool din cate cunosc au fost fiabile cele scumpe (3000+) si cam meh cele ieftine. Ba chiar rugina destula, vopsite neglijent.
Restul nu stiu ce sa zic, doar am vazut la un prieten Indesit una incredibil de ruginita, tinuta in conditii normale ...
 
Fraților, până la urmă eu am cumpărat-o p-asta, cică la blecfraierdei, din Carfur, de la 17 la 13 bulioane. Încă n-o am în casă, e plătită, dar am programat aducerea ei acasă pentru luni, să scap de cea veche. Inițial pusesem ochii pe un Gorenje, dar indivizii de la Carrefour l-au dus la prețul inițial de 1599 lei, după ce fusese 1300. În plus, pe turcească am inverter, programe pentru orice, e model mai nou și se bucură de rewiew-uri OK. Să fie-ntr-un ceas bun!
 

Attachments

  • IMG_20151113_164533.jpg
    IMG_20151113_164533.jpg
    74.1 KB · Views: 40
Pare identica cu a mea, pana la ultimul abtibild. :smile: Eu o am de aproape un an deja, absolut nimic de reprosat pana acum.
 
Când sosește vă țin la curent. :wink:
Mă intrigă un fapt: are 54 cm adâncime, iar unii spun că cele 8 kg declarate ar fi... o minciunică. De curiozitate, o să calculez volumul tamburului să-l compar cu o altă mașină de spălat (indiferent de marcă) ce declară tot 8 kg. Dacă aveți așa ceva, poate postați dimensiunile tamburului.

În orice caz, pentru cei ce-și caută o mașină de spălat, e bine să citească și clasamentele din articolul ăsta. Văd că Beko se situează onorabil, detronând mărci ceva mai cunoscute.
 

Attachments

  • tmp7318.jpg
    tmp7318.jpg
    92.7 KB · Views: 30
Trecui azi prin Carfur și măsurai tamburul (inculpatul ce ține volumul de rufe într-însul) la asta de-am cumpărat-o eu (Beko), la un LG tot de 8 kile și la bătrânica mea siluetă, Whirlpool de 3 kg. Diametru 48 cm la toate, adâncime 35 cm LG, 33,5 cm Beko, 20 cm The Old Lady. Wtf? Parcă ceva nu se potrivește? Ar însemna volum de 81 l la LG, 78 l la Beko și 46 l la Whirlpool. Cred eu că alea declarate a fi de 8 kg rufe uscate sunt de vreo 5 kg. O fi altă metodologie de calcul? Știu doar că ei declară maximum de bumbac uscat care încape, dar totuși, volumele alea nu prea confirmă.
 
Păi cred că e mai degrabă după greutatea suportată (să nu crape mașina) decât după volumul cuvei/tamburului. Dacă vrei alte date: Indesit WIDXL106, 6/5kg 1000rpm, 30cm adâncime, în manual zice drum capacity 52 litri, deci pe-acolo (probabil ei scad și adânciturile alea de antrenare, că mie-mi dă vreo 54).
Clar nu e vorba de cât bumbac încape, pentru că la mine sunt 2 capacități diferite, 6kg pentru spălare și 5kg pentru uscare.

BTW, cum calculezi volumul de-ți dă valorile alea? PI*r*r = 3.1416*24*24 = 1809 (suprafața cercului)
1809 * 35 [cm] = 63.35 [litri] (8kg = densitate 0.12 kg/litru)
1809 * 33,5 [cm] = 60.61 [litri] (8kg = densitate 0.13 kg/litru)
1809 * 20 [cm] = 36.18 [litri] (3kg = densitate 0.08 kg/litru)

Densitatea bumbacului fibră = 1.56 g/cm3 = 1.56 kg/l => într-o cuvă de 78l încap 121kg de fibră bumbac (probabil al naibii de bine compresat :smile:).
Densitatea bumbacului bine împachetat (în balot) = 472kg/m3 = 0.47 kg/litru => tot încap vreo 36kg de bumbac.
Hainele nu-s așa de compresate, dar cred că le poți aduce pe la 0.2kg/litru.
 
Corect, l-am uitat pe PI. Nu-i de mirare, că doar ce-am ieșit din spital. E vremea somnului. :frown:

Azi pe la prânz a venit... Marițica. Zdarova fată! Și frumușică (n-am găsit finisaje imperfecte cum menționa tipul la review). De fapt, verificarea asta s-a făcut în magazin, unde mi s-a părut că are finisaje mai bune decât altele din clasa ei de preț.
Unde rămăsesem, aaa, da... și cu chef de treabă. Unboxing rapid, că trebuia să merg la medic pentru rețetă, cuplat la apă și budă (pt. scurgere, deh, astea-s posibilitățile), pornit pe program de curățare, goală. După, băgat rufele albe, nevastă-mea zis-a că aproape de vreo ori mai mult decât spăla cu băbuța Whirlpool de două ori (ea socotea asta un rând). Mers silențios, efectiv nu se-aude decât curgerea apei când intră și, slab, pompa când evacuează. În orice caz, susure mult mai silențioase decât vasul de WC al vecinului de la 4, care când trage apa, parcă văd Niagara în fața ochilor. Buuun!
La centrifugare (am setat-o la maxim, 1400 rpm, ca să verific) se aude oricum mult sub ce captau urechile mele la cele 500 rpm ale băbuței W. Îmi place că și-a așezat suficient de corect rufele pentru stors, minimizând, astfel, vibrațiile. Cred că poate și mai bine. Zic asta, deoarece a doua încărcătură cu rufe închise a fost cam dezechilibrată. Asta fiindcă am spălat-o mai mult de plăcere, decât de murdărie. :hihi:

No, amu să vedem ce-o mai fi cu ea. Sper să mă țină măcar ca cealaltă.
 

Attachments

  • IMG_20151116_091959.jpg
    IMG_20151116_091959.jpg
    72.8 KB · Views: 48
  • IMG_20151116_092112.jpg
    IMG_20151116_092112.jpg
    92 KB · Views: 47
  • IMG_20151116_161811.jpg
    IMG_20151116_161811.jpg
    82.7 KB · Views: 47
Ca sa mai revigoram zona si cum eu tot cu mamaia Whirpool (16 ani) imi spal desuurile si simt ca mi se apropie funia la par, trebuie neaparat sa fac o achizitie.
As vrea sa iau odata cu masina de spalat si uscator de rufe. Din cate am inteles cele mai mai extra uscatoare, sunt cele cu pompa de caldura (A+++), are Beko un model interesant, dar din nou, Beko oricat ar fi de bune, ieftine, silentioase si fiabile mi se par bleah.( va rog nu dati cu pietre, e parerea mea bazata pe 6 luni de butonat Beko prin magazine si pur si simplu nu pot sa ignor plasticul odios si butoanele strambe, cu un joc nefiresc de la gama lor premium - Whirpoolul meu are joc zero la butoane dupa 16 ani de abuzuri constante)

Alternativa la Beko ar fi Hotpoint din gama Aqualtis, aici parerile sunt impartite, comparand parerile clientilor de pe Altex si Emag, intr-o parte Hotpoint e laudat, in cealata desfiintat.

Am ales Hotpoint pt. ca la fel ca si Beko, sunt cam singurii care mai ofera 5 ani garantie, masinile lor din gama Aqualtis au motoare brushless, in plus, produc masini de spalat cu capacitate de incarcare mai mare comparativ cu Beko.
Ce nu stiu e cum e cu serviceul la Hotpoint, la Beko mi s-a spus ca service ul il face Arctic, iar parerile in general au fost pozitive.

Punctual:

Aveti ceva experiente cu masinile cu uscator de rufe incorporat?
Ati auzit ceva de bine sau de rau de Hotpoint gama Aqualtis?
Neaparat uscator de rufe separat? Daca da de ce?
Uscatorul cu pompa de caldura e chiar asa wow comparativ cu cel prin condensare?

Ca variante as alege:

Beko gama Superia, oricare din masinile lor de spalat, as lua probabil STB ul si uscatorul lor cu pompa de caldura. Aici am 5 ani garantie, reviewuri in general bune, cost de cumparare intial mare, capacitate de incarcare a masinii de spalat rufe relativ mica si bleahul meu mentionat mai sus.

Hotpoint Aqualtis -masina cu uscator incorporat, mai ieftina, spatiu necesar mai mic, desi spatiul nu e o problema, capacitate de incarcare mare, consum mai mare (clasa A vs Beko A+++), rotatii mai multe, reviewuri zero, lipsa program scurt, programe foarte lungi de spalare, o caracteristica de care se tot plange lumea in general la Hotpoint - se gaseste de regula pe la 2300- 2400 de lei.
Hotpoint Aqualtis + uscator separat - aici avem reviewuri excelente la masina de spalat, uscator scump si cu condensare, review uri zero la uscator, cost intial mare, daca stau la vinatoare de oferte le pot lua pe amandoua cam cu 4300 de lei.

Varianta 4 Hotpointul de mai sus si un uscator oarecare, cat mai incapator sau permutari intre cele de mai sus! :smile:
 
Butoane strâmbe? :what: M-ai făcut să mă mai uit o dată la a mea: nici vorbă de așa ceva. Plus că nu-s butoane, sunt taste, iar un mic joc tehnologic cred că toate au, din ce-mi mai amintesc eu de la vremea când le-am "puțulit" prin magazine. Poate ai dat de vreunele hămălite de clienți în "showroom". Noi o îndrăgim de-a dreptul pe a noastră. Cel mai mult pentru eficiența spălării. :wink:
Oricum, spor la cumpărat!
 
Eu am comandat saptamana trecuta o masina cu uscator LG, modelul asta. Am oscilat intre asta, ceva Gorenje si Hotpoint precum cel la care te uiti si tu, doar ca varianta de 9kg, insa a castigat LG-ul pe baza motorului Direct Drive, care este incredibil de silentios. Gorenje a pierdut din cauza de programe dubioase, Hotpoint aveam inainte (fara uscator) si dupa vreo 8 ani incepuse sa nu mai spele atat de bine si ma tot zgandarea piticul cu Direct Drive LG.
Primele impresii sunt foarte bune, ai programe destul de diverse, uscatorul isi face bine treaba, iar chestia aia cu abur vad ca ajuta la curatarea hainelor, in special cele albe ies foarte bine. Pentru mine a fost un plus si programul "Direct Wear", 2-3 camasi non-iron impreuna cu 2 tricouri si cateva maruntisuri bagate impreuna, dureaza cca 1h, ies uscate si gata de purtat. Recomand. :smile:
 
Multumesc dreamer, o aveam si eu pe lista, insa 5 kg uscare mi se pare putin si daca dau un ban, macar sa storc si ultima specificatie de banii aia. Spal in mod constant pilotele si pernele, asa ca un uscator cat mai mare m-ar ajuta mult.

Abur are si STB ul mai sus mentionat de la Beko, de fapt de asta m-am si oprit la acel model, mai mult de curiozitate - n-a reusit nimeni sa-mi explice cu subiect si predicat ce face aburul ala de fapt.
Ok, adaug LG ul inapoi pe lista si imi extind aria de cautare, il scosesem pt ca cei de la Altex/MG nu au decat un singur mesaj promotional, adica Beko (cred ca sunt platiti la cat de des pronunta Beko intr-o discutie) si tot ei mi-au spus sa uit de alte branduri, daca nu vreau sa sar cu banul gros.

Ursa, exact asta este problema! Acel mic joc tehnologic de la Beko, e mult mai mare comparativ cu alte branduri si asta nu-mi inspira deloc incredere. M-am gandit si eu la varianta ca oi fi pus mana doar pe cele ciobanite, insa le vinez de mult timp, (am ajuns sa le stiu si preturile si promotiile si indicativele pe de rost) am vazut masini schimbate in show room si piticul e acelasi - senzatie de fals, de copie ieftina, de proasta calitate -probabil ca ar trebui sa ma obisnuiesc cu asta si sa nu mai am atatea pretentii...:frown:

dreamer cum merge NFC ul pe LG? :smile:
 
Last edited:
Back
Top