Se poate Hi-Fi pe computer? (experienţe personale)

Salve,
Am o curiozitate (deocamdată, că ulterior ar putea fi pusă în practică) și nu deschid alt thread.
Am în continuare combinația veche de 16 ani NAD C315BEE și Wharfedale Diamond 9.2 puse pe un FiiO E10K mai nou. Cameră de 25-30 mp. Ascult în continuare muzică de la Jethro Tull la Obscura și caut claritate, nu bubuială.
Cu ce subwoofer ați completa sistemul? Evident, mă interesează ceva similar ca preț și performanță cu amp și boxe.
Mulțumesc.
 
Eu ascult cam ca tine dar pe scule mai modeste (Aiyima D03 și Mission MX-3) și mi-am luat un Cambridge Audio SX120 tot în ideea de a avea ceva joase în filme și muzică.
Nu am cu ce să compar dar pentru mine își face treaba. Nu-mi smulge plombele din gură sau să-l simt în stomac în schimb îl aud când trebuie ca o completare la boxe.
Nici spațiul din cameră nu-mi oferă opțiuni de aranjamente așa că am pus ca țăranul manual crossover la 80Hz și volumul pe la 40% și aia e.
Am zis să zic. :smile:

IMG_20230321_142337.jpg
 
Last edited:
burebista, pune-l pe parchet.
Velkan, daca ai ocazia, arunca o ureche pe un Klipsch R120 SW. Pe mine m-a impresionat. Si are melarox acum la un pret decent.
 
Last edited:
Edis0n zici cumva de ăsta?

Dar atentie la melarocșii ăștia, eu am avut 2 din 2 nasoale cu ei (mi-au trimis folosite in loc de noi).
Ar mai fi de intrebat la Sono
Dar cu Sono nu am vreo experienta.
 
Last edited:
Și eu am avut o experiență neplăcută cu Melarox - mi-au trimis mai puține filtre de apă decât comandasem. I-am contactat, și au trimis diferența.
 
Da, de al doilea.
Apropo Melarox - am comandat o singura data de la ei, dar nu am avut probleme. (scaun gamer pentru aia mica).
Atunci AudioMonkey. Cu astia chiar nu am avut probleme si am cumparat de multe ori de la ei.
 
Mersi tuturor pentru idei.
Pare interesant Klipsch, dar aș zice că cel de 10 inch se încadrează mai bine în buget decât cel de 12.
 
Cu siguranta vei fi multumit de oricare din ele. Iar daca utilizarea lui va fi la apartament, il si vei tine chiar incetisor chiar si pe cel de 10". Sunt convins ca vei ramane surprins de multe ori de subwoofer :smile:
 
Am tot amânat subwooferul din diverse motive, dar între timp am completat sistemul cu un DAC iFi Zen Air (FiiO-ul l-am mutat pe alt sistem).

DAC-ul are aceeași electronică cu mult mai premiatul ZEN DAC V2, diferențele fiind în principal la dotări: nu are decodare MQA (doar redare), nu are ieșire echilibrată, nu are USB 3.0 și nu are carcasă de metal. Are însă Power Match și XBass+, iar prețul este la jumătate. Carcasa e dintr-un plastic moale și texturat, de calitate bună chiar dacă nu e metal. Intrarea e USB B, iar ieșirile sunt RCA pentru boxe și jack de 6,3 mm pentru căști.

Ca primă impresie după ascultat doar jumătate de zi, aș zice că sunetul e clar și neutru, iar instrumentele sunt bine individualizate. Funcția XBass+ e cam brutală pentru uz general, mai ales pe boxe, dar pentru niște bubuială în plus, își face treaba binișor.

DAC-ul are channel imbalance la volum mic, problemă generală a modelului, care apare și la fratele mai mare. Doar că se manifestă la volum atât de mic încât nu are nici o relevanță practică, după mine.

LED-ul de power stă activ permanent, cât timp e conectat la PC. Pe mine nu mă deranjează, dar ca idee.

Singurul cablu care vine în pachet (un USB A-B) are doar 30 cm, deci util doar dacă pui DAC-ul lângă laptop. Eu am cumpărat ulterior două cabluri QED Connect pentru conectare la desktop și amplificator, ambele de 75 cm. Ca o paranteză, cablurile astea sunt destul de premium pentru prețul lor: sunt robuste și în același timp maleabile, astfel că nu stau răsucite, iar conectorii sunt dimensionați mai bine decât la Proel-ul meu, care iese doar cu patentul.
 
Back
Top