E sport, mai joc și eu ocazional.
Bun argumentul
Altfel si impaturitul de origami ar putea fi considerat sport

.
Dude, impaturitul de origami viteza e sport. Am facut in 8 ore o lebada si ma dureau degetele in asa hal incat nici tigara nu puteam s-o tin drept. Si-am facut febra musculara la muschii antebratului deci shush

A, si cred ca-ti imaginezi cata disciplina iti trebuie sa impaturesti 800 de triunghiulete. Nu?
- dacă nu e pe bază de efort fizic, nu e sport (fără şah, darts, snooker, monopoly, poker, plantat petunii);
- dacă include animale/autovehicule, nu e sport, exceptînd cazul în care alergi cu porcul în spate (deci ciclism - da, motociclism - nu);
- dacă e pe bază de cafteală, nu e sport, e bătaie controlată;
- dacă e pe bază de estetică/subiectivism, nu e sport (patinaj/înot viteză - da, patinaj artistic/înot sincron/dans - nu).
Sport.
SPORT, sporturi, s.n. Complex de exerciții fizice și de jocuri practicate în mod metodic, cu scopul de a dezvolta, de a întări și de a educa voința, curajul, inițiativa și disciplina; fiecare dintre formele particulare, reglementate ale acestei activități
Dude. Hai sa nu mai impartim sporturile cum ne convine ca sa ne simtim bine astia care ne miscam toate grupele musculare.
Dupa tine, alergatul dupa tramvai/autobuz in fiecare dimineata e sport, pe cand Formula 1 este... ce?
Exista sporturi cu motor, ca d-aia le zice "motorsport" si nu degeaba. Ai idee de ce acceleratii laterale suporta un pilot de F1? Cam pana la 5g, oamenii aia trebuie sa fie intr-o conditie fizica perfecta si pierd pana la 2-3 litri de fluide in timpul unei curse. Daca nici asta nu e efort fizic... Inertial dampeners nu exista in realitate
Da, nu poti pune alaturi un om care joaca sah cu un om care ridica haltere de exemplu, dar asa cum cel halterofilul are muschi de fier si tendoane de otel, asa si sahistul are o minte exceptionala, ambii fiind la egala distanta de your average Joe, unul dpdv fizic si altul dpdv mental.
Atitudinea cu "sah is for pussies" mi se pare gen "io-s barbat adevarat, daca nu ma faci la skandenberg n-am ce discuta cu tine. Truth? You can`t handle the truth!11"

LE/PS: unii ziceau "mens sana in corpore sano" ca motto pentru... ce oare?