Personal mi-am dorit mereu o legatura video wireless accesibila si fara prea multe complicatii in folosire. Netul wireless, spre exemplu, nu e considerat redundant desi atat timp cat esti in casa poti oricand sa tragi un cablu, mai ales ca rar te plimbi cu laptopul prin casa in timp ce browsuiesti, sau poti sa folosesti oricand un PC desktop pentru asta. Dar uite ca si routerele WiFi au prins
.
Chestia aia nu trebuie sa fie limitata la un laptop. Poate sa fie un NAS-media center-whatever. Ar putea chiar sa isi faca loc in PC, sub o forma sau alta. Adica un echipament mai polivalent si mai puternic decat poate sa fie ceva bazat pe Tegra2. Asta pentru cei care nu vor sa aiba un rack de echipamente in fiecare camera doar pentru ca au 2 TV-uri
. Ai un nod central care poate sa dea semnalul video la orice display din zona echipat corespunzator, chiar si la TV-ul de pe terasa unde te uiti tu la meci cu prietenii.
Probabil ca acest feature o sa ti se para util in momentul in care o sa fie accesibil ca pret si o sa vrei ceva mai mult decat ce poate un mediaplayer clasic pe orice display din casa sau la o prezentare mai ampla si cei prezenti nu au chef sa faca posta cablul ala VGA. Nu am citit prea multe despre boxee dar nu vad cu ce m-ar ajuta daca vreau sa pun o prezentare pe acel TV. Sau un joc, fie el si nepretentios, sau orice altceva ar presupune ca toata lumea sa se chiorasca in poala ta la laptop in loc sa stea comod si sa se uite la un display cat peretele.
Dar asta nu cred ca o sa fie cazul prea curand. 100$ pentru acel box receiver e cam mult ca sa vrei sa iti dotezi toate displayurile din casa cu asa ceva.
In ceva timp o parte buna din notebookuri o sa fie dotate cu o tehnologie asemanatoare, daca nu chiar majoritatea. Probabil si un Boxee o va avea ca sa ai posibilitatea sa scapi de cablurile de 15m intre box si TV. Dar in timp ce un Boxee o sa fie inamovibil si relativ limitat in capabilitati, notebookul tau o sa fie ultraflexibil, cu posibilitati aproape nelimitate de expansiune si cu o legatura wireless la orice display mai destept (ma astept sa vad cutia integrata si in multe displayuri, macar high-end, daca tehnologia prinde). Si nu neaparat tehnologia asta de la Intel cat orice asemanator, ceva care sa trimita wireless desktopul HD la un display extern.
Si mai e o chestie, un laptop vei avea mereu. De ce sa dai banii pe un box separat care face o fractiune din ce poate face laptopul? Doar pentru ca trage cativa watti mai putin din priza? Azi e cam incomod sa vii cu laptopul acasa si sa te apuci sa tragi de cabluri prin living ca sa il conectezi la plasma sau sa il asezi untr-un docking station ingramadit dupa ea. Dar "maine" poate o sa poti sa pui laptopul pe birou, sa apesi un buton si sa te asezi pe canapea cu telecomanda lui in mana. Totul e deja pe piata in forme comode si accesibile mai putin legatura video wireless.