Sports anyone?

- dacă nu e pe bază de efort fizic, nu e sport (fără şah, darts, snooker, monopoly, poker, plantat petunii);
- dacă include animale/autovehicule, nu e sport, exceptînd cazul în care alergi cu porcul în spate (deci ciclism - da, motociclism - nu);
- dacă e pe bază de cafteală, nu e sport, e bătaie controlată;
- dacă e pe bază de estetică/subiectivism, nu e sport (patinaj/înot viteză - da, patinaj artistic/înot sincron/dans - nu).
 
Patinaj artistic/inot sincron/dans necesita extrem de buna conditie fizica si se depune mult efort. Iar cum aici vorbim despre chestii care sa ne imbunatateasca organismul merg si astea :smile:.
 
@Velkan: De unde stii tu cat efort trebuie depus pentru a merge pe moto? N-are servodirectie, n-are servofrane, a mea n-are nici ambreiaj hidraulic. La prima tura in afara orasului am avut febra musculara la umeri o saptamana. La prima traversare a Bucurestiului ziua, prin trafic infernal, am facut febra musculara la antebrate (ambreiaj - frana).
 
Patinajul artistic se poate considera artă, nu sport. Înotul sincron e o gogomănie absurdă, nu e nici sport și nimic altceva :biggrin:

Ca să fie sport trebuie nu doar să presupună efort fizic susținut dar și spirit de competiție cu posibilitatea de a departaja un câștigător în condiții pe cât se poate de egale pentru toți participanții. Motociclismul nu e sport pentru că nu consumi mai multe calorii ca la o plimbare pe jos, obosești psihic și te doare posteriorul mult înainte de a obosi fizic. Vânătoarea și pescuitul nu îndeplinesc nici una din condiții.

@bausto , ai fost la vânătoare de iepuri vii? :lol:


În orice caz, eu sunt mulțumită cu captura pe ziua de azi. :biggrin:

Se vânează și iepuri morți sau presupui că vânătoarea de iepuri constă în prinderea lor cu mâna urmată de sacrificarea nedureroasă în spirit UE? În acest caz se apropie de sport, efortul fizic e considerabil :biggrin:

Poți fi mulțumită și nu contestă nimeni asta, e în dispută doar caracterul de sport al pescuitului.
 
E sport, mai joc și eu ocazional.

Bun argumentul :biggrin:

Altfel si impaturitul de origami ar putea fi considerat sport :smile:.

Dude, impaturitul de origami viteza e sport. Am facut in 8 ore o lebada si ma dureau degetele in asa hal incat nici tigara nu puteam s-o tin drept. Si-am facut febra musculara la muschii antebratului deci shush :biggrin:
A, si cred ca-ti imaginezi cata disciplina iti trebuie sa impaturesti 800 de triunghiulete. Nu? :biggrin:

- dacă nu e pe bază de efort fizic, nu e sport (fără şah, darts, snooker, monopoly, poker, plantat petunii);
- dacă include animale/autovehicule, nu e sport, exceptînd cazul în care alergi cu porcul în spate (deci ciclism - da, motociclism - nu);
- dacă e pe bază de cafteală, nu e sport, e bătaie controlată;
- dacă e pe bază de estetică/subiectivism, nu e sport (patinaj/înot viteză - da, patinaj artistic/înot sincron/dans - nu).

Sport.
SPORT, sporturi, s.n. Complex de exerciții fizice și de jocuri practicate în mod metodic, cu scopul de a dezvolta, de a întări și de a educa voința, curajul, inițiativa și disciplina; fiecare dintre formele particulare, reglementate ale acestei activități
Dude. Hai sa nu mai impartim sporturile cum ne convine ca sa ne simtim bine astia care ne miscam toate grupele musculare.

Dupa tine, alergatul dupa tramvai/autobuz in fiecare dimineata e sport, pe cand Formula 1 este... ce?

Exista sporturi cu motor, ca d-aia le zice "motorsport" si nu degeaba. Ai idee de ce acceleratii laterale suporta un pilot de F1? Cam pana la 5g, oamenii aia trebuie sa fie intr-o conditie fizica perfecta si pierd pana la 2-3 litri de fluide in timpul unei curse. Daca nici asta nu e efort fizic... Inertial dampeners nu exista in realitate :tongue:

Da, nu poti pune alaturi un om care joaca sah cu un om care ridica haltere de exemplu, dar asa cum cel halterofilul are muschi de fier si tendoane de otel, asa si sahistul are o minte exceptionala, ambii fiind la egala distanta de your average Joe, unul dpdv fizic si altul dpdv mental.

Atitudinea cu "sah is for pussies" mi se pare gen "io-s barbat adevarat, daca nu ma faci la skandenberg n-am ce discuta cu tine. Truth? You can`t handle the truth!11" :biggrin::biggrin:

LE/PS: unii ziceau "mens sana in corpore sano" ca motto pentru... ce oare? :smile:
 
Şah, Go...
@war4peace si Velkan: Sunt sporturi intelectuale, sporturi motorizate, sporturi ne-motorizate etc. Nu stiu ce include etc-ul deci nu intrebati :biggrin:.

Nu am fost la vanatoare niciodata iar la pescuit am fost doar sa arunc o privire, fara sa pun mana la treaba. In contextul discutiei nu as baga sahul sau pescuitul la capitolul sporturi. Nu stiu ce-i cu vanatoarea. Trebuie sa alergi dupa prada sau sa o impusti?

Edit. Err... acum am ajuns si la coada postului lui Neo. Ce zice si el. Cred ca sunt multe activitati incadrate la capitolul sport. Multe din ele probabil sunt chestii ezoterice: facut noduri marinaresti, asamblat calculatoare viteza, baut mere la metru :smile:. Eu personal consider completatul de rebus un sport - un sport al mintii. Dar ii inteleg pe cei care considera ca daca nu e de alergat, ridicat, gafait sau controlat un motor pe pamant apa sau aer atunci nu se pune :smile:.

Si inca un edit, daca tot e vorba de sporturi.
 
Dacă nu e în echipă, nu e sport de echipă, dacă nu e de logică, nu e sport al minții, dacă nu e cu motor, nu e motosport .... etc.

După cum se poate observa și din mesajele anterioare, fiecare are niște concepții și încadrează o activitate în categoria sport sau nu. Așa că eu zic să nu mai încercăm să îi convingem pe ceilalți că "ce cred eu e bine", pentru că așa nu se va ajunge vreodată să gândească toată lumea la fel în privința acestor „încadrări”.
 
Nu cred ca a incercat cineva sa ii convinga pe ceilalti ca are dreptate. Cei mai multi vad ca au dat definitia personala a sportului, mai putin Neo care a dat-o pe ce din Dex.
Dar atentie la o chestie. Sporturile de echipa, sporturile cu motor, sporturile mintii sunt toate... sporturi, doar asa le spune si numele :smile:. Incadrarea intr-o anumita ramura a sportului nu cred ca o s-o dezbata cineva. Dar daca va consoleaza cu ceva, exista pescuit sportiv :biggrin:.

Fiecare cu placerile lui/ei.
 
S-a mai spus de vreo 16 ori pînă acum, dar repet: nu e vorba DOAR de eforul depus, că aşa şi joagăr sincron ar fi sport olimpic. În automobilism, condiţia fizică e factor conex, nu aia face diferenţa. Neo, îţi dau alt exemplu: iahting. Aici care mai e scuza? Sînt în permanent pericol de a fi atacaţi de pescăruşi?

Sport intelectual îmi sună a scuză, un fel de a spune echipei eliminate că e al doilea cîştigător, ca să nu se supere. Din partea mea, poţi să practici ce vrei: bătaie cu perne, croşetat, WoW, dar nu începe să te compari cu Usain Bolt.
 
Sportul intelectual promoveaza concurenta sau spiritul de echipa, in cazuri deosebite, ca orice alt sport pana la urma. Si sa stii ca, desi nu e sport olimpic, exista competitii de padurari :smile:.

Cine stie cand o ajunge si proba olimpica. Pana la urma aruncarea cu ciocanul, cu greutatea sau a sulitei sunt probe olimpice fara sa fie atat de mult sport cat adaptarea pasnica a unei activitati populare in vremea aia: razboiul. Chiar si probele de atletism aveau aceeasi semnificatie. Si daca nu se includ la olimpiada, le bagam la Spartachiada :tongue:.
 
S-a mai spus de vreo 16 ori pînă acum, dar repet: nu e vorba DOAR de eforul depus, că aşa şi joagăr sincron ar fi sport olimpic. În automobilism, condiţia fizică e factor conex, nu aia face diferenţa. Neo, îţi dau alt exemplu: iahting. Aici care mai e scuza? Sînt în permanent pericol de a fi atacaţi de pescăruşi?

Sport intelectual îmi sună a scuză, un fel de a spune echipei eliminate că e al doilea cîştigător, ca să nu se supere. Din partea mea, poţi să practici ce vrei: bătaie cu perne, croşetat, WoW, dar nu începe să te compari cu Usain Bolt.

Efortul depus nu este principalul intr-un sport, doar te-am somat sa mai afirmi cu tarie ca "asta-i sport si asta nu e", pur si simplu nu este locul nostru sa o facem. A, "parerea mea e ca..." se accepta, dar nu "asa e, trust me" :biggrin:

Defineste "efortul depus nu face diferenta" in motorsport. Ti se pare ca daca lesini ca o fetita dupa 5 tururi in F1 ca fiind un factor "conex"? :biggrin: Ce-i ala factor conex apropos? :biggrin:

Iar la iahting ai dat-o-n bara urat de tot, daca aia ti se pare ca nu fac efort, apai te parasutez eu cu un iaht pe Marile Lacuri sau in Atlanticul de Nord, sa vezi ce ti-o furi. Dpdv al efortului fizic, da. Iar inotul viteza in directia opusa rechinilor dupa ce esuezi e cam sport olimpic :biggrin:

Nu am afirmat ca "sah is teh sport, halterofilul sux". Am scos in evidenta anumite lucruri care pare ca nu vrei sa le pricepi :biggrin: Ask Elisa, ca a inteles :biggrin:`
 
Am fost la vanatoare de rate si fazani, iar la iepuri, mistreti si alte vietati de pamant doar am asistat. Sincer nu mi s-a parut un efort iesit din comun. Mult mai obosit ma simt daca alerg o ora cu mingea "pe gazon". Dar nah, experienta mea nu stiu cat de relevanta e, nu eram "vanator sef" pe-acolo :biggrin:.
Așa că eu zic să nu mai încercăm să îi convingem pe ceilalți că "ce cred eu e bine", pentru că așa nu se va ajunge vreodată să gândească toată lumea la fel în privința acestor „încadrări”.
Who said what when? Ce sa te conving? Ti-am spus la ce ma gandesc eu cand spun "sport". Si e perfect ok sa ai alta parere. Nu de alta, dar daca toti aveam aceeasi parere il votam pe unul capitan si ala exprima parerea, iar ceilalti dadeau cate un "Subscriu" rand pe rand :biggrin:. Dar slava Domnului, nu-i genul ala de forum. Aici fiecare e cu parerea lui, parere despre care oricum are certitudinea ca e corecta deci nu trebuie sa ii convinga pe ceilalti de ceva :smile:.

Mai sunt cateva sporturi cunoscute de multi pe-aci: sticlism, coniac-canoe, halbere, aruncatul cu privirea, etc.
 
Tot ce scrie în dreapta avatarului meu e părerea mea. Nu credeam că e nevoie să menţionez asta. :biggrin:

Rossi nu cîştigă curse pentru că se încordează mai tare decît restul sau pentru că ceilalţi abandonează de plăpînzi ce sînt, ci (în primul rînd) pentru că are motor mai bun şi e talentat. Factor conex înseamnă că toţi care practică motociclismul sînt antrenaţi să ducă 20 de ture fără să leşine ca o fetiţă. E prerequisite, nu probă în sine.

Am înţeles ce zici, I just reject your reality and substitute my own. :biggrin: Şahul nu e sport. Never was, never will be.
 
Pentru ca probabil Velkan sux at sah :biggrin::biggrin:

Amu serios, ai dreptate cu ce zici pe-acolo. Adica referitor la parerea ta. Eu doar am incercat sa subliniez anumite chestii, evident dpmdv, care, intamplator, se potriveste cu cel al dex-ului. Adica, sincer, il admir la fel de mult pe Kasparov cum il admir pe Schumacher, desi din puncte de vedere diferite :smile:

Ca tot veni vorba de sah, mi-am luat chessmaster pentru PSP si ma bate de ma-ndoaie unu` de 5 ani :biggrin: Asta ca sa nu spui ca-s biased cu sahu` :biggrin:
 
Maria Mea este un biet ciclist care iese si el din cand in cand cu una din caprioarele sale pe drumuri sau pe off road.
Cine mai are bicla si doreste sa mi se alature sa dea un semn de viata.
Iar daca doriti ajutor la reparat bicle, mandea are ca preten the best mechanic in town.
 
Mai la primăvară, că acum mi se pune chiciura pe mustăţi, îmi vine să strănut şi e risc să mă dezechilibrez din mers :biggrin:
 
Back
Top