Am avut ocazia să văd pentru 15 minute
Gothic 3. Mixed feelings, se mişcă ciudat (are inerţie la rotaţie) pe un computer un pic mai rapid ca desktopul meu (acelaşi procesor şi RAM, placa video un pic mai bună). Pe nivelul maxim de detalii consumă 1.3 GB RAM în cele câteva zeci de secunde testate şi era slideshow
, pe nivel mediu e aproape jucabil şi vrea doar 1 GB de RAM.
Pentru cei ce au savurat versiunile precedente, interfaţa şi controalele s-au schimbat destul de mult, luptele sunt mai "action-style" (mouse-killer), ceea ce e un punct negativ la un RPG unde aproape toată experienţa de câştigă trecând prin lupte.
Skill-urile s-au diversificat, e o pădure întreagă de clase/specializări (Thief sau Smith au devenit mai complexe). Cred că se poate re-juca de 2-3 ori cu clase complet diferite.
Cerinţe: procesor pe la 2-3Ghz sau echivalent, 1 GB RAM, minim 6600 GT sau echivalent.
Per total: sub aşteptări, dar în lipsă de altceva când o să am timp mă duc totuşi să îl cumpăr. Collectors Edition pare să aibe în plus doar un CD cu soundtrack, deci nu prea merită.
Later edit:
L-am jucat câteva ore. Se mişcă groaznic, conform indicaţiilor de pe cutie abia îndeplinesc condiţiile minime, recomandarea de 1.5 GB RAM şi placă video minim 6800 cu minim 256 MB RAM pare foarte potrivită. O să încerc cu încă 1 GB de RAM şi apoi văd ce fac cu placa video, procesorul pare OK.
Jocul e mult mai uşor decât precedentele: la Gothic 2 până puneai pe picioare caracterul nu prea puteai să te baţi cu nimeni (făceai questuri pentru experience), aici am avansat 7-8 nivele şi nu am folosit nici un skill point pentru că ... nu era nevoie !?! În plus, orice avans sau skill nou costă nu doar skill points, ci şi bani. Questurile sunt mai multe dar mult mai simple, se fac în câteva minute fiecare cel puţin în primele 3 locaţii. Harta e foarte mare, dar nu pot să văd prea departe din cauza limitelor sistemului. Grafica e un pic ciudată, stâncile strălucesc parcă ar fi cuarţ, armele şi plantele colectabile sunt gigantice: multe personaje poartă în spinare câte un 2-hander uriaş sau o halebardă de peste 2 metri, iar un orc-slayer e cât un 2-hander din Gothic 2. Plantele colectabile au toate minim 1 metru, un healing plant amărât ajungând pe la 1.5 metri.