Recomandare placa de sunet

Super! Multumesc mult! :smile:
Cind ma apropii de suma te anunt.

PS: M-am uitat sa vad cind e black friday: pe 20 sau pe 27 Noiembrie. La fix!

Am incercat sa pun bananele si nu am reusit. Pe scurt, diametrul lor este mai mare decit al bornelor. E drept ca bananele au niste taieturi care ar trebui sa le faca sa se ingusteze cind sint impinse inauntru, dar nu se intimpla treaba asta. ... e banana prea mare ...
 
Daca le gidil prea tare le scade impedanta/rezistenta la inaintare. Prin urmare se creaza load prea mare si ... asa ceva e greu de controlat. :baby_banana:
 
PS: M-am uitat sa vad cind e black friday: pe 20 sau pe 27 Noiembrie. La fix!

O alta idee ar fi black friday, ei intotdeauna au venit cu oferte bune cu ocazia asta, in special la brandurile importate de ei. Eu ma astept la un 20% discount de black friday, daca nu chiar mai mult.

Intr-adevar preturile de BF la Avstore sunt foarte bune, singura problema este ca nu vand din stoc si ca livrarea se face destul de tarziu. Pentru cei care au mancarimi cumplite, asta ar putea fi o sursa de nemultumire, deci sfatul meu este sa va inarmati cu rabdare!
Anul trecut am asteptat o luna sa vina agregatul, dar tot a fost bine, ca a sosit fix inaintea Craciunului.
 
Am cumparat pina la urma un 356BEE. A venit acum 40 de minute. Hegelul ala cu siguranta era superior dar era prea scump. In plus, sunetul NAD imi place foarte mult. Prima impresie: sunetul este mai detaliat (am observat asta la periile de pe tobe), inaltele mai pronuntate si, per ansamblu, o separatie mai buna a instrumentelor si rafinament al sunetului (325BEE are un sunet mai de "discoteca" pe linga acesta). Basul ma asteptam sa fie mai puternic si chiar este. Mediile sint nitel mai in spate dar probabil ca situatia se va reglementa dupa ce se incalzeste amplificatorul (ascult de 20 de minute).
L-am luat de la AVStore la reducere de 18%. Pretul este ridicol de mic in comparatie cu sunetul pe care il produce. In plus, toate ledurile sint albastre ...
 
Deci pana la urma de la "vreau sa fac upgrade de la M-Audio Revolution la Xonar D1/D2" ai ajuns la... Audioquest Dragonfly + NAD C356 BEE + Elac BS 244 ? :biggrin:

Ma bucur sa aflu ca esti multumit. Mediile sunt mai in spate pentru ca tocmai ai spus ca basul si inaltele sunt mai puternice/pronuntate, nu au cum sa fie toate mai in fata ca ar fi insemnat ca nu mai e nimic mai in fata sau mai in spate. :biggrin: Daca ai reusi sa faci abstractie de restul frecventelor sunt sigur ca si la medii ai gasi imbunatatiri fara de vechiul amplificator.

Cu C325 BEE ce faci, il vinzi? Ca-ti gasesc cumparator instant...
 
Nu il vind. S-a mutat la prietena mea impreuna cu MM 220 (tot pe un dragonfly) si presteaza excelent, la fel ca si pina acum. Nu l-as vinde nici daca ar sta degeaba, deoarece cinta atit de bine ...
Noul amplificator suna extraordinar de bine. Are un sunet foarte detaliat si o precizie extraordinara (daca mi se permite exprimarea) in redarea basului.
Dar boxele astea ... boxele astea sint de vis ... Cine a venit pe la mine si le-a ascultat a dat pe spate instantaneu!
 
AdrianB1 Da, dar omul ala care a plecat la magazin e tare norocos din multe puncte de vedere.

Felicitari pentru achizitie si iti doresc sa ai suficient timp sa te bucuri de ele. Si nu uita ca nu numai amplificatorul este responsabil de partea acustica, si difuzoarele/incintele au rolul lor.
 
Au chiar rolul principal, ca sa zic asa. Pune nou amplificator pe MM 220 si o sa vezi ce mult se vor atenua imbunatatirile observate pe BS 244. :wink:
 
E clar ca boxele sint elementul principal iar elacurile astea sint extraordinare, In ce priveste noul amplificator sint citeva lucruri de care sint nemultumit si care s-ar putea sa-i fie fatale:
- sunetul nu are forta. Stiu ca e ridicol si contrar specificatiilor dar asa se aude. Sunetul pare miorlait in comparatie cu vechiul c325bee. Nu este deloc incisiv iar basul este mai puternic doar pe anumite frecvente. Este uimitor ca vechiul amplificator reda frecvente foarte joase pe care asta nou nu le reda.
- 325-ul cu potentiometrul la ora 9 suna mai tare si mai plin decit 356 cu potentiometrul la ora 10.
- la cel nou sunetul este inchis, parca se aude undeva in spate. Cel vechi exceleaza la capitolul scena deschisa.

La detaliu si la precizie amplificatorul nou este net superior. Totusi aspectele pe care le-am mentionat s-ar putea sa ma determine sa il trimit inapoi. Probabil ca nu degeaba costa hegelul ala aproape 2000 de euro...
 
Motivul 2 este usor aiurea, producatorul iti ofera mai mult control asupra volumului printr-un potentiometru mai fin in prima sa parte. Bine ca nu ai luat un Anthem 225i ca ala suna mai incet la ora 12 decat NAD C375 la ora 10 dar dupa aia isi da drumul si isi arata puterea totusi superioara, 225W vs 150W. Asa este si la tine, amplificatorul mai puternic are potentiometrul mai fin, daca nu era asa ar fi fost mai greu de controlat puterea aia mai mare.

In rest, no comment, modul in care suna un amplif sau altul este problema de opinie personala. La fel si termenii folositi pentru a-l caracteriza, nu de multe ori am vazut oameni folosind acelasi termen generic (inchis, incisiv, precizie, etc) dar la o discutie mai aprofundata sa-ti dai seama ca ei inteleg lucruri diferite prin acest termen. Ca sa nu mai spun de "miorlait" care recunosc ca nu-mi aduc aminte daca l-am mai intalnit vreodata. :biggrin:

P.S. Sa nu-ti inchipui ca Hegel ar fi clar superior la TOATE capitolele imaginabile. Nu cred ca se poate asa ceva, mai ales dupa testele facute in primavara. Principalul motiv este obisnuinta cu sunetul actual/anterior, iar obisnuinta bate de multe ori unele caracteristici care poate sunt superioare. De exemplu partea cu scena, poate nu e mai in spate, poate este mai layered, unele lucruri mai in spate, altele mai in fata - eu imi aduc aminte ca C320/325 suna intradevar foarte in fata, aducea totul langa tine dar avea zero adancime, sunetul era plat pe cel putin o axa daca nu chiar pe doua. Again, opinie personala.

P.P.S. Hegel-ul testat de mine a avut basul jos mai putin prezent decat NAD C375 BEE. Asta ca fapt divers. :smile:
 
Last edited:
Inteleg ideea cu potentiometrul care dozeza in pasi mai mici. Totusi, daca un pasaj muzical este notat cu "presto" si suna "andante" ceva nu este in regula. Muzica se interpreteaza nu numai dupa note, ci si dupa indicatiile celui care a scris-o. De exemplu, am vazut notatii de genul "adagio ma non tanto". Asta inseamna lent, expresiv, dar nu "miorlait" ci ferm. "Incisiv" este o caracterizare buna pentru "presto": in forta, repede si cu o articulare scurta, brusca. Eu am fost membru al unei orchestre de coarde si dirijorul ne spunea la pasajele cu "presto" ca ar trebui sa interpretam ca si cum am ataca efectiv. Muzica este emotie pura si descrierile aproximeaza ... Nu e nimic nou sau neobisnuit in ceea ce spun. Amplificatorul nou nu cinta "presto" niciodata. Chiar si pasajele in forta suna "andante". Si spun asta nu numai comparativ cu cel vechi, ci si in sine: interpretarii i se ia forta si nervul, oricit as mari volumul. Volumul la care se asculta nu are a face cu ceea ce spun eu.
Oricite cruci si-ar face unii, nu vor intelege ce spun daca le lipseste un anumit gen de sensibilitate. Vor crede ca vorbesc despre OZN-uri.
 
Presto (foarte repede) și andante (încet, la pas) se referă totuși la ritm (beats per minute în terminologie modernă), nu la intensitate; pentru aia e scala piano-mezzo-forte. Zic și eu. De ce pentru dirijorul respectiv o interpretare rapidă trebuia să se facă și tare, asta e problema lui.

https://ro.wikipedia.org/wiki/Tempo
 
Dragilor, indicatiile muzicale se pot referi doar la instrumente reale, coordonate de forta umana.
Cand astea sunt reproduse de pe un suport, apar multe probleme: mijloacele folosite si inregistrarea in sine, prelucrarea si apoi tot ce este folosit in redare. Fiecare din componenta poate fi "interpretata" de oamenii care au participat la prelucrarea sau dezvoltarea materialului sau aparatelor in mod diferit, si daca mai si combini aceste aparate rezultatele vor diferi mult. Daca la toate astea adaugam si preferintele personale rezultatul il anticipati si voi.
Tehnic vorbind, pe langa ce se doreste, apar in calcul si probleme legate de marketing, de costuri, de piata destinatie, logistica si multe altele care rezulta in compromisuri. Nu poti pune cele mai scumpe si mai perfecte componente si apoi sa vinzi ieftin. Sau sa vinzi sub un brand low-cost. Despre partea tehnica pot discuta destul, am fost pasionat de asta pana viata m-a indepartat de acel domeniu, dar principiile de baza nu se schimba niciodata.
Asa ca pe scurt va recomand sa cautati combinatia care va place cel mai mult, asta e calea cea mai usoara, si probabil singura in ziua de azi.
 
La fel ca acum 20..30 de ani: folositi butonul de loudness cand simtiti nevoia, la fel controalele de bass si treble. Faceti sunetul cat mai placut urechilor voastre. Sunetul trebuie sa fie placut, nu corect. :smile:
 
Unora le place sa caute sunetul corect, altora cel placut. Suntem diferiti, nu e nimic rau in asta.
 
Back
Top