Well, ignorand rautatile (gratuite
) de mai sus, revin cu primele impresii dupa o cca o saptamana de utilizare a noilor Diamond 122. Rodajul nu este terminat, chiar daca le-am lasat in vreo 2 zile sa mearga in continuu, insa o sa revin cu vesti noi daca remarc ceva imbunatatiri semnificative. Si nu, nu le-am facut teste cu sunete albe (mi-e lene sa le mut si sa se desfac cablurile de unde le-am montat) si nici poze (pentru astea poate ma mobilizez diseara).
Ce imi place la 122-uri este ca nu sunt deloc pretentioase la pozitionare - bass reflex-ul in jos permite sa fie apropiate destul de mult de perete in spate sau de alte obiecte in lateral, nu am remarcat nici o schimbare de sunet mutandu-le, asa ca le-am pus in pozitia optima dpdv inghesuire. Soundstage-ul este surprinzator de larg si de placut, fiind prima mea experienta cu bookshelf-uri ma asteptam sa fie ceva mai inchis, mai neinteresant, insa dimpotriva. Bass-ul este bogat, foarte precis, mergand destul de jos in frecventa si pastrand in permanent esenta melodioasa a sunetului respectiv. Nu am remarcat nici o coloratura deranjanta a mediilor sau inaltelor, transparenta sunetului este remarcabila, atat instrumentele cat si vocile beneficiind din plin de acest lucru.
Un alt mare plus este ca boxele permit o ascultare usoara fara sa deranjeze prin agresivitate, insa reusesc in permanenta sa te tina interesat de muzica, oferind detaliu chiar si la volum mic.
Nu am testat decat cu jucariile mele, aka DAC NAD D1050 + amplif Yamaha AX-497, sursa PC (flac/mkv) sau PS3 pentru CD-uri audio. Per ansamblu ma declar foarte multumit de achizitie, tinand cont de pret si de calitatea sunetului.