RDS Cablelink

Hopa, cică e un punct în clădirea de alături! Da' niciodată nu am văzut SSID-ul pe scanner. O fi având antena mai scurtă decât epsilon din definiția limitelor folosind vecinătăți (analiză matematică clasa a 11-a pe vremea mea).
 
Poate n-are antenă deloc, că-s la nici 20m de el și nu apare nimic pe scanner. Oricum nu mai există alt device prin zonă, e singur. Ceva mai încolo e un mesh din vreo 5 echipamente pe colțul unei străzi, iar un cartier învecinat are un mesh chiar impresionant. Dar tot nu mă bag să pun firmware-ul custom pe router, nu văd nici o utilitate să am wlan comun cu vecinu'.
 
La 20 de ani după ce au lansat Cablelink-ul ăla prăpădit de 64kbps (la mine a ajuns prin 2002 după ce-am tras niște UTP peste câteva blocuri s-ajung la vecinul cu abonamentul :biggrin: (și cred că atunci deja era upgradat la 128)) vine și 10G (dar îmi imaginez că va fi disponibil doar pentru cei cu schema de vaccinare completă!).
Îs curios ce CPE-uri or fi.
 
Eu din ala am dar nu 50 lei ci 50 chf. :biggrin: E fain asa teoretic dar clar nu folosesc viteza aia momentan. Am si numai interfete de 1Gb si wirelessuri prin casa. Sa vad dupa ce iau ceva cu ethernet de 10Gb daca chiar merge cat zic ei. Cablu CAT6a am. :biggrin:
 
E tare din punct de vedere tehnic insa asta va implica tot felul de upgrade-uri pentru clienti - router care sa "stie" 10Gbps (cel putin pentru WAN), switch 10Gbps, placi de retea 10Gbps etc. Nu stiu cati clienti au asa ceva, chiar si dintre cei foarte tehnici si doritori de tehnologii noi.

Oricum, o bila alba pentru RDS ca s-au gandit sa lanseze asa ceva chiar daca nu vor face prea multi bani la inceput cu asta.
 
Eu sunt convins ca multi o sa-si puna ca e cel mai tare si mai rapid si clar n-o sa foloseasca nici 10% din banda si RDS e pe plus. :smile:
 
Back
Top