Rețea pentru acasă

burebista

Manic Miner
Sugar daddy
Joined
Sep 2, 2005
Location
Twilight Zone
Bun. A venit nenea de la UPC ieri. S-a miscat ca fulgeru', a pus CI la fata (naspa ca nu mai are canalele grupate ca mai-nainte), mediabox nou la mine (misto, pot inregistra si daca-i bag un cablu pina la modemul lor cica vad emisiuni de acu' o saptamina) si mi-a schimbat modem-ul cu o chestie alba care sta-n picioare.
In timp ce toate sculele isi faceau update-uri a completat actele. Eficienta maxima. :biggrin:
La final totul arata in regula, vedeam imagini pe teveuri si am testat repede si 2 site-uri deci aveam si net.

Pleaca nenea si hai s-o iau pe indelete cu netu'. Surpriza. Mailu' de la yahoo merge, gmail ioc. Dau sa intru pe xf, pauza. Hai pe garaj. Alta pauza. Intru pe alea doua site-uri pe care le-am probat, merg brici. Dafuq?
Am zis ca poate au probleme cu DNS-ul lor asa ca hai sa pun un Cloudflare sau Open DNS. Surpriza, nu le pot schimba in interfata modemului.
Hai sa dau un ping in xf si garaj. Ciuciu reply.
Bun, netu' e rezolvat zic. Hai sa vad wirelesu'. Se conecteaza mobilul, TV-ul fetei, Chromecast-ul da' pauza net.
Il sun pe nenea si zice ca suna el la Bucuresti sa vada ce s-a intimplat. Astept fo' juma' de ora, liniste.

Ma-nervez, pun dracia alba in bridge si las matu' de la calculator in el. Surpriza, netul merge cu viteza luminii. Tot ce nu mergea inainte acu' e brici. Wireless pauza ofcorz.
Noroc ca vine nevasta-mea de la munca cu routeru' in brate. Il pun si totul e frumos ca-n paradis acu'. Si net si wireless, totul ca la carte.

Da' ceva tot ma riciie, de ce naiba nu vrea ala de la UPC pe tot netu'? :what:
 

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Location
Stockholm
MTU al computerului mai mare decat al routerului si nu face fragmentare.
Verifica si daca-si iau acelasi IP daca mai poti, s-ar putea sa fie rutare asimetrica.
 

burebista

Manic Miner
Sugar daddy
Joined
Sep 2, 2005
Location
Twilight Zone
Momentan incerc sa nu-mi urmez zicala din semnatura. :biggrin:

Mi s-a parut doar straniu ca in mod router merge d'ampulea iar in mod bridge zboara, atita tot. :smile:
 

Quark

Zis și Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Location
the past.
Tl-WR1043ND V4. Am incercat sa filtrez (blochez) accesul unui device din lan la internet. Activat access control, definit tot ce trebuia definit, testat toate modalitatile de filtrare (dupa MAC, dupa IP, dupa protocol, dupa destination domain name, dupa orice. Epic fail, nu filtreaza neam. Nimic. Nada. Update de firmware (stock) nu exista. Bine ca nu m-am bazat pe ce zice si ca l-am si verificat daca chiar face ce zice. Sux. :zbang:
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Nu cumva access control definește un profil, care apoi trebuie aplicat sistemelor individuale (pe bază de MAC sau ceva)?
 

Quark

Zis și Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Location
the past.
Nu imi mai pierd vremea investigand un bug evident. Astept FW nou (care probabil nu va veni) sau instalez un LEDE si gata.
 

lai

meh
Joined
Aug 1, 2004
Location
sub masă
Am de cativa ani un Asus RT N18U de care sunt/am fost multumit. Acopera bine apartamentu' cu radiatii, are cateva functii utile (client pentru torrent si media server), nu (prea) se blocheaza.
Totusi, ma gandesc la un upgrade din cateva motive
- este single band si deja pare invechit standardul (unele chestii mai noi, gen steam link, nu merg pe 2.4)
- nu reusesc sa conectez Nintendo switchu pe el; din ce am citit pe'nternet e pretentios si prefera conexiune 5ghz
- clientu' de download e functional dar foarte incet; desi HDD-ul e conectat la portul 3.0 nu am vazut niciodata viteza de download mai mare de 4 MB

Intrebare este: cunoasteti routere dual-band, gigabit, cu client de torrente (rapid)+media server, care sa nu fie Asus?
Tot ce am gasit eu sunt Asus N66 sau AC58/68 si nu sunt sigur ca ar fi vreun upgrade.
 

LNT

Meşter Strică-Tot
Sugar daddy
Joined
Mar 31, 2007
Location
NL
Eu am incercat sa vad cum merge ca file server si nu poate mai mult, aia e limita lui de transfer (N56U). Nu clientul de torrent e problema, ci limitarea hardware.
 

lai

meh
Joined
Aug 1, 2004
Location
sub masă
Pe FTP/file server am reusit si viteze mai mari, peste 10 MB/s (si scriere si citire). Pare a fi o limitare software.
 

jarod

Super Moderator
Sugar daddy
Joined
Nov 27, 2003
Location
Arad
Și merge ok? Am înțeles că la RPi portul de rețea e pe același bus cu USB-ul, deci practic împart aceeași bandă.
 

IceCub

Membru Senior
Joined
Jun 27, 2005
Location
/dev/urandom
Acum nu te aștepta la ultraperformanta, dar un 5-6MB/s tot scoți pe torente, iar la copiere pe samba duce 100Mbps (atat stie LAN-ul la PI-ul meu - astea noi sunt de ~ 2 ori ma rapide pe LAN).
Avantajul consta in flexibilitate.
 
Top Bottom