1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Rețea pentru acasă

Discussion in 'Ajutor: Comunicații' started by LNT, May 26, 2008.

 1. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  Da, dacă ai tot lanțul merge și fără dns, că poți să-ți emiți certificat și pentru IP. Dar trebuie instalat root CA peste tot, ceea ce e destul de trist (ex: mult succes să instalezi root CA pe o imprimantă).
   
  Last edited: Aug 18, 2017
 2. puterfixer

  puterfixer Administrator Sugar daddy

  Pe imprimantă de ce ai avea nevoie de alt certificat decât cel propriu (după semnarea lui de ca)? E treaba clientului să valideze autenticitatea certificatului oferit de imprimantă, fie local, fie interogând alte servere.
   
 3. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  Imprimanta are si server web pentru administrare, chiar HTTPS, deci ii trebuie certificat.

  Si chiar nu vreau sa instalez un Root Certificate pe fiecare device, mi-e lene.

  Oricum nu stiu daca va mai fi nevoie ca multifunctionalul nu mai merge ca scanner, a disparut optiunea si din meniul propriu (afisajul de pe imprimanta) si din Windows. Asta dupa un firmware upgrade. Fara functia de scanner imi e aproape inutila, ca imprimante mai am cateva prin preajma, imi trebuia partea de scanner pentru ca la foarte vechiul HP s-a intamplat ceva cu sticla si pe o bucata destul de mare iese totul blurat.
   
 4. korby

  korby The Cleavemaster Sugar daddy

  De vreo 2-3 săptămâni am latenţe mari şi în ultimele zile am tot luat deconectări de pe serverele Blizzard. Un traceroute către serverele lor zice asta:
  Să fie de la ei? Să fie de la mine?
   
 5. ipman

  ipman Membru Senior

  Un trace nu spune mare lucru din pacate. Ai nevoie si de calea de intoarcere si de informatii despre incarcarea legaturii de peering intre RDS si Blizzard, dar astea nu sunt la indemana oricui, chiar daca e un peering public prin LINX.
   
 6. korby

  korby The Cleavemaster Sugar daddy

  Între timp am încercat un test cu WinMTR, n-am văzut nimic suspect în rezultate. Router-ul e setat să-şi facă un reboot odată pe săptămână. Am dat factory reset, am schimbat cabluri, am încercat DNS-uri de la Cisco. Aceleaşi rezultate, plus deconectări foarte frecvente când foloseam aceste DNS-uri - doar în WoW, în restul activităţilor de pe 'net ba chiar parcă s-a mişcat mai bine, un pic mai snappy, viteze mai bune la upload-ul torrentelor, etc.
  Mâine o să încerc şi alt router/switch.
   
 7. ipman

  ipman Membru Senior

  Problema nu e de la tine, dar e foarte greu sa demonstrezi ca nu e de la tine.
  DNS-urile nu schimba nimic in ecuatia asta.