Ştiri diverse hardware

Probabil o sa fie un procesor derivat din Cell ca sa aiba sperante sa vanda si PS4. Nici PS3 nu a fost mare hit si ce l-a salvat a fost unitatea BR si faptul ca l-au vandut foarte ieftin, in pierdere. Daca rup compatibilitatea cu vechile jocuri o sa vezi multi useri care trag in continuare de vechea dar nu depasita consola aia pe care merge colectia de jocuri care a costat o caruta de bani.

Ce altceva ar putea sa bage in PS4 ca sa il faca atat de atractiv? O plasma bundle? :D
 
Nu. Dupa ce si-i cumpara, constata ca trebuie sa-si schimbe placa grafica si monitorul. Apoi constata ca nu merg nici asa. Abia apoi nu-si mai doresc. :-)
 
Din fericire eu nu a trebuit sa-i cumpar, am testat la firma ochelarii nVidia plus monitor Samsung d-ala special de 120 hz. E distractiv dar iti trece repede, nu as folosi asa ceva acasa nici daca as primi cadou. :D
 
Alea sunt doar artist renderings? Unde sunt pozele reale? Adica exista produsul sau e doar un plan? Si ce fel de DVI e ela? Trebuie adaptor dupa exemplul Apple?
 
Mult prea scump pentru aşa ceva, ca SBC ($195) e ceva mai bine, dar tot nu acoperă diferenţa de consum. Ăsta e STB-ul perfect pentru office stuff (dacă ar avea 2 giga de RAM ar fi şi mai bine, că e lipită pe placă). Cred că are un controller PATA-SATA, că în specificaţii chipset-ul ştie doar PATA. Oricum, e foarte interesant că şi la ăsta chipset-ul e mult mai mare decât procesorul în sine :).

Nu are posibiltăţi de extensie în afară de mini PCIE. Deci HDD-uri externe doar pe USB, alimentate separat, şi iese pentru NAS un monstruleţ mic cu 20 de fire şi 3 alimentări :(.

ElisaDay, ăla e HDMI. Signal-compatible DVI.
 
Mersi. Am vazut colturile decupate ale mufei dar cum scria mare DVI deasupra i-am crezut pe cuvant ca e DVI :). Presupun ca e un DVI standard care profita de compatibilitatea cu HDMI ca sa foloseasca formatul mic al mufei. Adica nu are si sunet. Stiu ca se platesc royalties daca vrei sa implementezi interfata HDMI intr-un sistem si nu cred ca justifica o crestere de pret.
 
Redundant. Dacă am laptopul în poală, ce-mi mai trebuie display mare? Dacă lucrez în principal cu display-ul (şi un media player sau media PC cu telecomandă), ce-mi mai trebuie laptop în poală? Meh.
 
E discutabil... Doar in ultimii 10 ani am vazut o gramada de tehnologii promitatoare, dar care au apus foarte repede.

Statul cu laptopul in poala merge doar daca esti singur. Daca vrei sa vezi un film cu inca cineva (familia) se schimba situatia.

De ce sa mai dai banii pe un media player / PC cu telecomanda daca poti sa-ti iei un laptop care le face pe toate? ;)
 
Păi atunci pui laptopul lângă display-ul mare şi te uiţi cu ceilalţi la el, şi atunci chiar n-are importanţă dacă-l legi cu fir sau fără. Probabil nu e un feature pentru mine.
 
Personal mi-am dorit mereu o legatura video wireless accesibila si fara prea multe complicatii in folosire. Netul wireless, spre exemplu, nu e considerat redundant desi atat timp cat esti in casa poti oricand sa tragi un cablu, mai ales ca rar te plimbi cu laptopul prin casa in timp ce browsuiesti, sau poti sa folosesti oricand un PC desktop pentru asta. Dar uite ca si routerele WiFi au prins :).

Chestia aia nu trebuie sa fie limitata la un laptop. Poate sa fie un NAS-media center-whatever. Ar putea chiar sa isi faca loc in PC, sub o forma sau alta. Adica un echipament mai polivalent si mai puternic decat poate sa fie ceva bazat pe Tegra2. Asta pentru cei care nu vor sa aiba un rack de echipamente in fiecare camera doar pentru ca au 2 TV-uri :). Ai un nod central care poate sa dea semnalul video la orice display din zona echipat corespunzator, chiar si la TV-ul de pe terasa unde te uiti tu la meci cu prietenii.

Probabil ca acest feature o sa ti se para util in momentul in care o sa fie accesibil ca pret si o sa vrei ceva mai mult decat ce poate un mediaplayer clasic pe orice display din casa sau la o prezentare mai ampla si cei prezenti nu au chef sa faca posta cablul ala VGA. Nu am citit prea multe despre boxee dar nu vad cu ce m-ar ajuta daca vreau sa pun o prezentare pe acel TV. Sau un joc, fie el si nepretentios, sau orice altceva ar presupune ca toata lumea sa se chiorasca in poala ta la laptop in loc sa stea comod si sa se uite la un display cat peretele.

Dar asta nu cred ca o sa fie cazul prea curand. 100$ pentru acel box receiver e cam mult ca sa vrei sa iti dotezi toate displayurile din casa cu asa ceva.
In ceva timp o parte buna din notebookuri o sa fie dotate cu o tehnologie asemanatoare, daca nu chiar majoritatea. Probabil si un Boxee o va avea ca sa ai posibilitatea sa scapi de cablurile de 15m intre box si TV. Dar in timp ce un Boxee o sa fie inamovibil si relativ limitat in capabilitati, notebookul tau o sa fie ultraflexibil, cu posibilitati aproape nelimitate de expansiune si cu o legatura wireless la orice display mai destept (ma astept sa vad cutia integrata si in multe displayuri, macar high-end, daca tehnologia prinde). Si nu neaparat tehnologia asta de la Intel cat orice asemanator, ceva care sa trimita wireless desktopul HD la un display extern.

Si mai e o chestie, un laptop vei avea mereu. De ce sa dai banii pe un box separat care face o fractiune din ce poate face laptopul? Doar pentru ca trage cativa watti mai putin din priza? Azi e cam incomod sa vii cu laptopul acasa si sa te apuci sa tragi de cabluri prin living ca sa il conectezi la plasma sau sa il asezi untr-un docking station ingramadit dupa ea. Dar "maine" poate o sa poti sa pui laptopul pe birou, sa apesi un buton si sa te asezi pe canapea cu telecomanda lui in mana. Totul e deja pe piata in forme comode si accesibile mai putin legatura video wireless.
 
Mie mi-ar place așa ceva în laptop și în TV, chiar și în boxe. Să stau seara în pat cu laptopul, să caut un film, să redea pe TV și boxe (sau receiver) fără să am cabluri lungi și incomode prin toată camera (curent am la noptieră) mi se pare un pas înainte. Cât aș fi dispus să plătesc în plus pentru asta? Vreo 20$ per dispozitiv mi se pare acceptabil, și mai mult. 100$ per dispozitiv? Nu, mărește prea mult costul unui monitor de 22" care e sub 200$.

Acum 720p mi se pare puțin pentru uz curent, gen monitor extern cuplat la laptop. Acolo merge un cablu. Pentru filme SD pe TV e OK, dar nu aș da 100$ pentru o cutie externă atașată unui TV SD, iar la un HD aș avea pretenția să aibe cutia integrată (chiar dacă devine mai gros un pic) ca să scap de cabluri - set top boxul pentru televiziunea digitală, de pildă, e unul din motivele pentru care o detest, înseamnă încă o alimentare în priză, o telecomandă în plus și cabluri inestetice atârnând (dacă TV-ul e montat pe perete).

Deci, e un început. Să îl vedem la 1080p integrat și atunci e un feature :)
 
Mai mult de 1 display mare în fiecare cameră? :D

Să zicem că am un display mare, în centrul multimedia, împreună cu un sistem audio. Eu aş înclina spre a-l conecta la un media player mic şi deştept prin care să accesez NAS-ul ascuns undeva în debara şi chiar şi netul. Laptopul e pentru muncă, nu entertainment; cel mult m-ar ajuta să controlez de la distanţă media playerul.

E o limită până la care împing wireless-ul. De ce să accesez net-ul sau reţeaua de pe laptop pentru ca apoi să retransmit imaginea şi sunetul tot prin wireless spre periferice, când aş putea doar să controlez aceste echipamente specializate? Fiind statice, nu mă deranjează să trag cabluri la instalare, în loc să mă supun unor radiaţii 24/7 doar de moft.
 
Back
Top