Am mai zis o dată de ce prefer un HDD extern. Can we move off that crap now?
Ca să-ţi răspund la întrebare:
Adică nu e un standard per se, deci ce zici tu acolo nu are sens. Dacă te apuci să compari o chestie standardizată de prin 2004 cu o chestie care încă nu e standardizată, ajungem la "căldură mare, monşer".
Adică tu insiști să folosești ceva care are incompatibilități clare cu bunul simț și logica (vezi conflictele respective) și vrei să funcționeze cum trebuie; apelezi la interogat Gigabyte și indieni de la tech support și chiar te aștepți ca problema să se rezolve?
Am dat ~3500 lire sterline pe laptopul meu, am next business day support oriunde pe teritoriul UK (adică vine un gigi și-mi repară laptopul moca timp de 3 ani dacă am probleme) dar faptul că mi-au furat 1/3 din performanța procesorului printr-un BIOS update care forțează anumite C states la 100% load (ceea ce înainte nu se întâmpla) nu am cum să-l rezolv. Și uite așa, efectiv am cumpărat una și după ~9 luni am pierdut din performanță automat. Am cerut înlocuirea procesorului, mi-au făcut upgrade la placa video "pentru problemele cauzate". Because fuck logic.
Trebuie să pricepi odată că nimănui din aceste companii nu îi pasă de problema ta. Atâta timp cât se vând jde catralioane de rahaturi din care ei fac bani, faptul că tu ai dat peste o incompatibilitate este cam la fel de semnificativ ca o bășină în fosa Marianelor, nu te supăra. Iar dacă tech supportul de la Dell pe o chestie plătită pe nas îmi spune candid "downgrade your BIOS", tu ce te aștepți de la tech supportul unui periferic sau pentru o placă de bază? Covor roșu, grease on the floor and a shiatsu?
Normal că au documentat problema. Au scris ceva. Măcar asta. Altceva nu prea mai ai ce să le ceri.
În momentul în care o incompatibilitate devine cu adevărat semnificativă, se vede ripple la nivel global în loturi rechemate, refunds și alte nebunii.
Nu zic că îmi convine situația, dimpotrivă, am impresia că de fapt plătim din ce în ce mai mult pe din ce în ce mai puțin. Problema este că nu văd nicio soluție. A, nu mai cumpăr X. Lol, np, există câteva miliarde de cretini care stau la coadă cu "shut up and take my money". Vezi Apple, de exemplu.
LE:
Cam asa e si cu Gibabyte, doar mai rau: nu doar ca fiecare controller are mai multe versiuni hardware, dar mai are si diverse versiuni de firmware si fiecare producator are macar o duzina de controllere. Dar stai, ca nu sunt numai controllere eSATA, mai sunt discuri SATA, placi video, de retea, controllere PCI sau PCIe, placi de sunet ... si lista nu se mai termina. Crezi ca au un depozit cat Casa Poporului in care fiecare componenta Gigabyte e testata cu fiecare alta componenta fabricata pe planeta?
Asta este o chestie funny grav de tot și Gigabyte mi se pare este printre singurii producători care scot aceeași placă de bază rev 1.x, 2.0, etc. Ceva de genul "ioi io-te am mai reparat/schimbat o chestie".