Recomandări şi discuţii despre seriale TV

No şi mă uitai la The Office UK şi niţel la US. Ăla din UK este genial. Joacă actorii excelent, trăieşti fiecare moment, fiecare personaj e perfect credibil, chiar seamănă a real life show.

Însă cel din US este groaznic. Stil de filmare static nu dinamic ca la UK, personajele joacă artificial. Simţi că te uiţi la un film [prost], nu te face să te implici, totul e fals. La UK cînd o face să plîngă pe secretară sau cînd şefu' crează cîte-un moment penibil şi se face linişte îţi vine ţie, ca spectator, să intri în pămînt. La US e totul un mare 'meh'.

Sper doar c-o să-şi mai revină mai încolo altfel nu înţeleg pentru ce au făcut atîtea sezoane. Culmea e că l-au avut şi pe Gervais drept consultant şi tot ce vrei. Înţeleg diferenţele culturale, m-am dus şi-am citit articole, am studiat diferenţele între variantele UK/US/DE/FR şamd dar varianta US tot pute.

Şi mă uit şi la Babylon 5 dar nici ăsta nu mă dădu pe spate. Episodul pilot a fost o culme a penibilităţii, nu înţeleg cum i-a lăsat cineva să facă un serial după ce-au văzut aşa ceva. Parcă aveau toţi actorii beţe-n fund, cred că şi eu aş fi în stare să joc mai bine ca ei. De la ep. 2 încolo e incomparabil mai bine. Dar încep alte probleme: pur şi simplu nu e credibil. Poate m-am obişnuit eu cu seriale SF unde jocul inter-personaje, drama, sînt mai agitate şi realiste pentru că nu mă convinge deloc. Subiecte slăbuţe, neplauzibile, tratate în stil exagerat de grandios. Am senzaţia că mă uit la Space Balls sau Galaxy Quest. Cred că aţi prins ideea. :smile:

Mă uit mai departe ca să-i dau o şansă dar m-a dezamăgit începutul.
 
Leverage (2008).

Mă aşteptam şi speram la ceva mai dark/dramă după ce am văzut pilotul, dar se transformă destul de repede în Ocean's Eleven meets The A-Team. Nu că ar fi un lucru rău. Efectele (acolo unde sînt) sînt cam slabe, iar violenţa cam prea neviolentă dpmdv, dar per total e bunicel. Nici ăsta nu se ia prea în serios, personajele sînt loveable, şi e şi ceva umor pe-acolo.

Acum, cardiacii şi femeile însărcinate sînt rugate să se aşeze.

După cum am mai spus, sînt fan The Office. :goofy: US. :goofy: Şi am zis să încerc şi UK-ul. Şi nu m-a convins decît că Anglia e cel mai prost loc să-ţi cauţi nevastă. Seriously.
 
Leverage (2008).

Mă aşteptam şi speram la ceva mai dark/dramă după ce am văzut pilotul, dar se transformă destul de repede în Ocean's Eleven meets The A-Team. Nu că ar fi un lucru rău. Efectele (acolo unde sînt) sînt cam slabe, iar violenţa cam prea neviolentă dpmdv, dar per total e bunicel. Nici ăsta nu se ia prea în serios, personajele sînt loveable, şi e şi ceva umor pe-acolo.

Nemaiavand la ce sa ma uit am ajuns si la el... Sincer, imi place, desi actingul e destul de slab la inceput, iar situatiile sunt trase de par mai tare decat in Burn Notice. Mai degraba as aminti de umor, la unele episoade m-am trezit razand si nu ma amuz asa usor... :smile:
 
Rome chiar este ATAT de tare.
Bun, am vazut Rome. Chiar este tare, dar mie nu mi s-a parut ca atinge Battlestar Galactica, care ramine pe primul loc in topul personal. Pe doi ramine House MD, pe trei vine Californication si pe patru, la distanta foarte mica, Rome.

M-au impresionat jocul actorilor (in special Marcus Antonius, mai ales spre sfirsit - desi nu e singurul) si abundenta scenelor sexuale naturale, iar decorurile sint uimitoare. Insa povestea este prea romantata si trucajele par foarte nenaturale: taierile de membre, injunghierile singeroase, nu sint ca in realitate - don't ask :smile:.
Am vazut ca respecta nesperat de mult istoria cunoscuta (Wikipedia) dar nu cit sa-l transforme in documentar; si mi-a placut asta. Ultimele episoade sint cam grabite datorita bugetului "over the limits".

Ii dau un 8.5, cum ziceam, la distanta mica de Californication. Multumesc de recomandare, a meritat.
 
Dudes, legat de House MD, eu am văzut aproape 2 serii întregi, da' e aşa de repetitiv şi previzibil, încât la un moment dat nimic nu-l mai salvează de la căscaturile mele repetate.
Why did you like it so much?
 
De chichi. :tongue:

Nu e chiar previzibil, cel puțin nu întotdeauna. Dar e interesant raționamentul după care funcționează, deși m-a cam amețit când a crăpat asistenta aia a lui, nu prea am înțeles nimic acolo când e treaz și când visează. Dar în general mi s-a părut genial.
 
House MD e repetitiv dacă îl abordezi ca pe un serial monster of the day şi te uiţi doar la cazurile pe care le tratează, dar e foarte cool dacă te concentrezi pe interacţiunea personajelor. Totul se învîrte în jurul ăluia principal, care e un geniu dar un nenorocit ca om şi pe unii ne fascinează să vedem pînă unde ţine să-şi facă de cap exclusiv pe baza geniului. Se ia de absolut toată lumea, cu ăia din jur nici nu mai vorbesc, se calcă în picioare la ordinea zilei, dar mai sînt şi alţii care-s la fel de mari nenorociţi sau încăpăţînaţi sau demenţi ca el. De unele situaţii sau oameni se loveşte ca de zid şi e interesant să vezi dacă şi cum se mai adună de pe jos, dacă şi cum se schimbă, cum îi schimbă pe alţii, cît îi răneşte pe prieteni şi cît or să i-o mai ierte etc.

Pe scurt, sînt chestii de viaţă şi de moarte prin care el ar vrea să treacă precum fluturaşul, iar spectatorii se uită să vadă cînd şi cine o să-i rupă aripioarele. Bonus cînd îl ia cîte un camion pe radiator (la figurat vorbind).

Dacă te-ajută, cînd am văzut primele două sezoane aveam aceeaşi senzaţie ca tine şi singurul lucru care mă făcea să mă mai uit era să văd dacă şi-o trage cu Cameron şi cum îl făcea la caterincă pe Chase. Că era amuzant cînd era ea derutată, că trecea prin faza aia de era în limbă după el dar principiile lui o zgîriau pe creier. După aia "the plot thickens" şi situaţiile care păreau amuzante devin serioase, în schimb e mai interesant şi te prinde cu tot felul de ramificaţii. Aşa am ajuns eu să văd şi alte sezoane şi într-o zi m-am trezit că mă uitam pentru complet alte chestii decît la început. Eu zic să-i mai dai o şansă.
 
A fost difuzat în sfârşit sezonul 4 din The IT Crowd, pierdusem speranţa că mai apare vreodată. N-am apucat încă să-l văd, sper să fie la acelaşi nivel cu primele sezoane.
 
Last edited:
Leverage a luat-o în jos destul de grav în S3, iar situațiile sînt tot mai penale - n-am priceput nici un episod pe de-a-ntregul pînă acum, și nici nu îmi bat capul să o fac. Replicile lui Hardison sînt cam singura chestie care îl mai ține în picioare, imo.

La polul opus sînt Lie to Me (nu știu cu ce se droghează Tim Roth în ultimul timp, dar sper să continue) și The Mentalist, care nu mi se mai pare imitație de House.

Confirm că Rome e win.

Cît privește ce a zis war4peace despre House, banați-l și gata. :tongue:
 
Cît privește ce a zis war4peace despre House, banați-l și gata. :tongue:
Serialul. I agree. Banaţi serialul.
Măi, cum să zic, faza cu "vezi că de la seria x încolo devine interesant" seamănă cu "vezi că WoW devine mişto de la Level 80". De ce drac n-au început direct cu seria 3, then? :smile:
Mă rog, pe mine m-a plictisit. Mai toate serialele mă plictisesc după o vreme, including but not limited to Lost, Heroes, Kyle XY...
În altă ordine de idei, bring back Jericho! :smile:
 
Mă rog, pe mine m-a plictisit. Mai toate serialele mă plictisesc după o vreme, including but not limited to Lost, Heroes, Kyle XY...
Huston, you haz a problem. :smile:
Pe mine m-a fascinat de la început și susțin punctul de vedere al lui wirespot în legătură cu punctele forte (mă rog, nu-s doar alea).

În altă ordine de idei, bring back Jericho! :smile:
Întrutotul de acord. :biggrin:
 
Și Carnivàle și Charlie Jade! :biggrin:

Either way, w4p, nu cred că s-a pus problema că House e interesant de la seria 3, ci faptul că abia la seria 3 a început să-i atragă lui atenția. Tot schepsisul cu House e să nu-l privești dintr-o perspectivă științifică, imho. E vorba de caractere și cum se conturează ele, above all else.

În altă ordine de idei, eu am început să mă uit la Rubicon. Am înțeles că fanii Three Days of the Condor îl vor aprecia. I like the puzzle-ish stuff, for now. :biggrin:
 
Mda, am vazut si eu House. Destul de interesant la inceput, dar devine plictisitor. Nu am reusit sa vad mai mult de 3 sezoane pe parcursul a 3 ani.:smile:

In alta ordine de idei, ziceti un serial de comedie. REPEDE! Ca am terminat Seinfeld! A 5-a oara.:wink:
 
2.5 Men - vazut o singura data. Ajunge:biggrin:
Mr Bean - vazut de mai multe ori:smile:)

Incerc acum 30 Rock.
 
Back
Top