1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

RDS Cablelink

Discussion in 'Comunicații' started by jarod, Aug 8, 2004.

 1. war4peace

  war4peace Membru Senior

  Mai bine zis, e românesc... :frown:
  Deocamdată, Astral nu au probleme de acest gen, dar poate că vor face la fel pe viitor.
   
 2. Edis0n

  Edis0n addiction syndrome

  A pornit legătura la GW prin RDS...
   
 3. Bico

  Bico Membru

  Se pare ca în zona Militari, RDS introduce si cablu UTP pe linga cablul coaxial pentru TV si Internet. Daca zvonul se confirma cred ca retelele de cartier nu se vor simti prea bine.
  Voi ce stiti de acest lucru?
   
 4. jarod

  jarod Super Moderator Sugar daddy

  Din ce am auzit eu, UTP-ul va fi pentru telefon (şi internet?). Adică vor să separe semnalul TV de restul. Şi aici au început să tragă. Deja ne-au mai băgat o cutie din aia metalică în bloc.
   
 5. Bico

  Bico Membru

  În Bucureşti există deja un cablu cu două fire care pare a fi destinat telefoniei. Cred că UTP-ul este destinat exclusiv internetului, RDS se pare că vrea să-şi facă reţea.
   
 6. Wolfie

  Wolfie ulf de mare

  RDS nu îşi face reţea :smile:. Şi la mine este cablu UTP pe lângă cel coaxial, asta de acum un an. I-am intrebat pe cei de la tehnic si mi-au spus că iniţial au vrut sa bage telefonie pe UTP, dar apoi au ales soluţia actuală (modemuri de cablu cu VoIP).
   
 7. jarod

  jarod Super Moderator Sugar daddy

  Păi şi atunci aci de ce au început abia acuma să tragă, după ce au dat drumul deja la telefonie? Probabil şi netul, şi telefonul vor fi pe UTP, deşi nu prea înţeleg de unde nevoia asta de separare.
   
 8. Jaffar

  Jaffar Wizard

  jarod, costurile echipamentelor pentru net over catv sunt foarte mari, iar zgomotele pe retea te omoara. E mai simplu pe fibra / utp.
   
 9. void

  void Membru Senior

  La mine in Brancoveanu au tras si cablu UTP de prin ianuarie, insa nici acum nu poti sa-ti faci abonament la ei la internet. Au amanat-o pana prin februarie, apoi pana vara asta, si probabil ca o sa amane iar. :smile:
   
 10. Bico

  Bico Membru

  Luna aceasta factura de la RDS a venit cu 2 săptămîni întîrziere, nu e asta o problemă, m-am obişnuit. Problema e alta, deşi pe site-ul lor la abonamentul de 9 dolari scrie că beneficiezi de 50 min. gratuite în reţeaua Romtelecom, de fapt ai doar 25, restul le plăteşti.
  Această modificare s-a întîmplat în luna iulie, astăzi suntem pe 31 august şi nici un abonat cablelink nu a fost înştiinţat. "Marea firma" umblă cu jmecherii de doi bani, ca să ciupească cîţiva euro de la fiecare abonat. Ruşinos dar perfect românesc.

  L.E. Se pare ca am fost dezinformat si am dezinformat la rindul meu. Scuze! In al doilea telefon la RDS Comercial mi s-a spus ca "nu se stie de vreo modificare si se va face o sesizare...probabil e o greseala de facturare." Sa vedem ce se mai intimpla.
   
 11. war4peace

  war4peace Membru Senior

  Firma la care lucrez foloseşte serviciile RDS. De câteva zile viteza de transfer a crescut drastic (de la 20 la 128 KB/s). Probabil că e vorba de o renegociere a contractului între RDS şi companie...
   
 12. lai

  lai 370HSSV-0773H

  War, cum spune si takeda, esti "off-topic si aiuristic". :biggrin:
  Te lauzi, sau care e treaba? Iti place sa pui sare pe rana noastra, pe cablelink-ul nostru sangerand? :frown:
   
 13. war4peace

  war4peace Membru Senior

  Nu, mă întrebam doar dacă situaţia e generală. Am auzit local poveşti asemănătoare de la home-useri şi mă întrebam dacă e doar o "scăpare" a RDS-ului sau un lucru real.

  PS: Nu vrei să vezi ce viteză avem acum :biggrin:
   
 14. sage

  sage Membru Senior

  Nu vreau să cobesc, dar de o săptămână am download extern la aproximativ 65 KB/s, cu mici variaţiuni. Până acum externul mergea la maxim 30 KB/s şi asta noaptea.
  Eu am la ei abonamentul de 768 kbit/s, dar până în acest moment doar metro mergea atât de bine. Upload pe extern se face însă la viteză maximă.
   
 15. jarod

  jarod Super Moderator Sugar daddy

  Am mai auzit şi prin alte părţi că în Bucureşti s-a dat drumul (şi) la download. Se mai zvoneşte că şi în Craiova e la fel. Cât despre upload, şi aici stă (în special spre seară) în 90 kBps (dacă peer-ul are bandă). Mă gândesc că se doreşte echilibrarea traficului...
   
 16. jarod

  jarod Super Moderator Sugar daddy

  Considerând o marjă de eroare de vreo 2 luni :biggrin:, pot spune că am nimerit-o. Am primit mail că din 1 octombrie (până cel târziu la 1 noiembrie) tre să-mi setez DHCP-ul.
   
 17. war4peace

  war4peace Membru Senior

  Nu îmi place deloc IP Polling-ul. Sau poate că ai IP fix, dar alocat din server, în cazul acesta fiind OK.
   
 18. sage

  sage Membru Senior

  Dupa ce a mers externul chiar si cu 85 KB/s de vineri 21 oct a revenit la "normal" :mad2: . In acest moment variaza intre 10 şi 30 KB/s.
  Cu aceasta ocazie vreau să le mulţumesc celor de la RDS. Mi-au arătat că se poate, dar nu vor ei :capu:
   
 19. morph

  morph Membru Senior

  Ai verificat downloadul dupa 20 seara sau inainte de 8 dimineata?
  Pingurile pe extern sunt normale?
  Nu cred ca esti limitat, pur si simplu merge infect externul de aproape o saptamana.
   
 20. takeda

  takeda not human

  De o saptamana, la Cablelink Bucuresti externul iti aduce aminte de vremurile bune pe dial-up cand aveai 3-4KB/s si 0% packet loss. Mai exact intre fix 8:30 dimineata si 6-7 seara, 20-30% packet loss si 2-3KB/s (daca mai conteaza viteza, ca oricum e inutilizabil). Dupa teste intensive ce au durat cateva minute imaginare, expertii in domeniu iti spun cu nonsalanta la telefon ca habar n-au despre ce vorba desi problema persista de o saptamana, dar ca o sa se rezolve (candva).