RDS Cablelink

morph

Membru Senior
Joined
Mar 23, 2004
Location
Bucureşti
Nu va ambalati pana nu apare ceva oficial. Poate acele tarife au fost pentru utilizatorii de retele, tocmai ca rds sa sparga retelele de cartier.
 

hulubei

questionable intruder
Joined
Aug 1, 2004
Location
Ploiesti
Deci până la urmă Metropolitan înseamnă .ro iar RDS foloseşte termenul în mod eronat, nu?
 

Tora

Membru Senior
Joined
Mar 24, 2004
1. Logic, metropolitan n-ar trebui să însemne în afara oraşului, după mintea mea.
2. Fără o definiţie clară a conceptului eventual printr-o reglementare, este la latitudinea lor ce înseamnă metro. :smile:
 

SorCerer

Membru Senior
Joined
Sep 4, 2004
Conform definitiei Metropolitan se refera la reteaua din acel oras. Rds ne-a obisnuit insa, in Bucuresti, ca metropolitan = national :smile:
 

morph

Membru Senior
Joined
Mar 23, 2004
Location
Bucureşti
Mai are cineva probleme cu ping-ul in timpul zilei si spre seara/noapte ?


Ping statistics for 193.231.236.9: (rdsnet.ro)
Packets: Sent = 289, Received = 287, Lost = 2 (0% loss)
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 8ms, Maximum = 175ms, Average = 43ms

Incerc sa prind de 3 zile tehnicul, am invatat pe de rost melodia de intampinare. :frown:
 

morph

Membru Senior
Joined
Mar 23, 2004
Location
Bucureşti
Dupa un mail putin mai dur la RDS tehnic, pingul s-a rezolvat dar uitati ce au putut sa faca acei oameni "minunati", si-au batut joc de mine, mama lor:
 

Attachments

CrHomozom

Membru Senior
Joined
Oct 16, 2003
Location
într-o ţară bananieră
Atentie, cuvântul "metropolitan" se refera la Metropola, care se poate suprapune cu orasul, dar poate avea si alta semnificatie. De exemplu "Franta Metropolitana" înseamna întreaga Franta continentala, adica întreaga tara minus teritoriile de peste ocean. Deci metropolitan/metropola poate însemna si "la nivel national".
 

Azazel

Barbar
Joined
Nov 26, 2003
morph ţi-a mers şi mai bine de atât? La mine de câteva luni doar aşa merge, foarte rar, timp de 2-3 ore pe noapte prind 32K pe metropolitană. In rest limitat la 16K peste tot. Nici nu-i mai sun, îmi bagă iar placa cu "sunt lucrări în zonă, da, 11 luni din 12, se va rezolva până la urmă".
 

Attachments

takeda

not human
Joined
Oct 11, 2003
Momentan am 0-2KB/s si extern si metro. La suport nu raspunde nimeni, dar au binevoit sa puna un mesaj cu "suntem prea ocupati reveniti mai tarziu" ca sa-ti consume impulsuri aiurea. De rds.tel nici n-are rost sa mai zic ca nu merge.

later edit: Am reusit sa prind suportul dar ce folos, mi-a fost servit obisnuitul si inutilul "va refac fisierele de configurare, dati un reset si o sa mearga". Bineinteles ca a mers de n-a mai putut, iar acum a revenit reconfortantul "suntem prea ocupati reveniti mai tarziu".

Cam asa arata un transfer metro (cele externe merg la jumatate sau deloc), grafic cu rata medie de transfer 2KB/s, spike-uri de 4-5KB/s (abonament de 29$, numai 190MB de trafic pana acum luna asta). Ma duc sa vad un film pana se termina de luat mailul.
 

Attachments

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Location
Stockholm
Pai atit timp cit este over IP si IP-ul nu merge ... ata ete.
Cu cit numarul de clienti creste, creste si zgomotul din retea. Si asta e o lege a fizicii pe care nimeni nu o schimba.
 

morph

Membru Senior
Joined
Mar 23, 2004
Location
Bucureşti
Pana ieri, 2 februarie minunatul meu clink a mers "cui" in 32KB/s pe MAN, iar extern 17-24KB/s. La ora 15 modemul s-a resetat din senin. S-a vazut clar cum si-a luat o noua fila de configurare.
Mentionez ca de 2 zile "plangeam" prin mailuri si pe la telefoane sa-mi faca si mie un ping normal in gateway si MAN. (aveam o medie de peste 50ms ziua).
Bun, m-au rezolvat:
Minimum = 7ms, Maximum = 9ms, Average = 8ms
Dar in schimb, in marinimia celor de la tehnic, am primit cadou o viteza execrabila fata de ce am avut.
Pe un oarecare hub cable link 80% din useri semnalau aceleasi probleme, iar 20% dormeau.
Ce sa mai zic, nu vreau sa ma obisnuiesc asa. Totusi pot sa aleg, dar nici la astral nu as da 29$+chirie modem si sa mearga la fel.
ipman, sunt la 30m de nodul de FO, aici e zona de case, nu e densitatea de la bloc. Multi nici nu-si permit TVcablu, de unde si pana unde zgomot in retea? Sau si FO paleste in fata la maxim 20-25 de persoane limitate superior la 256kbps? :confused:
 

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Location
Stockholm
Deja ... ma umfla risul cind spui ca stai in zona de case. Mai rau nu se poate ...
Zona Pipera/Tunari este oaia neagra a tuturor, no offence.
 

morph

Membru Senior
Joined
Mar 23, 2004
Location
Bucureşti
Din fericire stau in Baneasa si pana acum a mers internetul super, mai putin pingul.
Daca adminii de la RDS nu sunt in stare sa configureze un modem, nu cred ca e nici vina mea si nici a fibrei optice, mai ales ca tronsonul e nou nout.
 

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Location
Stockholm
Zona respectiva este acoperita dintr-un singur punct HFC.
Zgomotul se culege din toata reteaua coaxiala, din pacate. Nu e bine sa stai nici aproape (semnal peste limita) nici prea departe (semnal sub limita).
Iti recomand sa incerci un tap cu atenuare de 8dB. Si cabluri de calitate, cu mufe pe masura.
 

Bico

Membru
Joined
Nov 17, 2004
Location
Bucuresti
Eu stau în Tineretului, nu în Băneasa şi întîmpin aceeaşi problemă.

Your current bandwidth reading is: 99.0 kbps which means you can download at 12.38 KB/sec from our servers. - aceasta pe metropolitan, mai precis de pe un server al RDS.

Pe extern am o conexiune de 84kbps şi downloadez cu 10KB/s. You are running: 1 times faster than 56k and can download 1 megabyte in 102.4 sec :mad:

Pînă luni am beneficiat de „promoţia” cu 80 KB/s pe metropolitan. De luni şi pînă în seara asta internetul merge din ce în ce mai prost iar telefonul are dese întreruperi, pingul în schimb s-a îmbunătăţit simţitor (înainte era groaznic).

Chiar dacă lucrurile continuă aşa, cu o conexiune dial-up prin cablu tv, mulţi dintre noi nu prea au ce face, contractul are o valabilitate minimă de 6 luni în care nu poţi renunţa, altfel plăteşti despăgubiri.
 

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Location
Stockholm
Bico, sintem vecini. Din pacate la mine problema nu se datoreaza suportului, am verificat cu analizor de DOCSIS.
Nu am mai reverificat de curind, dar la sfirsit de saptamina o sa iau aparatul de masura acasa sa vad ce s-a schimbat.
 

Bico

Membru
Joined
Nov 17, 2004
Location
Bucuresti
Problema cu scăderea vitezei nu cred că are ca principală cauză zgomotul din reţea, prea multa lume ce stă în diferite zone ale Bucureştiului se plînge de acelaşi lucru. Mai toţi spun că începînd de luni sau marţi „viteza” a ajuns foarte jos.

P.S. Dacă iei aparatul de măsură acasă, te invit şi pe la mine să vedem ce şi cum. Mie pînă luni pe metropolitan mi-a mers cu 80 KB/s, dacă ar fi fost vorba de zgomot de reţea de ce acesta a apărut abia de luni seara?
 
Last edited:
Top Bottom