SSD bușit, ajutor

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,188
Încă o observație: dacă placa grafică nu ține 60fps în timpul înregistrării (adică jocul să fie randat la 60fps cu Vsync chiar dacă GPU-ul mai face și alte chestii) - și am văzut că rezultatele de la Valley bench sunt apropiate de ale mele, adică nu pare să țină 60fps în WoT 1900x cu detalii la maxim - e mai bine să înregistrezi la mai puține fps. Forțând înregistrarea la 60fps obții frame-uri dublate sau triplate fără un ritm fluent, adică într-o secundă ai 60fps în film dar 25 de frame-uri diferite, primul frame dublat, al doilea de 3 ori, al treilea o dată... și rezultatul înregistrării nu e fluent, pare că tancul se împiedică de toți bolovanii de pe drum.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
- SATA0+1 (alea de 6 Gb/s) ocupate cu 2xSSD de 256 GB fiecare, RAID0, pe care vor fi azvârlite soft, jocuri şi 3-4 maşini virtuale, cu back-up zilnic (incremental) pe HDD-ul de mai jos;
SSD in RAID0? Are you for real? Vrei sa vezi benchmark de 1 GB/sec sau care e motivul?
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,188
Modelul arab de tratare a problemelor: nu merge ceva? Buy more hardware.
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
@miahi: La framerate mă reţine placa video în momentul ăsta, în vreo 3 luni se rezolvă. Aici nu discutăm de nişte chestii pe care fug mâine să le iau, ci vor fi adunate pe parcursul anului, întâi una, apoi alta. Planning FTW.
@Adrian, un SSD de 240 GB e 800 RON (cam 600 dacă îl iau din US of A), sincer nu mai sunt aşa de sigur dacă merită; ezit între 2x SSD interne (viteză+++, capacitate--) şi un HDD enclosure extern cu RAID hardware şi 2x HDDs 3 TB (viteză++, capacitate+++). Încă nu am găsit un enclosure extern care să suporte eSATA 6 Gb/s, e tehnologia chiar aşa de nouă sau e foarte scumpă?
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,188
După cum ziceam, eu nu cred că o să găsești enclosure extern cu RAID + eSATA care să meargă repede și să fie și ieftin. Îți trebuie ceva putere de procesare pentru 6Gbps, nu e chiar așa simplu. De ce vrei neapărat multe fire în afara carcasei? Dacă vrei storage neapărat extern rapid fă-ți un NAS cu Infiniband, există și versiuni mai ieftine.

PS: răbdători pitici mai ai :biggrin:.
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,951
Asta nu pricep io la w4p, să-mi fie iertat dar am o grămadă de fire în afara carcasei deși tot încerc să le reduc la maxim, el vrea să adauge o\

NASul ăla sună excelent dpmdv, ai storage accesibil de pe orice PC din rețea.
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
Băi, eu NU VREAU storage accesibil din reţea, nu am nevoie de NAS. Am nevoie de o soluţie de data storage care să îmi permită burst speed de 400 MB/s şi să îmi dea voie să închid/suspend activitatea mediului de stocare atunci când nu e folosit. Un HDD extern face spin-down când nu e folosit (şi încerc să găsesc o metodă prin care să împiedic Windows-ul să-l acceseze de fiecare dată când fac un download din browser). HDD-urile interne sunt mereu în funcţiune; sigur, SSD-ului nu-i pasă, nu are componente în mişcare.


HDD-ul de 1500 GB are o grămadă de ore de funcţionare, din care eu l-am folosit efectiv probabil 40% din timp, în rest s-a învârtit degeaba pe-acolo.
1500gbinfo.png

Aveţi voi o obsesie cu firele, şi pe mine mă deranjează, dar mă deranjează mai mult când văd un HDD că se "iroseşte". Fiecare cu preferinţele lui. Plus că în momentul ăsta am 2 HDD-uri externe, deci 4 fire, şi le-aş putea înlocui cu un multibay enclosure, deci 2 fire. Total: -2 fire :smile:
Piticii sunt răbdători fiindcă portofelul e subţire.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,188
De ce sunt hdd-urile interne mereu în funcțiune? Poți seta power down time ca la orice alt HDD. Și funcționează, cât timp nu ai aplicații care să le folosească. HDD-urile mele din NAS se opresc la 30 de minute, le pot și auzi când pornesc.
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
Măi, cum să-ţi zic... pitici. Stocarea externă poţi s-o închizi complet şi n-ai treabă (long-term storage). Cam greu cu HDD-urile interne, Windows-ul adoră să le mai acceseze din când în când, şi numa' mă ponenesc că le aud cum fac spin-up pentru... nimic, really.
Exemplu concret: fac download la un softuleţ de 2 MB de pe vreo pagină web. Când apare fereastra de browse, se aud toate HDD-urile interne cum fac spin-up, deşi eu vreau să salvez pe unul singur. Ideal ar fi ca HDD-ul să facă spin-up atunci când accesez HDD-ul respectiv (gen dublu-click pe F:smile:, nu când deschid fereastra de browse (care e default pe C:\something). Chestia interesantă e că HDD-urile externe nu fac spin-up, şi asta am impresia că se datorează controller-ului, care e destul de deştept şi afişează ultimele câteva directoare pe care le-ai accesat dintr-un cache, ceva. Am remarcat asta fiindcă am accesat HDD-ul extern de 4 TB şi m-am plimbat prin câteva folders, apoi când am intrat într-un subdirector anume (pe care nu îl mai vizitasem de-o vreme), de-abia atunci a făcut HDD-ul spin-up. Alea interne nu au acest feature.

Ca idee, prefer să am un HDD intern pentru stocare a chestiilor accesate des (jocuri, muzică recentă, software) şi HDD-uri externe pentru accesare mai puţin frecventă (arhivă de filme, backups, etc.) - capacitate mare, viteză mare şi care stau în idle în mod "deştept" (folder access cache, ca să nu le mai futizeze Windows-ul aiurea). Astfel, aş avea acces la date în câteva secunde şi uptime-ul ar fi totuşi mic, fără 30 de spin-ups pe zi.
 

whiskas

Chronic suicidal
Joined
Jan 19, 2005
Messages
1,600
Umpic pe lîngă subiect, noul meu Seagate ST3000DM001 face singur spin down după 15 minute (cred), de la sine putere. Mă scoate din sărite, mai ales că, după cum zice și war, Windows e suficient de bou astfel încît să trezească toate dispozitivele de stocare din sistem cînd vrea să facă ceva cu un disc.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,188
Tocmai mă jucam în setările NAS-ului să văd cum e setat power management și văd că mirror-ul meu e în failed redundancy de vreo 2 zile, iar unul din HDD-urile alea nu mai apare în device manager. Sper că a tras iepurele de vreun cablu, nu că a crăpat HDD-ul în nici 6 luni. O să văd diseară când ajung acasă.

LE: Mda, trebuie să iau cabluri SATA cu cleme pentru toate HDD-urile. Resync-ul pe 2.5TB durează ceva.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,188
Chestiile cu Thunderbolt sunt în principal pentru Apple. Nu numai că sunt aproape singurele care au interfață de-aia, dar posesorii de Apple sunt de obicei destul de bogați și nu se uită la prețuri, așa că pot da $600 pe un storage de 4TB ($200 HDD-urile, $100 controller-ul și carcasa, $300 pentru că e pentru Apple). Da, e rapid, ajunge pe la 300MB/s, însă dacă o să-ți iei așa ceva să nu te aștepți să te mai credem că e portofelul subțire :smile:.

Erau știri mai demult că a scos Asus un adaptor PCIe la Thunderbolt pe la $200, nu știu ce s-a mai ales de el.
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
Adaptorul ăla mergea numai pe plăci de bază Asus. Oh well, am ajuns deja pe tărâmul discuţiilor pur teoretice, da' noah... de ce nu? :smile:
N-am apucat să verific codec-ul ăla lossless, poate în noaptea asta.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,188
Ah, păi dacă e teoretic îți recomand SSD-uri directe PCIe, cum ar fi revodrive (Max Read: up to 1500MB/s, Max Write: up to 1300 MB/s, 4KB Random Write: I/O Per Second (IOPS): 150,000 IOPS), mai rapid de-atât cu greu găsești.
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,951
Sincer pentru PC pentru SO și alte aplicații, alea sunt muma lor. Fără interfațare SATA și alte nebunii :smile:
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,188
Da, când o să-mi fac DB server o să iau două d-alea pentru redo logs.
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
Băi, am un ghinion, ceva de groază.
Azi noapte mă jucam WoT şi am avut o pană de curent de o secundă. După aia, nu mai porneşte Windows 7 de pe HDD-ul WD de 500 GB. Am pornit de pe celălalt HDD (Samsung 500 GB), unde aveam o clonă de OS mai veche, am testat HDD-ul WD cu chkdsk (cu tot cu verificare de bad sectors), a reieşit că ceva în MFT era corupt (was fixed), nicio altă problemă, dar sistemul de operare tot nu porneşte.
...Poate m-a simţit PC-ul că vreau să iau SSD şi-acuma mă îndeamnă în felul lui brutal. Cred, totuşi, că îl mai amân, folosesc Samsung-ul vreo 3-4 luni. Dar ca idee, ce mi-aţi recomanda sub 900 RON, preţ final? Mă interesează viteza mai mult decât capacitatea.

LE: am găsit Intel 335 Series, 180GB'' (750 RON) şi Kingston V+200 2.5, 240GB (899 RON), Kingston având performanţe mai bune "pe hârtie".

Mă uit şi pe la PCGarage...

LLE: m-am uitat, toate's cam la fel, eventual un OCZ Octane Series 256GB ar mai fi de menţionat - cică e construit pe Indilinx Everest technology, care e un fel de apă caldă reinvented. Sunt curios... cum le potrivesc în carcasă? Vin ele cu adaptoare la 3.5"?
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,951
In primul rand ruleaza hdd regenerator din dos pe hddul ala si mai amana ssdul. Daca totusi vrei musai ssd ia orice vrei cu iops nr cat mai mare.
 
Top Bottom