Vreau maşină de spălat. Ce maşină de spălat vreau?

In LG-ul mentionat, cu 8 kg capacitate de spalare, incap asa:
- 2 lenjerii de pat mari
sau
- 3-4 perne (depinde de dimensiune)
sau
- o pilota groasa
sau
- multe multe haine :smile:
E arhi-suficient, ca nici nu le indesi sa le iasa ochii, ca nu se spala si nici nu se usuca bine.
Imi place si ca la inceput iti cantareste hainele si le agita un pic sa vada cat de uniform e distribuita greutatea si isi regleaza programul in functie de asta.
NFC-ul e interesant, am descarcat program de Baby Care si a mers foarte bine. Si la diagnoza, iti spune imediat daca nu a reusit sa elimine toata apa, daca a existat ceva care i-a afectat ciclul de spalare/stoarcere/uscare.
 
Ok, merci ma duc seara asta sa trag de butoanele LG urilor prim magazine! :smile:

Pentru mine a fost un plus si programul "Direct Wear", 2-3 camasi non-iron impreuna cu 2 tricouri si cateva maruntisuri bagate impreuna, dureaza cca 1h, ies uscate si gata de purtat. Recomand. :smile:

Ai idee direct wear ul asta cat timp spala si cat timp le usuca in acea ora? E un program asemanator si la Hotpoint de 45 de minute, insa e cu steluta si litere mici, in sensul ca tre sa bagi maxim un kil de rufe, le spala 10 minute cu apa rece, la 30 C si le usuca restul de 35 de minute. O spalare doar la 30 de grade mi se pare cam fix pix si chiar daunatoare, numai buna de creat un mediu de cultura propice dezvoltarii tuturor balaurilor.
 
Pai la cat vrei sa le speli, la 90 de grade? Oricum ai detergent, iar detergentii moderni spala bine la 30 de grade. Durata spalarii nu e relevanta decat daca e ceva gen 10 secunde.
 
Exact pentru cele de mai sus e programul ala, speli repede cateva rufe, spala 30 minute si usuca tot cam atat. E suficient daca iti trebuie o camasa curata a doua zi, in contextul in care nu ai pus ketchup pe ea... :smile:
 
Pai la cat vrei sa le speli, la 90 de grade? Oricum ai detergent, iar detergentii moderni spala bine la 30 de grade. Durata spalarii nu e relevanta decat daca e ceva gen 10 secunde.

Vreau macar la 45 de grade, mai precis 47.8, sub temperatura asta nu fac decat sa pun pe haine un mediu numai bun de inmultire a microbilor. Asta cu "oricum ai detergent" si cu detergentul care spala bine la temperaturi joase e o abureala de marketing, indusa de industria de profil, care chipurile salveaza planeta. In orice proces de spalare, dezinfectie, chiar sterilizare dureaza atat timpul cat si temperatura la care se face spalarea, chiar nu e nimic irelevant aici !

In cazul de fata a unui ciclu scurt de spalare si uscare, banuiesc ca se mizeaza pe temperaturi inalte la uscare, ceea ce ar distruge cam toti germenii ramasi pe haine de la spalarea la temperaturi joase.

Deci dreamer ai idee cat spala si cat usuca la programul scurt LG ul tau? Ma intereseaza atat timpul cat si temperaturile pt fiecare etapa in parte, ca sa pot face o comparatie cu Hotpointul.
 
Stiu ca te intereseaza sterilizarea, dar masina de spalat nu are ca scop principal asta.
De fapt cu cat creste temperatura creste consumul energetic, dar si scade fiabilitatea aparatului.
 
radul: Mai, esti sigur cu chestia aia cu 47.8 grade (stiu ca esti sigur dar...)? Nu de alta dar cam toate masinile batranesti au trei temperaturi standard: 40 / 60 / 90 grade. La 40 de grade intra camasile si alte chestii sensibile, la 60 intra negre mai puturoase (ciorapi, pijamale, etc...) iar la 90 intra bumbacul care trebuie albit si sterilizat. Eu pot seta ce temperatura vreau (din 10 in 10 grade), dar am ramas pe ceea ce stiam din trecut, adica 40-60-90. Bine, inca nu mi-au iesit ciuperci pe spinare, dar nu m-ar deranja deloc sa bag camasile la 50 de grade.

PS: Desigur ca daca imi stric camasile imi pui banii direct in cont, altfel iti blestem cablurile! :biggrin:
PPS: si cu blugii ce fac? :sad: Ca la 50 de grade imbrac papusile cu ei dupa ce ii spal.
 
Last edited:
Nu știu ce ai butonat tu (poate taste cu arculețele sărite) :biggrin:, dar asta numai impresie de ieftineală sau proastă calitate nu dă, dimpotrivă. Nu mai spun decât că la banii ce i-am dat pe ea, Indesit, Whirlpool, LG nici nu se compară cu ea, atât la calitatea materialelor/finisajelor și la features. Verificat personal în perioada de căutări. :smile:

PS: totuși, n-ai specificat un buget, că dacă treci de 1500-2000 lei ai destule variante.
 
ursamajor nu finisajele sunt totul, fiabilitate tine cont si de multe alte chestii aflate inauntru si care se uzeaza in timp. Acum nu te combat, dar ca sa afli daca un produs e "bun" trebuie un esantion mai marisor format din multe exemplare, niste timp (real, nu simulat in laboratoare prin incalzire/racire repetata) si multe alte dracii care tin de viata reala si nu de laborator.

In principiu banii mai multi ar trebui sa-i platesti pe testele care se fac pentru a determina ergonomia si fiabilitatea produsului cu metode costisitoare si mancatoare de timp.
 
..40 / 60 / 90...

:smile:)) Mie-mi plac alea standard 90 60 90, dar ma rog gusturile nu se discuta!

Eu de regula, alea sensibile rau, le pun la 45 de grade, pt ca oricum si rezistenta aia are o inertie termica, (e drept in ambele sensuri) dar de regula se atinge temperatura optima la care mor cam toti germenii. Evident ca discutia e mai complexa, exista detergenti care contin cantitati mici de clor care-si face la randul sau treaba, chiar si expunerea la soare (UV) are rolul ei in dezinfectarea hainelor. In plus calcatul, un cearsaf sau hai o camasa spalata si calcata poate fi considerata ca fiind material steril. Chiar asta era primul gest pe care l-am invatat in stagiul de chirugie, gest pe care trebuie sa-l facem in caz de prim ajutor la arsi pana vine salvarea, sa acoperim bolnavul cu un cearsaf curat spalat si calcat, pentru ca incarcatura bacteriologica de pe cearsaf poate fi cosiderata aproape egala cu zero, iar cearsaful ca fiind steril.

Mai conteza si ce purtam prin buzunare si pe unde ne facem de regula veacul, dar oricum, doar spalat la 30 de grade cu detergent, nu e suficient!

ipman, imi cer scuze, dar chiar ca mi se rupe de fiabilitatea masinii, atata timp cat la capatul opus sta sanatatea si nu, nu era vorba de sterilizare intr-adevar (chiar m-am gandit daca sa mentionez termenul, pentru ca eram sigur ca cineva nu o sa vada contextul, ci o sa citeasca doar cuvantul) insa chiar nu am de gand sa perpetuez cine stie ce ciupercute si sa le imprastii la toata familia, doar din cauza ca de ex. fi miu a avut un one night stand cu persoana nepotivita si eu tre sa conserv neaparat fiabilitatea MSRului . Iar exemplele pot continua, in consecinta va recomand cu caldura, sa spalati macar pantalonasii aia cu bazon folositi la bicicleala, la mai mult de 30 de grade chiar daca nu o sa mai fie chiar "fiabili" dupa n spalari.

Ursa ideal ar fi sa le primesc cadou :smile: deci buget cat mai mic, dar as zice ca as putea rupe undeva de la 1 la 4500 de lei pentru ambele, masina + uscator.
 
Ma rog, daca tu iti permiti o masina de spalat in fiecare zi, mie nu-mi ramane decat sa imi doresc sa intru in clubul celor care imbogatesc producatorii de masini de spalat cu zambetul pe buze. Nu-mi lua in nume de rau gluma, dar fiabilitate este ceva ce-l intereseaza in mod direct pe producator fara sa te intrebe pe tine, ca-l doare direct in buzunar din cauza service-ului in garantie.
 
Din câte îmi amintesc, uscătoarele aveau nevoie de un tambur semnificativ mai mare pentru ca hainele să fie ceva mai aerate și să se usuce mai ușor. La spălare nu te deranjează că hainele-s îngrămădite, de fapt chiar ajută la spălare să se frece unele de altele. Dacă te tentează o mașină de spălat cu uscător încorporat, ar fi de verificat dacă e aceeași capacitate pentru spălare și pentru uscare eficientă.
 
ursamajor nu finisajele sunt totul, fiabilitate tine cont si de multe alte chestii aflate inauntru si care se uzeaza in timp.
Eu am comentat despre ce s-a vorbit și s-a spus despre finisaje. :smile: Pe de altă parte, BEKO stă destul de bine la fiabilitate. Pe topicul despre MSR de pe SP sunt câțiva tipi care au contact cu diversele mărci de MSR și care chiar par a se pricepe. Unul mai isteț (așa mi s-a părut) spune, printre altele:

Am fost si eu fan Gorenje pana nu demult, dar mi-a trecut. Ieri am desfacut modelul WA73149 careia a trebuit sa-i schimb rulmentii si periile de la motor (dupa trei ani si trei luni). Din punctul meu de vedere, ca depanator, este un cosmar demontarea si scoaterea cuvei pentru ca are panoul frontal sudat. Pentru cele 7kg si 1400 rot/min mecanica este la limita (rulmenti 6205/6206) iar constructia tripodei (cea care trebuie sa suporte toata greutatea rufelor) este destul de nefericita. Spun asta pentru ca s-au prevazut nervuri de rigidizare perpendiculare pe brate care formeaza niste camere acumulatoare de mizerie si care pot duce la corodarea grava a lor.

LG face masini bune, robuste mecanic, cu toate ca am remarcat si deficiente care nu sunt chiar de neglijat:
-materialul bucsei pe care etanseaza simeringul (zona cheie a oricarei masini) sensibil la coroziune-lucru foarte grav - la Merloni este bronz
-cuva este facuta dintr-un plastic cam casant (se poate sparge cu usurinta la lovire) - la Merloni este mai bun plasticul, dar cuvele sunt lipite
-rotorul motorului direct drive este prins de axul tamburului prin intermediul unei piese din plastic (putea fi aluminiu)
Asta poate duce la descentrarea lui si la frecarea magnetilor de stator (caz intalnit de mine)
-piese de schimb scumpe - la Merloni sunt mai accesibile, cu exceptia electronicii
Lucruri pozitive:
-ax al tripodei gros, robust, otel ce pare de calitate, cote bine realizate la rulmenti - valabil in general si la Merloni
-demontare relativ usoara (mai usor ca la Ariston, Gorenje)
-electronica fiabila (cel putin eu nu am gasit cu defecte neremediabile) -mai fiabila decat la Merloni
-sunt mai bine vopsite (apare rugina mai greu) fata de spoiala de vopsea pe care o dau italienii
-sunt mai stabile mecanic, silentioase si bine echilibrate (la Merloni numai la modele mai scumpe, cu inverter si motor trifazic)


De acord cu Beko, sunt destul de ok din punct de vedere mecanic/fiabilitate, dar electronica este mai slabuta decat la Samsung, Wirlpool,Electrolux, Bosch.
In schimb as putea spune ca TOATE masinile Samsung intalnite de mine de-a lungul timpului m-au dezamagit in privinta fiabilitatii mecanice, si va pot
enumera cateva deficiente:
-fulia care antreneaza tamburul foarte firava (uneori doar trei brate si corpul acestora foarte subtire. Am intalnit de cateva ori brate rupte.
-spatiu prea mare intre tambur si garnitura frontala. Asta duce la scaparea unor obiecte de imbracaminte in cuva
-executie deficitara a lagarului tamburului (joc nepermis de mare intre rulment si ax, mai ales la modele mai noi,
subdimendionarea acestuia-rulmenti destul de mici raportat la capacitatea de incarcare)
-garnitura frontala din cauciuc prea subtire (asta-i valabil si la Daewoo), iar daca se perforeaza accidental veti constata ca-i si prea scumpa

etc. etc.


Poate folosește cuiva.
 
Mai bine speli eco:
 

Attachments

  • miele.jpg
    miele.jpg
    220 KB · Views: 21
Cine are rau in casa (curte) poate folosi si metoda aia. Dar apoi daca lumineaza noaptea n-o fi din cauza unor materiale care sunt prezente in muntii aceia ....
 
Aia-i pentru pământul de pe cartofi, după ce-i recoltezi. :hihi:

Nu chiar, am vazut o masina de spalat automata de genul ala in Bucovina si din ce am inteles e destul de eficace, desi spala cu apa foarte rece si fara detergent. Cea pe care am vazut-o eu avea intrarea de apa intr-o parte, formand un vartej care invartea rufele in cerc.
 
Back
Top