RDS Cablelink

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Location
The Emerald Dream
La mine au venit RDS, au tras cablurile dar abonamente ioc, am sunat la ei și au zis că nu fac abonamente în zonă (?!). Am (încă, da, lol) Injoy, care merge stas pentru orice (când nu pică, adică destul de rar). Ca backup am avut Romtelecom care a mers din ce în ce mai prost în ultimii 2 ani, dar mergea ok-ish. Totuși, nu aveam tupeu să mă joc Eve pe Romtelecom :biggrin:
 

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Location
Stockholm
Fiecare provider mare are problemele lui. Intr-o zona poate fi bine, in alta nu. Cunosc nenumarate cazuri, din pacate nu te poti informa decit de la vecini (intr-o masura oarecare, mai bine decit in general).
 

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Location
Stockholm
No, this:

RDS oferă cele mai de calitate servicii dintre toate ISP-urile românești.
Location: Viena, Austria

Dar sa nu fiu carcotas. Am dat un sfat prietenesc si sincer, pentru ca intamplator stiu ce spun.
 

burebista

Manic Miner
Sugar daddy
Joined
Sep 2, 2005
Location
Twilight Zone
Mă interesează în primul rând la capitolul stabilitate/uptime (pentru MMO-uri sau streaming of sorts)
Nu sunt din Bucuresti dar WoT merge impecabil de peste un an de zile ~5 ore/zi pe UPC.
Si in general nu am de ce sa ma pling de UPC. Toate serviciile lor merg impecabil si acasa si la munca de ani de zile.
Dar nu stiu cum presteaza in Bucuresti. :smile:
 

_~_

Membru
Joined
May 6, 2005
Location
Viena, Austria
No, this:

RDS oferă cele mai de calitate servicii dintre toate ISP-urile românești.
Location: Viena, Austria

Dar sa nu fiu carcotas. Am dat un sfat prietenesc si sincer, pentru ca intamplator stiu ce spun.
Troll level: ***---------
 

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Location
Stockholm
Pina cind nu vad argumente prin care sa justifici cum stii tu mai bine din Austria situatia RDS din Drumul Taberei, n-avem ce discuta. Indiferent de ce-mi torni tu acolo cu trolii tai.
 

Gabriela

Dominion
Sugar daddy
Joined
Mar 31, 2005
Location
Wonderland
Ok, merci de răspunsuri. De modalitățile de conectare propriu-zisă îmi poate zice cineva ceva mai detaliat, plxplx?

Înțeleg că la UPC am un modem Motorola (cu un singur port RJ-45) în chirie pe durata contractului și văd că trebuie să plătesc în plus pentru wireless pe el (nu găsesc detalii despre ăsta). Nu prea mă încântă ansamblul cablu -> modem -> router -> calculatoare. Nici prețul aproape dublu față de RDS.

Iar pe site la RDS citesc ceva de user, parolă, "click connect" și ceva ce-mi aduce aminte de dial-up-ul de acu' 100 de ani, e încă valabilă chestia asta? E mai puțin enervant decât mi se pare, sau chiar trebuie să stau cu shortcut-uri la conexiune în startup și alte chestii de gen?

Nu-mi prea place saltul la scenariile de mai sus de la simpla modalitate cu plug in cable, internet works, win.

Și încă o chestie, ip-ul este fix sau se schimbă? Citesc mai multe răspunsuri diferite și nu găsesc nimic oficial.

Ok, enough picky noob questions. Thanks again. :smile:
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Location
Unreal Estate, Ankh-Morpork, Discworld
UPC: conectarea se face pe cablu coaxial (TV) şi ai nevoie de modem de cablu (se dă gratuit, posibil Motorola, eu am un Cisco) sau un router care să ştie aşa ceva (cel wireless). Din modem bagi cablul UTP în calculator şi merge. IP-ul e public dar se schimbă (nu foarte des). Dacă ai nevoie de conectare din exterior poţi folosi cu încredere DNS-uri dinamice, dacă router-ul suportă (fără router e mai greu).

RDS: conectarea se face pe UTP. Un singur cablu care intră direct în calculator. Dacă vrei pe 2 calculatoare îţi cumperi router. Conexiunea (aia cu "click connect") e PPPoE. Nu ştiu dacă-s IP-uri publice, dar tot sunt dinamice.
 

IceCub

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Jun 27, 2005
Location
/dev/urandom
Contrazice-ma cu argumente te rog. Altfel nu pot decit sa fac un citat la ce ai scris mai sus.
Anul trecut am facut un contract la RDS si au venit sa faca instalarea dupa 8 luni!!! (E adevarat ca vorbesc de Constanta)
Anyway, astazi ma duc din nou la ei sa fac contract ca data trecuta am refuzat instalarea.
 

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Location
Stockholm
Din punct de vedere al securitatii, a baga un cablu UTP direct in computer e cea mai proasta alegere. Sa amintim in treacat de MAC spoofing doar. Acel PPPoE (pe care-l numeste probabil departamentul de marketing "click connect") ajuta el intr-o oarecare masura, dar nu e intruchiparea perfectiunii. Adaug ca routerul trebuie sa suporte PPPoE si citeodata chiar daca suporta, implementarea nu e chiar standard si nu merge. Ca de obicei, teste, teste ...
La RDS poti avea si IPv6, dar nu stiu cu ce te ajuta acum.
 

burebista

Manic Miner
Sugar daddy
Joined
Sep 2, 2005
Location
Twilight Zone
Nici prețul aproape dublu față de RDS.
Eu am pachetul complet de la ei. In 59 lei am TV digital (2 STB-uri), telefon si net 20 Mb.
Router-ul wireless mi l-am luat separat ca e bun la casa omului. Firewall plus conexiuni pentru diferite chestii fara fir. :biggrin:
IP-ul e practic fix. S-a schimbat doar daca am scos modem-ul din priza o perioada mai mare.
plug in cable, internet works, win.
Pai la mine asa a functionat.
 

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Location
Stockholm
Cred ca se referea la cablul USB introdus direct in PC. La inceput pare simplu, apoi cind incepi sa vezi dezavantajele ...
 

Gabriela

Dominion
Sugar daddy
Joined
Mar 31, 2005
Location
Wonderland
Știu câteva din dezavantajele cu cablu direct + MAC auth, dar nu m-am lovit de ele și nu m-au deranjat. Terrible excuse, I know.

burebista, pentru preț mă uit la Fiber Power 120Mbps (mai jos de 100Mbps n-aș vrea să cobor deși știu și aici cum diferă teoria de practică) și costa 62lei (cu tva). Televizor și telefon nu am și nu folosesc, recunosc că nu m-am uitat la pachetele complete dacă au vreo reducere.

Oricum, deocamdată varianta cu RDS și router care să aibă PPPoE support pare să fie soluția cea mai apropiată de ce aș fi vrut. Aștept acum să văd și cât de fezabil e, sau - mai exact - in cât timp îmi răspund la cerere și când s-ar materializa toată treaba.

Mulțumesc încă o dată. :smile:
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Location
offline
120Mbps inseamna 120 de mii de draci pe secunda, ca altceva pe teava aia nu curge decat de la vecinul de palier. Eu am 60 Mbps si nici macar un bandwidth test in Bucuresti nu salta peste 45 Mbps, iar trafic real rareori am peste 25 Mbps si numai de pe Akamai sau site-uri oficiale.
 

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Location
Stockholm
Akamai are servere de caching local in retelele ISP, de-aia merge bine. Si ei servesc si alte site-uri mai mult sau mai putin mari, asa cum si Google/Youtube face caching in retelele unor ISP.
 
Top Bottom