The Big Bang Theory: sitcom american; 4 geeks şi o vecină chelneriţă, simpatică, wannabe actress. Simpatic, merge văzut o dată dar nu e remarcabil.
Fawlty Towers: britanic, comedie de referinţă, trebuie neapărat văzut. Acţiune plasată într-un mic hotel de provincie, personaje principale cuplul proprietar, chelneri, bucătari etc. Co-autor şi personaj principal este John Cleese, membru al Monthy Python, asta ca să vă faceţi o idee despre calitatea umorului.
Blackadder: tot britanic, tot de referinţă. Joacă Rowan Atkinson şi Hugh Laurie. Primul sezon mi s-a părut că-şi dă drumul mai greu dar celelalte sînt excelente.
Only Fools And Horses: iarăşi britanic. Doi fraţi şi bunicul lor, mici "afacerişti" cu toate ciupelile posibile, de la organizat tururi fake ale Londrei la plasat marfă "căzută" din camion. E o incursiune foarte haioasă în lumea băştinaşilor londonezi. Numărul unu în topul sitcom BBC (nu că are vreo importanţă, trebuie să fii englez ca să fii de acord probabil.)
The Good Life: din nou britanic. Un cuplu ia decizia să-şi bage picioarele în viaţa anostă de funcţionari şi să devină independenţi. Asta însemnînd să-şi cultive singuri mîncarea, să crească animale, să-şi producă propriile haine, curent electric etc. Hazul provine din faptul că vecinii şi cei mai buni prieteni sînt nişte carierişti snobi. Este o comedie foarte bună şi totodată are momente dramatice excelente, cauzate de problemele întîlnite de protagonişti. E considerat unul dintre cele mai iubite seriale britanice pentru că are "feeling", nu numai comedie. La turnarea ultimul episod a ţinut să asiste în audienţă chiar regina.
As Time Goes By: tot britanic dar mai mult dramă şi siropos decît comedie, deşi tehnic e considerat sitcom. Amuzament mai mult de situaţie şi dialog, adică foarte cuminte, nimic să te facă să te tăvăleşti pe jos. Dacă-ţi plac personajele şi primul episod probabil o să-ţi placă să-l urmăreşti pentru relaxare.
House MD: văzut vreo 5 sezoane. American, dar joacă Hugh Laurie. Centrat pe personajul principal interpretat de el, un doctor diagnostician genial dar cu probleme de integrare socială care îi afectează pe toţi cei din jur. Are ca atu o dezvoltare a personajelor de cursă lungă. Ca acţiune este cam repetitiv (au un caz, este rezolvat). Are momente amuzante şi o coloană sonoră excelentă. Pe alocuri are şi momente cu adevărat excepţionale.
Dexter: thriller, american. Un individ sociopat lucrează pentru poliţia din Miami în calitate de criminalist şi e ucigaş în serie "vigilante" în timpul liber. Primul sezon foarte interesant, te prinde, pe al doilea l-am abandonat pe la jumătate, mi s-a părut prea alambicat şi tras de păr. Al treilea mi s-a spus că merită şi că poate fi văzut fără al doilea deci voi încerca.