Rețea pentru acasă

lauru'_balauru'

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Jun 14, 2005
Vezi ca la UPC modemurile suporta atat modul router cat si bridge - poti face schimbarea asta tu singur din interfata web. Fii atent ca adresa de management este 192.168.0.1 (sau 192.168.1.1) in router mode si 192.168.100.1 in bridge mode - e bine de stiut daca vrei sa faci trecerea la loc.
 

burebista

Manic Miner
Sugar daddy
Joined
Sep 2, 2005
Location
Twilight Zone
Stiu balaure da' am dat mai sus un link (din multele pe care le-am gasit) in care un nene zica nu prea merge Bridge mode pe TC si mai departe tre' sa instalezi nu's ce programe sa schimbi alt nu's ce prin comenzi in consola ca sa mearga. :nuts:
 

jarod

Super Moderator
Sugar daddy
Joined
Nov 27, 2003
Location
Arad
Ok, hai că am citit și io de la început care era năcazul (trebuia să fac asta înainte să răspund, era mai simplu :biggrin:).

Cred că merită încercat mai întâi să treci TC-ul în mod bridge și să-i dezactivezi wireless-ul. Poate ai noroc și are ceva firmware mai nou și/sau nu e afectat de problemele menționate de restul. Dacă merge ok, problem solved. Dacă nu, îi dai un factory reset, revine la mod router, îi dezactivezi wireless-ul și serverul DHCP de pe interfața de LAN și-i setezi un IP fix din LAN-ul tău. Asus-ul îl vei configura să fie server de DHCP și setezi să trimită default gateway IP-ul TC-ului (din ce văd aici, ar trebui să se poată).
 

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Location
Stockholm
Dublu NAT e absurd si sa trecem peste asta.
Daca nu ma lasa memoria de om batran in ale networking-ului, routerele astea nu sunt chiar atat de configurabile ca un server DHCP dedicat si nu va merge sa dea alt gateway decat el insusi.
Eu as recomanda sa fie trecut TC in mod bridge si Asus-ul sa faca restul de treaba. Alte configuratii sunt complicatii inutile.
 

Quark

Zis și Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Location
the past.
Absurd mi se pare sa folosesti un router Huawei cu modem incorporat fara inca ceva dupa el (si dublu NAT). :biggrin:
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Location
The Emerald Dream
Si cam care e diferenta intre Huawei si Tehnicolor sau oricare alt brand? Asa, de curiozitate,
Cred că este o întrebare bună. În afară de brand pentru ce plătim?

Netgear R7000 al meu încă primește updates de fw la mai mult de trei ani de când l-am cumpărat. Țin minte că am avut un DLink înainte care nu a mai văzut un update după primul an în care l-am cumpărat.


 

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Location
Stockholm
In afara de brand e posibil sa platesti pentru componente hardware mai de calitate si probabil un soft mai bine testat.
Faptul ca primeste updates nu e intotdeauna musai bine, pot sa corecteze probleme care erau acolo si sa nu stii de ele.
Acum marea bataie este sa ai un CPE capabil de IPv6, ca tot zise Quark
 

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Location
Stockholm
Inlocuirea IPv4 cu orice altceva presupune investitii mari si nimeni nu vrea in situatia economica actuala.
 

Quark

Zis și Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Location
the past.
Sa-si vada de ale lor si sa nu mai dea adrese IP publice la orice priza sau bec sau carut de carat cartofi.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
Captura de pachete, pls, ca la mine n-a mers.
Sure. Sau mai e varianta să pui tu aici config-ul de dnsmasq pe care l-ai încercat și nu a mers. Hai să începem cu varianta doi. :smile:
Am incercat sa pun un router vechi, dar dintr-un motiv suspect :what: nu booteaza. Azi am testat cu router-ul casei. Metoda aia cu
"dhcp-option=lan,3,<ip>" chiar merge. Pe celalat router nu mergea, iar firmware-ul oficial n-avea optiune. O fi fost bug in versiunea aia de ddwrt.
 
Top Bottom