PigBrother, nu am de gand sa ma bag intr-o disputa PC vs. consola mai ales ca nu suntem pe topicul dedicat
. Nu ma intereseaza de unde pleaca jocurile (consola, PC, creta pe asfalt) atat timp cat exista dezvoltatori x86 cu duiumul si chiar nu cred ca o sa stea lumea jocurilor in loc pentru ca PS a trecut de la Cell la x86. Nu exista nici macar un argument solid (bazat pe experienta trecutului) care sa sustina o astfel de ipoteza. Si nici nu cred ca Cell e atat de iubit de 99% din programatori incat sa te arda cand faci trecerea la altceva.
Vad ca problema pe care o pui tu atat de insistent nu are nici o treaba cu arhitectura procesorului cat cu faptul ca studiourile pentru PC dau faliment pentru ca aia care joaca pe pisi e putini si prosti dar alea care programeaza pentru console au o ţâţă mare acolo din care sug lapte cu miere. Foarte frumos din partea lor. Acum, in cazul in care Sony merge pe mana x86, o sa aiba in continuare ţâţa acolo doar ca o sa suga din ea doar x86-istii
. Nu vad nici o problema. Nu-i nici o premiera aici - nici prin arhitectura, nici prin trecerea de la o aritectura la alta, nici prin abandonarea compatibilitatii, nici cu... (etc.).
Nu stiu in ce directie ar trebui sa impingem discutia: PC vs. consola sau consola x86 vs. consola PPC. Inteleg ca argumentele tale sunt in mare parte anti-PC, nu anti-x86.
Dar in momentul in care consola e x86 deja esti cu un pas inaintea situatiei de acum cu Cell. Inca un pas si o sa vezi pe PS4 x86 cam tot ce vezi pe cutia in x si pe PC.
In rest numai de bine. Cred ca gasesti o caruta de situatii in care companiile mari au facut pipi cu bolta in capul consumatorilor si totusi...
Acum ceva timp eram criticat (pe buna dreptate) pentru afirmatia mea cum ca abonatii la produsele Tosiba vor sufla si in iaurt de cand cu HD vs. BD. Ete fleosc, pana si aia care s-au intepat cu HD au uitat.
Xbox a putut sa treaca de la Intel (Xbox) la PPC (Xbox360) fara probleme, Apple a trecut complet (acum ca vine Snow Leopard) de la PPC la Intel, dar PS nu poate sa treaca pentru ca se da lumea peste cap pe forum?
Nu spun ca stiu eu cum trece Sony in tabara x86 dar daca e sa nu o faca argumentul ca developerilor o sa le stea inima in loc cand o sa vina vorba de facut jocuri x86 (ca mult iubesc ei Cell acum) o sa fie nota de subsol, nicidecum titlu bold
.
Deci cand ne-om impiedica de niste documente secrete de la Sony prin care explica alegerea (oricare e ea) o sa putem sa trecem dincolo de stadiul actual al zvonurilor, speculatiilor si preferintelor personale.