Se poate Hi-Fi pe computer? (experienţe personale)

Bine, review simplificat: conectat la amplificator, sunt negre si scot sunete. 6 stele din 5. :smile:
 
Well, ignorand rautatile (gratuite :tongue:) de mai sus, revin cu primele impresii dupa o cca o saptamana de utilizare a noilor Diamond 122. Rodajul nu este terminat, chiar daca le-am lasat in vreo 2 zile sa mearga in continuu, insa o sa revin cu vesti noi daca remarc ceva imbunatatiri semnificative. Si nu, nu le-am facut teste cu sunete albe (mi-e lene sa le mut si sa se desfac cablurile de unde le-am montat) si nici poze (pentru astea poate ma mobilizez diseara). :smile:

Ce imi place la 122-uri este ca nu sunt deloc pretentioase la pozitionare - bass reflex-ul in jos permite sa fie apropiate destul de mult de perete in spate sau de alte obiecte in lateral, nu am remarcat nici o schimbare de sunet mutandu-le, asa ca le-am pus in pozitia optima dpdv inghesuire. Soundstage-ul este surprinzator de larg si de placut, fiind prima mea experienta cu bookshelf-uri ma asteptam sa fie ceva mai inchis, mai neinteresant, insa dimpotriva. Bass-ul este bogat, foarte precis, mergand destul de jos in frecventa si pastrand in permanent esenta melodioasa a sunetului respectiv. Nu am remarcat nici o coloratura deranjanta a mediilor sau inaltelor, transparenta sunetului este remarcabila, atat instrumentele cat si vocile beneficiind din plin de acest lucru.

Un alt mare plus este ca boxele permit o ascultare usoara fara sa deranjeze prin agresivitate, insa reusesc in permanenta sa te tina interesat de muzica, oferind detaliu chiar si la volum mic.

Nu am testat decat cu jucariile mele, aka DAC NAD D1050 + amplif Yamaha AX-497, sursa PC (flac/mkv) sau PS3 pentru CD-uri audio. Per ansamblu ma declar foarte multumit de achizitie, tinand cont de pret si de calitatea sunetului. :goofy:

Pics or gtfo :d
 
As mai adauga ca ma indoiesc sincer ca se va mai schimba ceva audibil la sunet daca au mers deja 2 zile la un volum mediu - daca au stat incet atunci au stat degeaba. Cred ca am rodat vreo doua duzini de boxe (a se citi le-am primit de noi pentru teste) si de obicei 80-90% din modificarile de sunet apareau in primele 2-3-4 ore.
 
Voila poze, popor. :goofy:

IMG_1245.JPGIMG_1255.JPGIMG_1254.JPGIMG_1253.JPG
IMG_1251.JPGIMG_1250.JPGIMG_1247.JPGIMG_1246.JPGIMG_1257.JPG
 

Attachments

  • IMG_1248.JPG
    IMG_1248.JPG
    84.7 KB · Views: 43
  • IMG_1249.JPG
    IMG_1249.JPG
    110.8 KB · Views: 42
  • IMG_1252.JPG
    IMG_1252.JPG
    68.2 KB · Views: 38
Last edited:
Stau lemn pe lemn sau au ceva piciorușe? Gale Monitors ale mele au venit fără piciorușe (deh, la prețul ăla :goofy:) și le-am luat un set de piciorușe cauciucate de s-a ameliorat chiar vizibil sunetul.
 
Lemn pe lemn, initial ma gandeam si eu sa incerc cu niste picioruse de cauciuc, insa nu pare a fi nevoie, nu am vibratii aiurea in mobila pe care sunt puse din cauza bassreflex-ului.
 
Cui ii pasa de idiotii astia de oameni de stiinta? Ei nu "aud" muzica, ei doar masoara in laboratoare cu aparate. Cum crezi ca poate el sa testeze subtila imbogatire a sunetului cand pui o mica piatra audiofila pe difuzor (si are nerusinarea sa sugereze sa pui bolovani)?

Vrei sa intri pe lista neagra a audiofililor de pe forum? Nu mai pune asemenea linkuri ("piei Satana!").
 
Citat din articol: "If someone wants to believe that a rock on top of their speaker makes it sound 'better' then fine - put as many rocks as you like on the speakers. Asta cam asa este, exista mii si mii de balarii si aberatii asa-zis audiofile, insa daca un pasionat nebun vrea ceva de genul asta si lui ii place, e treaba lui pana la urma. :smile:
In plus, una este sa faci diferenta intre doua amplificatoare, DAC-uri sau perechi de boxe si alta este sa compari sunetul cu si fara picioruse pentru cabluri sau arcuri din ceva material super dur pentru stabilizat amplificatorul.
 
Când eram mititel și am făcut prima rețea de bloc să jucăm AoE, am făcut așa cum auzisem: pui firele la fel în ambele capete. Primele 3 conexiuni au mers perfect. La al patrulea am cumpărat alt cablu, mai ieftin, mai prost sigur și la care șmecheria nu a mai mers (deși era cel mai scurt și cel mai ferit de orice fiind și prin interior (printr-un perete practic)). Atunci am înțeles că la cabluri mai bune poți merge cu trăsnaia "la fel la ambele capete" dar la cele mai proaste mergi pe standard la sigur.
Mai acum un an am făcut ceva modificări prin apartament și cablul cu care aveam Gigabit până-n 4-5m, nu mai aveam decât 100Mbit la distanța de 10-12m dorită. Am cumpărat cablu mai bun și evident, Gigabit fără probleme. Asta demonstrează practic că există diferențe între cabluri iar la digital nu mai trebuie să le măsori proprietăție tu într-un fel anume. Doar simplu merge/nu merge e dovada calității și diferentizării produselor.
Sunt convins că și în audio analogic cablurile pot suna astfel diferit. Nu aș zice în metafore dar aș spune mai bine sau mai prost. Dar cu siguranță, un cablu cel puțin foarte bun nu are motive să coste mai mult 5-10Euro/m (sumă în care băgăm profiturile procentual babane și mult marketing).
 
Dacă ai fi citit articolul ai fi descoperit ca pentru ultima propoziții trebuie sa folosește ghilimele, forma proprie de a indica un citat.
In rest trăznaile cu rețeaua sunt ca nuca in perete.
 
Adrian, iartă-mă, dar nu înțeleg. Formă proprie să indici un citat? Ghilimele pentru ce? Ce citat?
Am citit printre rânduri pe tel în drum spre Ploiești doar partea despre difuzoare.
Promit să intru mai des pe aici să înțeleg sensul formei proprii de "nucă în perete".
 
Dacă ai fi citit articolul ai fi descoperit ca pentru ultima propoziții trebuie sa folosește ghilimele, forma proprie de a indica un citat.
What the fuck did I just read?

Articolul este o picatura intr-un ocean, nu are nimic interesant sau in plus fata de alte mii si zeci de mii de alte articole. In niciun caz nu merita discutat in vreun fel. Niciodata nu am inteles scopul acestor articole, care vor fi citite de doua tipuri de oameni si nici macar unul singur nu-si va schimba opinia. Waste of time.
 
Adrian, iartă-mă, dar nu înțeleg. Formă proprie să indici un citat? Ghilimele pentru ce? Ce citat?
Pentru ca ceea ce ai scris despre cabluri e fix ceea ce scrie in articol. Forma ta e o interpretare proprie sau un citat? Daca ai fi citit articolul despre care tocmai comentai ti-ai fi dat seama ca nu are rost sa repeti ce scrie acolo.

Promit să intru mai des pe aici să înțeleg sensul formei proprii de "nucă în perete".
Experimentele tale in retelistica nu au nici o legatura si nu poti trage nici un fel de concluzii despre sisteme audio. E ca si cum daca ai mers o data cu masina devii expert in avioane, ca tot au motor si alea. Sau daca poti sa explici in ce mod cablul UTP afecta parametri ai transmisiei Ethernet precum distorsiuni, armonici si putere absorbita va fi interesant de citit. Timbrul si culoarea unei legaturi la 1 Gbps sunt cu mult deosebite de cele ale uneia la 100 Mbps, iar sound stage e mult mai larg, pacat ca unele instrumente nu sunt puse in valoare atat de bine :smile:
 
Back
Top