Laptopul e pentru muncă, nu entertainment
Pai pe principiul asta ar cam disparea orice device multifunctional. Laptopul nu este doar pentru munca, foarte multi oameni nu au desktop deloc. Inseamna ca nu se distreaza?
Laptopul nu trebuie sa fie neaparat cel de munca. Laptopul este doar un PC portabil si este prin definitie flexibil si multifunctional.
Si probabil ca acel media player va ajunge sa incorporeze tehnologia asta pentru ca multi oameni vor sa poata sa trimita semnalul video la mai mult de o sursa si sa puna TV-ul in pozitii mai incomode sau mai inestetice daca vrei sa apelezi la cablu.
Fac pariu ca Apple o sa sara primul in caruta asta. Foarte multi utilizatori de Mac nu au alte sisteme prin casa deci e un device de entertainment si de munca.
Poate ca la nivelul asta tehnologia nu e foarte atractiva din cauza unor limitari tehnice si de pret. Dar eu sper ca o sa ajunga in punctul in care o sa fie alternativa solida la clasicul cablu. Deci nu doar pentru a pune un amarat de film pe TV. Tehnolofia in sine nu se suprapune pe nicaieri cu ideea de madiaplayer, nu are practic legatura directa cu asa ceva. Dar ajuta alte device-uri sa preia acest rol intr-o maniera mai facila.
Radiatii?
Esti iradiat din toate partile oricum si nu poate decat sa devina mai rau. Trecerea catre wireless mi se pare una logica pe masura ce incepi sa ai din ce in ce mai multe device-uri prin casa. Cu manunchiuri de cabluri la fiecare.
Deja ma ganesc la un coif de staniol
. Chiar citeam mai devreme un articol cum ca oamenii de stiinta au descoperit ca vorbitul la mobil scade riscul de a face Alzheimer. Sper ca nu e pentru ca te omoara inainte de a ajunge la varsta necesara.
Oricum si tu stii diferenta intre radiatiile ionizante si neionizante si ca o sa mori de alte probleme mult inainte sa te omoare radiatiile. Nu trebuie sa functioneze non-stop langa urechea ta, numai cand ai nevoie, exact ca un mobil sau o placa WiFi conectata la internet (si dezactivata cand nu ai nevoie de ea).
Cat despre "doar pentru munca" sau "doar pentru entertainment", sa zicem ca in momentul asta am in casa un numar de laptopuri: unul pentru gaming, unul pentru munca, unul pentru portabilitate, unul pentru multimedia si eventual unul de browsing. Pentru asta fiecare are nevoie de hardware diferit oarecum si eu am cerinte destul de diferite de la fiecare in parte. Probabil ca ti se pare cel putin incomod desi fiecare sta la locul lui, fara sa il plimb, exact ca si un media player. Nu e mai normal sa vrei sa le consolidezi in (ideal) un device care sa le faca pe toate? Si daca nu se poate unul singur, macar sa se grupeze cerintele si posibilitatile cu elemente comune in cat mai putine deviceuri.
Ca sa fiu mai scurt, tinand cont de ora, nu vad nici un motiv sa te limitezi cand vine vorba de ce sa faca un device. El e acolo ca sa faca ce vreau eu, nu invers. Si nu mi se pare nimic in neregula sa lucrez pe calculatorul pe care il folosesc si la distractie cat timp ma descurc sa nu le incurc
.
Dar eu si sunt putin mai visator in ceea ce priveste ce se poate face cu o tehnologie in viitor si nu o fac coreland posibilitatile de acum cu nevoile de atunci.
L.E. Nu-i asa ca discutia e prea interesanta ca sa ramana pierduta prin topicul asta cu stiri diverse hardware?