No şi mă uitai la The Office UK şi niţel la US. Ăla din UK este genial. Joacă actorii excelent, trăieşti fiecare moment, fiecare personaj e perfect credibil, chiar seamănă a real life show.
Însă cel din US este groaznic. Stil de filmare static nu dinamic ca la UK, personajele joacă artificial. Simţi că te uiţi la un film [prost], nu te face să te implici, totul e fals. La UK cînd o face să plîngă pe secretară sau cînd şefu' crează cîte-un moment penibil şi se face linişte îţi vine ţie, ca spectator, să intri în pămînt. La US e totul un mare 'meh'.
Sper doar c-o să-şi mai revină mai încolo altfel nu înţeleg pentru ce au făcut atîtea sezoane. Culmea e că l-au avut şi pe Gervais drept consultant şi tot ce vrei. Înţeleg diferenţele culturale, m-am dus şi-am citit articole, am studiat diferenţele între variantele UK/US/DE/FR şamd dar varianta US tot pute.
Şi mă uit şi la Babylon 5 dar nici ăsta nu mă dădu pe spate. Episodul pilot a fost o culme a penibilităţii, nu înţeleg cum i-a lăsat cineva să facă un serial după ce-au văzut aşa ceva. Parcă aveau toţi actorii beţe-n fund, cred că şi eu aş fi în stare să joc mai bine ca ei. De la ep. 2 încolo e incomparabil mai bine. Dar încep alte probleme: pur şi simplu nu e credibil. Poate m-am obişnuit eu cu seriale SF unde jocul inter-personaje, drama, sînt mai agitate şi realiste pentru că nu mă convinge deloc. Subiecte slăbuţe, neplauzibile, tratate în stil exagerat de grandios. Am senzaţia că mă uit la Space Balls sau Galaxy Quest. Cred că aţi prins ideea.
Mă uit mai departe ca să-i dau o şansă dar m-a dezamăgit începutul.