RDS Cablelink

morph

Membru Senior
Joined
Mar 23, 2004
Location
Bucureşti
Se pare ca RDS a dat drumu la noile abonamente in Bucuresti. Pacat doar ca downloadul pe extern tot limitat la 128kbps a ramas, cel putin la mine. Am abonament de 15$, dar probabil maine trec pe cel de 19$. :cool:

Metro:


Extern:
 
Last edited by a moderator:

jarod

Super Moderator
Sugar daddy
Joined
Nov 27, 2003
Location
Arad
--02:17:00-- ftp://rds:*password*@ftp.rdsnet.ro/TestDownload10MBytes
=> `TestDownload10MBytes'
Resolving ftp.rdsnet.ro... 193.231.236.53
Connecting to ftp.rdsnet.ro[193.231.236.53]:21... connected.
Logging in as rds ... Logged in!
==> SYST ... done. ==> PWD ... done.
==> TYPE I ... done. ==> CWD not needed.
==> PORT ... done. ==> RETR TestDownload10MBytes ... done.
Length: 10,485,760 (unauthoritative)

100%[=================================================================================>] 10,485,760 38.73K/s ETA 00:00

02:21:27 (38.75 KB/s) - `TestDownload10MBytes' saved [10485760]
Asta în timp ce, pe DC++, uploadul (care se făcea exclusiv extern - as in outside .ro) nu a scăzut sub 70 kBps. Adică făceam upload afară din .ro de două ori mai repede decât download din RDS. Numai mie mi se pare ciudat?

A, şi faza cu filtratul porturilor < 1024 am păţit-o şi eu (schimbat 22 în 22222 şi s-a rezolvat).
 

jarod

Super Moderator
Sugar daddy
Joined
Nov 27, 2003
Location
Arad
Am descoperit şi eu, recent, cum pot afla mai multe informaţii despre parametrii modemului Webstar (192.168.100.1). Ataşez o poză cu informaţiile care sunt probabil cele mai relevante (adică viteza, restul nu ştiu ce înseamnă :smile: ). Sunt curios cum e prin alte zone pentru că am înţeles că unii încă sunt limitaţi la 256kbps.
 

Attachments

morph

Membru Senior
Joined
Mar 23, 2004
Location
Bucureşti
Hmm, 1024, cum asa jarod?

Poate cineva care are mai multe cunostinte ne si explica cate ceva din aceste specificatii.:wink:

PS: pana ieri aveam 256kbps, de ce 256 si nu 512 cum am avut in prima saptamana, numai cei de la RDS stiu.
Btw, pe cablelink si cei de la comercial rds spun ca porturile <1000 si ceva sunt filtrate. Adica nu tu ftp, nu tu server mail, nu tu web server.
 

Attachments

sage

Membru Senior
Joined
Aug 23, 2004
Location
la ultimul etaj
Vă rog dacă puteţi, explicaţi şi bizonului.
Toată lumea de pe RDS a trecut la o viteză mai mare de 256 kbit/s? Trebuie să mă apuc să sun la comercial?
Ce înseamnă că porturile <1000 sunt filtrate? Morph ştiu că ai spus ceva mai sus, da' tot n-am priceput.
 

jarod

Super Moderator
Sugar daddy
Joined
Nov 27, 2003
Location
Arad
morph, oricum chestia au 1024 cred că e doar local. Sunt convins că se fac limitări şi mai departe. Ce-i drept, au fost perioade când mergea constant la 90kBps (trăgând de pe hubul din Arad), dar nu am stat tot timpul cu ochii să văd cum merge.

sage, şi în contract scrie că nu ai voie să găzduieşti servere, dar eu nu am avut probleme până anul ăsta. Oricum se pot rezolva modificând portul pe care ascultă serverul respectiv.
 

AdrianG

Membru
Joined
May 25, 2005
Location
Temple of Atal'Hakkar
Alte cheltuieli (absolut ocazionale)

ora de asistanta tehnica costa 10 dolari
Si doua paragrafe mai jos

Servicii suplimentare

asistenta tehnica prin telefon / gratuita
Asta ce mai e ? Eu sincer nu inteleg, o fi prea devreme si nu m-am trezit.

[Later Edit] : Nu pot sa sterg postul. Acum m-am trezit, ora de asistenta se refera cand vine o echipa la tine acasa. Cea prin telefon este gratuita. :smile: Ma duc sa mai iau o cafea.
 

morph

Membru Senior
Joined
Mar 23, 2004
Location
Bucureşti
jarod, categoric viteza este locala, intranet mai mult, ca externul, implicit INTERNETUL, tot undeva in jur de 10-27KB/s se invarte.

sage, teoretic de pe 16 trebuia sa treci la viteza superioara, dar asta in functie de abonament. Cei care au abon. de 9$ raman la 256kbps, restul conform ofertei de pe site.
Porturile sunt filtrate, adica inchise si deci nu poti face acasa pe conexiunea cablelink server ftp, server web, server mail, etc. teoretic, practic se pot schimba aceste porturi si poti pune unele mai mari, peste portul 1000 si asa poti face ce ei nu vor. Prin acest lucru se mai diferentiaza RDS bussiness fata de CLink.
 

jarod

Super Moderator
Sugar daddy
Joined
Nov 27, 2003
Location
Arad
AdrianG, cea plătită e asistenţa tehnică on-site (adică la tine acasă), cea gratuită e prin telefon, adică îi suni şi le spui problema ta şi ei încearcă să o rezolve. De obicei, prin telefon se pot rezolva majoritatea problemelor ce apar.
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Location
Dream Theater
RDS-ul poate merge si bine, daca scoti banul. :smile: Nu stiu cat plateste firma pe luna dar viteza este cam asta din poza (pe metro, extern e mai slab evident). Fibra optica, zona Baneasa (Metav Business Park).
 

Attachments

takeda

not human
Joined
Oct 11, 2003
Frumos, dar e al 2-lea bandwidth test postat de tine care nu are nici o legatura cu Cablelink, subiectul topicului. :hmm:

Inca unul si o sa zica lumea ca lucrezi la RDS. :goofy:

Cat despre asistenta telefonica, am remarcat ca de curand au renuntat la a incerca sa te ajute pe loc (cu exceptia vesnicului "va refac fisierele modemului" care n-a rezolvat niciodata nimic) si iti spun doar "am facut o sesizare, colegii mei se vor ocupa".
 

AdrianG

Membru
Joined
May 25, 2005
Location
Temple of Atal'Hakkar
S-ar putea sa fiu offtopic :
Stie cineva daca [,] CableLink este disponibil abonatilor RCS care locuiesc pe Calea Mosilor ?
Fostul ROMSAT am inteles ca a fost cumparat o parte de astral si o parte de RCS.
Intreb pentru ca urmeaza sa ma mut undeva pe Calea Mosilor
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Location
Dream Theater
/me bizon

A.... de fapt RDS Cablelink e un serviciu pentru home-useri? Daca da, atunci sunt off-topic. :smile:

Stai linistit ca si noi avem probleme, se mai intampla in cate o zi sa mearga constant impiedicat adica avem ping pana in RDS >1ms dar daca il lasi sa ruleze 2-3 minute o sa mai vezi si cate un time-out inserat pe ici-colo... :mad:
 

Bobses

Membru
Joined
Feb 21, 2005
Location
Iaşi
Originally posted by takeda
Cat despre asistenta telefonica, am remarcat ca de curand au renuntat la a incerca sa te ajute pe loc (cu exceptia vesnicului "va refac fisierele modemului" care n-a rezolvat niciodata nimic) si iti spun doar "am facut o sesizare, colegii mei se vor ocupa".
Sau îţi dau numere de înregistrare peste numere de înregistrare şi cu astea rămîi, dacă nu te duci peste ei. Sau: "Fiţi liniştit, se va rezolva", fără a preciza cînd.
 

Sibelius

Membru Senior
Joined
Nov 11, 2004
Location
Bucuresti
Originally posted by AdrianG
S-ar putea sa fiu offtopic :
Stie cineva daca [,] CableLink este disponibil abonatilor RCS care locuiesc pe Calea Mosilor ?
Fostul ROMSAT am inteles ca a fost cumparat o parte de astral si o parte de RCS.
Intreb pentru ca urmeaza sa ma mut undeva pe Calea Mosilor
Pe Carol I, vis-a-vis de Biserica Armenească, nu este disponibil. Acolo stau părinţii mei şi încearcă de 1 an să găsească un furnizor de internet (bineînţeles nu pentru conexiune dial-up).
 

takeda

not human
Joined
Oct 11, 2003
Mai nou, se pare ca mintile luminate de la RDS au filtrat porturile pe care functioneaza master serverul de la LFS (poate si altele). Mai are vreun jucator de LFS abonat la Cablelink problema asta sau e doar la unii?
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Location
Bucureşti
Erm... dacă te referi la portul server-ului (adică acela pe care server-ul "ascultă") atunci acesta poate fi schimbat.
 

morph

Membru Senior
Joined
Mar 23, 2004
Location
Bucureşti
Crezi ca or sa schimbe cei care tin master serverul portul doar pentru ca nu le mai merge utilizatorilor cablelink jocul?

Si la mine persista problema, iar cei de la tehnic (centralistii aia de raspund la telefon) habar nu au pe ce lume traiesc.
 

takeda

not human
Joined
Oct 11, 2003
Se pare ca ne numaram printre cei mai norocosi (deocamdata), LFS free beta demo nefiind o mare pierdere in comparatie cu Guildwars, la care multi abonati RDS nu se mai pot conecta din weekend. Iar la asa-zisul suport tehnic nimeni nu stie nimic, e scandalos...
 
Top Bottom