RDS Cablelink

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Location
Bucureşti
Mai bine zis, e românesc... :frown:
Deocamdată, Astral nu au probleme de acest gen, dar poate că vor face la fel pe viitor.
 

Bico

Membru
Joined
Nov 17, 2004
Location
Bucuresti
Se pare ca în zona Militari, RDS introduce si cablu UTP pe linga cablul coaxial pentru TV si Internet. Daca zvonul se confirma cred ca retelele de cartier nu se vor simti prea bine.
Voi ce stiti de acest lucru?
 

jarod

Super Moderator
Sugar daddy
Joined
Nov 27, 2003
Location
Arad
Din ce am auzit eu, UTP-ul va fi pentru telefon (şi internet?). Adică vor să separe semnalul TV de restul. Şi aici au început să tragă. Deja ne-au mai băgat o cutie din aia metalică în bloc.
 

Bico

Membru
Joined
Nov 17, 2004
Location
Bucuresti
În Bucureşti există deja un cablu cu două fire care pare a fi destinat telefoniei. Cred că UTP-ul este destinat exclusiv internetului, RDS se pare că vrea să-şi facă reţea.
 

Wolfie

ulf de mare
Joined
Oct 12, 2003
Location
Constanţa
RDS nu îşi face reţea :smile:. Şi la mine este cablu UTP pe lângă cel coaxial, asta de acum un an. I-am intrebat pe cei de la tehnic si mi-au spus că iniţial au vrut sa bage telefonie pe UTP, dar apoi au ales soluţia actuală (modemuri de cablu cu VoIP).
 

jarod

Super Moderator
Sugar daddy
Joined
Nov 27, 2003
Location
Arad
Păi şi atunci aci de ce au început abia acuma să tragă, după ce au dat drumul deja la telefonie? Probabil şi netul, şi telefonul vor fi pe UTP, deşi nu prea înţeleg de unde nevoia asta de separare.
 

Jaffar

Wizard
Joined
Oct 20, 2003
Location
Giurgiu
jarod, costurile echipamentelor pentru net over catv sunt foarte mari, iar zgomotele pe retea te omoara. E mai simplu pe fibra / utp.
 

void

Membru Senior
Joined
Jan 14, 2005
Location
Bucuresti
La mine in Brancoveanu au tras si cablu UTP de prin ianuarie, insa nici acum nu poti sa-ti faci abonament la ei la internet. Au amanat-o pana prin februarie, apoi pana vara asta, si probabil ca o sa amane iar. :smile:
 

Bico

Membru
Joined
Nov 17, 2004
Location
Bucuresti
Luna aceasta factura de la RDS a venit cu 2 săptămîni întîrziere, nu e asta o problemă, m-am obişnuit. Problema e alta, deşi pe site-ul lor la abonamentul de 9 dolari scrie că beneficiezi de 50 min. gratuite în reţeaua Romtelecom, de fapt ai doar 25, restul le plăteşti.
Această modificare s-a întîmplat în luna iulie, astăzi suntem pe 31 august şi nici un abonat cablelink nu a fost înştiinţat. "Marea firma" umblă cu jmecherii de doi bani, ca să ciupească cîţiva euro de la fiecare abonat. Ruşinos dar perfect românesc.

L.E. Se pare ca am fost dezinformat si am dezinformat la rindul meu. Scuze! In al doilea telefon la RDS Comercial mi s-a spus ca "nu se stie de vreo modificare si se va face o sesizare...probabil e o greseala de facturare." Sa vedem ce se mai intimpla.
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Location
Bucureşti
Firma la care lucrez foloseşte serviciile RDS. De câteva zile viteza de transfer a crescut drastic (de la 20 la 128 KB/s). Probabil că e vorba de o renegociere a contractului între RDS şi companie...
 

lai

meh
Joined
Aug 1, 2004
Location
sub masă
War, cum spune si takeda, esti "off-topic si aiuristic". :biggrin:
Te lauzi, sau care e treaba? Iti place sa pui sare pe rana noastra, pe cablelink-ul nostru sangerand? :frown:
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Location
Bucureşti
Nu, mă întrebam doar dacă situaţia e generală. Am auzit local poveşti asemănătoare de la home-useri şi mă întrebam dacă e doar o "scăpare" a RDS-ului sau un lucru real.

PS: Nu vrei să vezi ce viteză avem acum :biggrin:
 

sage

Membru Senior
Joined
Aug 23, 2004
Location
la ultimul etaj
Nu vreau să cobesc, dar de o săptămână am download extern la aproximativ 65 KB/s, cu mici variaţiuni. Până acum externul mergea la maxim 30 KB/s şi asta noaptea.
Eu am la ei abonamentul de 768 kbit/s, dar până în acest moment doar metro mergea atât de bine. Upload pe extern se face însă la viteză maximă.
 

jarod

Super Moderator
Sugar daddy
Joined
Nov 27, 2003
Location
Arad
Am mai auzit şi prin alte părţi că în Bucureşti s-a dat drumul (şi) la download. Se mai zvoneşte că şi în Craiova e la fel. Cât despre upload, şi aici stă (în special spre seară) în 90 kBps (dacă peer-ul are bandă). Mă gândesc că se doreşte echilibrarea traficului...
 

jarod

Super Moderator
Sugar daddy
Joined
Nov 27, 2003
Location
Arad
Originally posted by jarod
Aici tehnicu` încă nu ştie nimic de DHCP; probabil prin vară se va aplica şi la noi. :biggrin:
Considerând o marjă de eroare de vreo 2 luni :biggrin:, pot spune că am nimerit-o. Am primit mail că din 1 octombrie (până cel târziu la 1 noiembrie) tre să-mi setez DHCP-ul.
 

sage

Membru Senior
Joined
Aug 23, 2004
Location
la ultimul etaj
Originally posted by sage
Nu vreau să cobesc, dar de o săptămână am download extern la aproximativ 65 KB/s, cu mici variaţiuni. Până acum externul mergea la maxim 30 KB/s şi asta noaptea.
Dupa ce a mers externul chiar si cu 85 KB/s de vineri 21 oct a revenit la "normal" :mad2: . In acest moment variaza intre 10 şi 30 KB/s.
Cu aceasta ocazie vreau să le mulţumesc celor de la RDS. Mi-au arătat că se poate, dar nu vor ei :capu:
 

morph

Membru Senior
Joined
Mar 23, 2004
Location
Bucureşti
Ai verificat downloadul dupa 20 seara sau inainte de 8 dimineata?
Pingurile pe extern sunt normale?
Nu cred ca esti limitat, pur si simplu merge infect externul de aproape o saptamana.
 

takeda

not human
Joined
Oct 11, 2003
De o saptamana, la Cablelink Bucuresti externul iti aduce aminte de vremurile bune pe dial-up cand aveai 3-4KB/s si 0% packet loss. Mai exact intre fix 8:30 dimineata si 6-7 seara, 20-30% packet loss si 2-3KB/s (daca mai conteaza viteza, ca oricum e inutilizabil). Dupa teste intensive ce au durat cateva minute imaginare, expertii in domeniu iti spun cu nonsalanta la telefon ca habar n-au despre ce vorba desi problema persista de o saptamana, dar ca o sa se rezolve (candva).
 
Top Bottom