Bun. A venit nenea de la UPC ieri. S-a miscat ca fulgeru', a pus CI la fata (naspa ca nu mai are canalele grupate ca mai-nainte), mediabox nou la mine (misto, pot inregistra si daca-i bag un cablu pina la modemul lor cica vad emisiuni de acu' o saptamina) si mi-a schimbat modem-ul cu o chestie alba care sta-n picioare.
In timp ce toate sculele isi faceau update-uri a completat actele. Eficienta maxima.
La final totul arata in regula, vedeam imagini pe teveuri si am testat repede si 2 site-uri deci aveam si net.
Pleaca nenea si hai s-o iau pe indelete cu netu'. Surpriza. Mailu' de la yahoo merge, gmail ioc. Dau sa intru pe xf, pauza. Hai pe garaj. Alta pauza. Intru pe alea doua site-uri pe care le-am probat, merg brici. Dafuq?
Am zis ca poate au probleme cu DNS-ul lor asa ca hai sa pun un Cloudflare sau Open DNS. Surpriza, nu le pot schimba in interfata modemului.
Hai sa dau un ping in xf si garaj. Ciuciu reply.
Bun, netu' e rezolvat zic. Hai sa vad wirelesu'. Se conecteaza mobilul, TV-ul fetei, Chromecast-ul da' pauza net.
Il sun pe nenea si zice ca suna el la Bucuresti sa vada ce s-a intimplat. Astept fo' juma' de ora, liniste.
Ma-nervez, pun dracia alba in bridge si las matu' de la calculator in el. Surpriza, netul merge cu viteza luminii. Tot ce nu mergea inainte acu' e brici. Wireless pauza ofcorz.
Noroc ca vine nevasta-mea de la munca cu routeru' in brate. Il pun si totul e frumos ca-n paradis acu'. Si net si wireless, totul ca la carte.
Da' ceva tot ma riciie, de ce naiba nu vrea ala de la UPC pe tot netu'?