Daca tot e vorba de o suma de bani destul de mare - pentru amplificator - atunci Yamaha A-S1000 este foarte greu de batut in zona lui de pret. Cu Elac este si mai greu de batut. Ca idee, sunetul va fi mai deschis, mai larg, dar atentie ca va aparea si o atenuare a basului, deoarece NAD face o usoara "umflare" a acestor frecvente.
Insa simt nevoia sa zic asta, schimbarea amplificatorului va schimba mult mai putin sunetul in comparatie cu ce fac boxele, iar un amplificator de peste o mie de euro nu prea are ce cauta pe boxe sub 3000 euro... adica eu mai degraba as schimba boxele in BS 244 decat amplificatorul. Elac BS 244 cu micutul NAD va suna mai bine decat BS 184 cu Primare I32, Yamaha A-S3000 sau orice vrei tu.
Cu audiostereo ai rabdare nitel, poate este ocupat. E un singur om acolo, fara secretara, fara nimic.
P.S. Hai sa-ti zic cateva cuvinte despre ce am testat in ultima luna, anume amplificatoare de ~3000 euro. Testate la mine acasa, pe boxele Elac FS 210 CE si DAC Chord QuteHD.
1. DAC/Preu Audiolab 8200DQ + 2x monobloace Audiolab 8200MB
2. Integrat Hegel H160
3. Integrat YBA Genesis IA3
4. Integrat ATC SIA2-150 Mk2
5. Streamer+Preu+Power Stereo 200 Cyrus
Toate astea le poti vedea pe site-urile avstore si audiostereo, nu am rabdare sa adun acum link-urile.

Desi toate acestea au sunat mai bine decat NAD C375 BEE (mai mult sau mai putin, cu plusuri si minusuri) nici una din aceste combinatii nu m-a convins ca ar merita cei ~2000 euro in plus. Diferentele de sunet erau relativ mici, imbunatatiri pe ici-colo, dar mai grav, la fiecare am gasit si unele slabiciuni, unele aspecte care nu m-au multumit pe deplin. Deci raman linistit cu amplificatorul meu, eventual mai lucrez la acustica camerei - de ~100 euro am obtinut imbunatatiri MULT mai mari decat ce au adus aceste amplificatoare, de inca 100 sunt sigur ca pot primi iar aproape la fel de mult. Tratamentul acustic a constat in 6 panouri cu HD Foam de 100x50 cm, un panou cu burete (toate fabricate de mine) si 2 tablouri umplute la interior cu burete, plus geamul de la usa acoperit cu HD Foam...
http://www.imagebam.com/gallery/p9ssavcj41xo9pg3ud0gw2tltmiknmec
Deci mai bine boxe mai bune.