RDS Cablelink

jarod

Super Moderator
Sugar daddy
Joined
Nov 27, 2003
Location
Arad
Cu ocazia dublării lăţimii de bandă şi a lansării serviciului de telefonie pentru abonaţii Cablelink, m-am gândit să încep un topic despre acest serviciu. Momentan nu beneficiez de noile schimbări (nu am înlocuit încă modemul), aşa că sunt curios care vă sunt impresiile despre cât de bine merge, cum e noul modem, cum merge serviciul de telefonie sau alte lucruri. Aş dori să încercăm să ne rezumăm pe cât posibil la Cablelink, pentru Astral AIPA sau alţii vor exista threaduri separate.
 

takeda

not human
Joined
Oct 11, 2003
Am schimbat saptamana asta modemul, dar din motive pe care nu le inteleg a durat 24h pana a repornit conexiunea. Ciudat e ca iti schimba si ip-ul cu ocazia asta. Daca ai cumparat Lancity-ul nu iti recomand sa faci schimbarea - cineva cu abonament de 9$ a primit in schimbul Lancity-ului cumparat o luna de abonament de 15$, iar cand a spus ca vrea sa-l pastreze pentru ca l-a cumparat cu mult mai mult de 6$, i s-a raspuns ca daca nu-i convine nu poate primi noul modem; mie mi se pare un abuz.

Sporul de viteza se simte in metropolitan; desi cineva mi-a spus ca si extern ii merge de 2 ori mai repede, la mine nu trece de 12-13KB/s (cat aveam si cu Lancity). Ce mi se pare penibil e ca acum am pinguri de 50-100ms (cu spikes de 200ms) in gateway, dupa ce cu Lancity-ul aveam 1-10ms; practic nu mai pot juca nimic pe net, sper sa se rezolve problema (secolul asta si cu mai putin de 10 telefoane la tehnic).

Ti se ofera si aparat telefonic, dar in cazul meu nu aveau in stoc ("sunt in vama, incercati saptamana viitoare"); inca nu am putut testa serviciul de telefonie pentru ca dureaza mai mult pana se activeaza.

Oricum nu toata lumea are aceleasi impresii ca mine, se pare ca am intrat intr-o zona de "as bad as it gets"; iti recomand sa faci schimbarea, modemul (Webstar DPX2203) in sine pare mai bun decat vechiul Lancity (se sincronizeaza mai repede, ocupa mai putin spatiu).
 

Operations

Membru Senior
Joined
Apr 26, 2004
Eu tocmai m-am mutat intr-un nou apartament, unde bantuie RDSul. Maine ma voi duce sa semnez un contract cu ei. Sunt tare curios in cat timp se va rezolva cu conectarea. Ma astept pe undeva pe la o luna. Poate voi avea o surpriza placuta, dar cine stie...

Oricum, va voi tine la curent cu ce se intampla si cat de "expeditivi" sunt.
 

takeda

not human
Joined
Oct 11, 2003
Daca aveti abonament nelimitat de 39$ trebuie sa semnati un act aditional in cazul in care vreti sa treceti la 29$/12GB. Din pacate nu se spune nimic cand schimbi modemul, sper macar ca am scutit pe altii ca mine de un drum in plus.
 

Operations

Membru Senior
Joined
Apr 26, 2004
Ziceam ca ma duc sa semnez contractul. Iata ca m-am dus... In contract zice ca instaleaza portul in max 45 de zile, dar mi-au promis ca in cca 2 saptamani se rezolva. Ma cam mira termenul inaintat, dar sunt curios daca va fi chiar asa.
 

Azazel

Barbar
Joined
Nov 26, 2003
Azi dimineaţă mi-am schimbat modem-ul, au zis că durează aproximativ două ore până la activare. Dar nu mi-au zis şi câte zile. Normal, telefoane n-au, "încercaţi săptămâna viitoare".

Dar mi-am aflat gateway-ul. Iată câteva rezultate comparative de pe alt ISP:

Spre www.yahoo.com:
Packets: Sent = 43, Received = 43, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 145ms, Maximum = 373ms, Average = 181ms
Spre www.kappa.ro:
Packets: Sent = 42, Received = 42, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 10ms, Maximum = 379ms, Average = 42ms
Spre fostul gateway:
Packets: Sent = 28, Received = 28, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 12ms, Maximum = 90ms, Average = 30ms
Spre noul gateway:
Packets: Sent = 32, Received = 30, Lost = 2 (6% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 18ms, Maximum = 156ms, Average = 57ms
Jubilez..
 

takeda

not human
Joined
Oct 11, 2003
Mda, inca mai blestem ziua in care m-am hotarat sa schimb modemul. Azi cel putin am in medie 80-100ms la gateway si apar perioade dese cu ~70% packet loss... Telefoanele la tehnic sunt pur si simplu fara rezultat.
 

Azazel

Barbar
Joined
Nov 26, 2003
Am sunat la Tehnic, dar nu aveam nici o speranţă să răspundă cineva astăzi. Surpriză, a răspuns direct, el tot zicea "Alo, alo", eu tăceam, credeam că e o nouă melodie pe robot. Probabil trebuia să-l sune prietena la ora aia. L-au activat (a trebuit resetat 20s din spate sa-l poata activa, asta au uitat să mi-o zică la caserie) şi acum rezultatele primului test drive de pinguri în gateway:
Packets: Sent = 56, Received = 55, Lost = 1 (1% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 65ms, Maximum = 1324ms, Average = 144ms
Packets: Sent = 120, Received = 116, Lost = 4 (3% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 74ms, Maximum = 288ms, Average = 133ms
Deci deşi răspunde infect la pinguri de pe alt ISP totuşi e cu mult mai bine decât pentru cele din propria clasă. Oare cum au reuşit? :bash:
 

jarod

Super Moderator
Sugar daddy
Joined
Nov 27, 2003
Location
Arad
Originally posted by takeda
Daca aveti abonament nelimitat de 39$ trebuie sa semnati un act aditional in cazul in care vreti sa treceti la 29$/12GB. Din pacate nu se spune nimic cand schimbi modemul, sper macar ca am scutit pe altii ca mine de un drum in plus.
Şi mie mi-a venit azi factura de 39$. Problema e ca eu, când s-a scos nelimitatu`, am fost şi am semnat act adiţional (aşa ştiam că toată lumea tre să semneze act aditional de trecere la 12GB) şi am stat cu ochii pe trafic. Nu că aş fi foarte mare consumator, dar oricum mergeam pe ideea că nu pot lăsa download-uri/upload-uri nesupravegheate. Însă, se pare că am avut nelimitat. :rolleyes:
 

PigBrother

Membru Senior
Joined
Aug 9, 2004
Oh boy, d-asta nu-mi schimb LanCity-ul nici batut. Desi "expertii" zic multe, e un modem solid si fiabil, iar daca prinzi o zona bunicica, ti se rupe de noile tehnologii straineze aplicate romaneste :smile:
 

takeda

not human
Joined
Oct 11, 2003
Packets: Sent = 15, Received = 12, Lost = 3 (20% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 441ms, Maximum = 1205ms, Average = 915ms

Cica ping in gateway...
 

Azazel

Barbar
Joined
Nov 26, 2003
Se pare că are şi zile mai bune..

Packets: Sent = 532, Received = 521, Lost = 11 (2% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 12ms, Maximum = 783ms, Average = 67ms
 

Azazel

Barbar
Joined
Nov 26, 2003
Chiar şi momente excelente..

Gateway:
Packets: Sent = 212, Received = 211, Lost = 1 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 6ms, Maximum = 250ms, Average = 15ms
Şi www.yahoo.com:
Ping statistics for 216.109.117.204:
Packets: Sent = 244, Received = 244, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 122ms, Maximum = 146ms, Average = 126ms
Mai am o problemă, ledul de pe noul modem (cel de "PC") clipăie non-stop, rapid şi regulat. Indiferent dacă fac trafic sau nu. E normal?
 

takeda

not human
Joined
Oct 11, 2003
Azi asa a mers si la mine, desi s-a desincronizat de cateva ori; sper sa dureze... Comportamentul ledului PC e normal, cel putin asa am inteles eu din manual (vezi link mai sus).

PS M-am bucurat cam devreme; am pinguri bune si pierderi minime, si cu toate astea web-ul se taraste, astept cate 5-10 minute la unele pagini.
 
Last edited:

Operations

Membru Senior
Joined
Apr 26, 2004
Spuneam lunea trecuta ca am semnat contractul cu ei si vreau sa vad cat de repede se misca.

Ieri am fost sunat de catre o d-na/d-ra de la RDS, anuntandu-ma ca maine (adica azi) vine echipa intre 9 si 12. A venit, la 12:15, dar a venit. A demontat, a schimbat, a remontat... A pus modemul de proba care s-a sincronizat instanteu aproape. Personal am fost entuziasmat, dar m-am dezumflat cand mi-a zis omul (zis si echipa) ca modemul meu se va sincroniza in o ora, o ora jumatate. In schimb, surpriza.... modemul meu s-a conectat in fix 3 minute, uimindu-l chiar si pe omul-echipa!!!

Setari peste setari si linia a fost functionala. Nu pot sa va dau detalii despre capabilitatile ei, caci a trebuit sa plec inapoi la serviciu. Dar diseara e clar ca am jucarie....
 

takeda

not human
Joined
Oct 11, 2003
Modemurile astea noi se sincronizeaza foarte repede, estimarile cu o ora - o ora jumate au ramas de pe vremea Lancity-ului. :smile: Cand mie si altora care au schimbat modemurile ni s-a spus 3-4 ore, era vorba de intervalul in care cineva se va sinchisi sa configureze noul modem.


omul (zis si echipa)
:biggrin2:
 

morph

Membru Senior
Joined
Mar 23, 2004
Location
Bucureşti
Voi mă speriaţi. Chiar aşa de slab merge cableLink-ul? :eek:
Deci wireless merge mai bine, se pare că nici cablul nu este fiabil.
 

takeda

not human
Joined
Oct 11, 2003
Nu e vina cablului, ia-ti la Astral acelasi tip de conexiune si n-o sa ai probleme. :biggrin:
La RDS e dupa cum ti-e norocul, daca au in zona probleme pe retea atunci alea vor ramane mostenire nepotilor si stranepotilor indiferent cate sute de telefoane dai (telefoane la care ti se raspunde politicos si primesti asigurari ferme ca situatia se va remedia).

Update: m-am bucurat degeaba de pinguri bune si remedierea packet loss-ului, de 2 zile pana si browsingul merge la nivelul unui dialup de 14400bps; curios este ca upload-ul nu este afectat, la un test a mers cu 30KB/s constant pe cand download-ul (care de multe ori inseamna 1-2KB/s) se intrerupe la fiecare 30s. Telefonul la tehnic a fost ca de obicei foarte util: "poate aveti un virus sau incercati alt browser" (!!!).
 
Last edited:

Operations

Membru Senior
Joined
Apr 26, 2004
Dupa o cadere inexplicabila de aprox 30min (Request timed out continuu la ping catre GW, lipsa ton telefon etc), 3 resincronizari ale modemului si un apel la tehnic, a revenit conectivitatea.

Rezultatele unui ping in GW:

Ping statistics for 82.76.133.1:
Packets: Sent = 89, Received = 84, Lost = 5 (5% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 0ms, Maximum = 150ms, Average = 13ms

Ping in www.yahoo.com

Ping statistics for 216.109.118.78:
Packets: Sent = 42, Received = 42, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 120ms, Maximum = 160ms, Average = 128ms

Ce nu inteleg este de ce am pachete pierdute cand totusi raspunsurile sunt chiar foarte bune ca timp?
 
Top Bottom