PC nou

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
Mişcă placa video în slot. Scoate-o, bag-o din nou. Un pin nu face contact. PAriu! :smile:
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
No. Monitorul Horizon, lăudatul monitor de 22" brand Asesoft are buba la pișu' pe DVI. Din nimic, fraților! Nu pot pricepe. L-am pus și pe stabilizator de tensiune să n-aibă probleme și tot a crăpat.
Am fost cu PC-ul la un vecin, pe un monitor cu DVI, și placa n-are nimic, afișează corect și pe DVI și pe VGA.
Acum rămâne să fac și invers, să duc și monitorul la cineva cu placă cu DVI, că vecinul are una fără.

Edit: verificat și invers, confirmat, monitor de kko. Huo! :frown:
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
Măi, nu mai pot, am senzația că toate mi se întâmplă numai mie. Eram și eu bucuros că am rezolvat-o cu problema aia cu bootarea, că iar alta.

Da, burebista, normal că se-ntâmplă. Am fost cam repezit, la nervi, scuze. :frown:
Trebuie să iau legătura cu emag și... nici nu vreau să mă gândesc.
 

Quark

Zis și Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Messages
13,433
Banuiesc ca toate echipamentele legate la calculatorul respectiv sunt alimentate din aceeasi priza / iesirea stabilizatorului. Rusesc/ferorezonant? Luat din talcioc? Cu impamantarea cum stai? Masa antenei care intra in TV-tuner unde se duce? Intrebari la care trebuie sa raspunzi. Asta ca sa nu schimbi un monitor pe luna. :smile:
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
Stabilizatorul e nou-nouţ, dear Quark, cumpărat chiar de acolo de nici 2 săptămâni, împământările sunt OK, stai liniştit că n-am tuner de ieri, de azi. De fapt, PC-ul trebuie împământat că la antenă ai ground. Diferenţa de potenţial apare între PC şi antenă, nu invers.
Culmea e că fără împământare n-a avut nici pe naiba. De când am pus stabilizatorul, am rezolvat şi cu împământarea. :wink:
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,250
Ce bine ar fi dacă antena ar avea într-adevăr împământare :frown: Vorba aia, assumption is the mother of all f*-ups. În urmă cu ceva timp, eu măsurasem o diferenţă de 50V curent alternativ între ecranajul la cablu şi împământare, motiv pentru care atunci când conectam cablul de antenă în tuner ieşeau scântei la propriu. PC-ul era cel cu împământare.
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
puterfixer, am pus multimetrul pe ele, bre. :smile: Plus că înainte simțeam și la mână. Acum e zero, deci n-are a face împământarea, care este corectă, cu ce s-a întâmplat cu monitorul. O fi crăpat vreo piesă nașpa, ceva. Ca și alții, mă așteptam să fie ceva cu placa video, nicidecum cu monitorul.

PS: să mă fi văzut tu cum stăteam cu multimetrele întinse pe-aici când am montat stabilizatorul de tensiune: unul pe priză, unul pe stabilizator. Al naibii, dă tensiune între 215 și 225 V, chiar dacă la mine sunt variații de la 205 la 235V. Bun lucru la casa omului. Că-s pățit: mi-a ars placa de la centrală și-am scos 7 bețe scurt, că era taman la gerul din preajma Crăciunului.

Edit: uite c-am făcut o măsurătoare chiar acum.
 

Attachments

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
Pe situl MSI, la categoria Drivers de la placa mea de bază şi-a făcut apariţia un nou driver, numit Intel Management Engine Interface driver.
Ceva explicaţii am găsit pe net, dar sunt prea tehnice pentru mine. Poate cineva să explice ce şi cum? Şi, mai ales, de ce abia acum a apărut driverul. Că eu nu i-am simţit lipsa. Sau altfel reformulat, ce aduce în plus acest driver? Mulţumesc.
 

whiskas

Chronic suicidal
Joined
Jan 19, 2005
Messages
1,600
Intel® Active Management Technology

Dacă nu ma înșeală memoria, e chestia asta pe care o găsești mai bine explicată aici. În principiu, nu-ți trebuie (nici tehnologia în sine, nici driverul :biggrin:) dar poate vrei să îl instalezi pentru scăpa de semnele de întrebare din Device Manager. :wink:
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
Mersi. N-aveam semne de întrebare decât pentru asta. În Device Manager, nu. :biggrin:
 

Spawn

Membru Senior
Joined
Apr 7, 2006
Messages
552
Nu e nou, e Intel Matrix Storage Manager. Asta e ultima versiune, dar nu ştiu ce să zic... 8.5 a mers perfect. 8.6 şi 8.7 mai tuşesc din când în când (ceva erori prin event log).
Mai pe scurt, e driverul pentru AHCI/RAID. Pe AHCI merge şi fără el. În caz de RAID nu ştiu.
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
Mulţumesc, Spawn.
Azi mi-a venit monitorul. Reparat. Nota zece pentru cei implicaţi în acest lanţ al efectuării reparaţiei şi nota 10 + pentru emag, care a preluat monitorul (serviciul pick up & return, pe cheltuiala lor) prin serviciul de curierat la nici 24 de ore de la deschiderea solicitării pe situl lor şi mi l-a returnat tot în mai puţin de 24 de ore de la primirea monitorului reparat de la service-ul importatorului. Două săptămâni de la preluare la returnare mi se pare mai mult decât rezonabil, în condiţiile în care a fost trimis din BR în Buc., verificat, trimis la service (Ploieşti), reparat, retrimis la emag, la Buc., apoi returnat mie, la BR.
 

LNT

Meşter Strică-Tot
Sugar daddy
Joined
Mar 31, 2007
Messages
3,225
Am nevoie de ajutor pentru configurația unui sistem care probabil va fi folosit doar pentru jocuri (sau în mare parte din timp). Fără overclocking, sli și alte alea. Sistemul va sta frumos pe birou, sau lângă birou, și va rula intens Mafia II când va apare. :biggrin:

Procesor: Intel Core 2 Duo E8500, 3.16GHz, socket 775
Placa de bază: Gigabyte EP43-DS3L, Socket 775
Memorie: Mushkin Dual Channel 4GB XP2-8500, 2 x 2048MB
Placa video: Gigabyte GF9600GT 512MB GDDR3, 256bit, HDCP, PCI-E
HDD: Western Digital Caviar Black, 750GB, 32MB, SATA2
Unitate optică: există deja
Sursă: Corsair CMPSU-450VX
Carcasă: aici mă orientez numai după preț, dacă găsesc ceva ieftin de firmă o iau, altfel o să caut prin magazine și cumpăr ce găsesc prin Iași.

Ca procesor mi s-a sugerat 8400 din cauza diferenței de preț dintre ele, asta voi vedea la final. La memorii Foxter mi-a sugerat Corsair TWIN2X4096-6400C5 dar eu aș merge tot pe Mushkin pentru că sunt la frecvență mai mare, chiar dacă sunt mai scumpe. Referitor la HDD, vreo sugestie de un model care să nu cârâie de nu te auzi lângă el? Eu am un aaks pe care-l țin ca hdd extern și e ok, dar am găsit modelul din link cu buffer mai mare, de asta l-am ales.
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
Părerea mea e că mai bine un procesor mai slab şi o placă video mai puternică. Având în vedere Mafia 2...
 

LNT

Meşter Strică-Tot
Sugar daddy
Joined
Mar 31, 2007
Messages
3,225
Care ar fi mai puternică decât cea aleasă?
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
Nvidia 9800GT(X), seria 200, ATI 4850, 4870, dar deja vorbim de bani mulți, chiar dublu față de ce ai ales tu și chiar mai mult.
Uite un comparativ: AICI. E suficient de obiectiv pentru a face o alegere corectă.
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
Un HD 4850 cere în plus aproape 300 de lei, dar rezolvi diferenţa cumpărând un CPU Core2Duo E6700 care merge în general overclocked fără nici un fel de probleme până pe la 3,6 GHz. Ştiu că ai zis "fără overclocking", dar pe bune, e chestie de 3 taste apăsate şi-un restart. Mai ales să îl "salţi" la 3,2 GHz cu voltaje stock şi nimic altceva modificat. Şi uite aşa te alegi cu performanţă egală din punct de vedere al puterii de calcul, dar creştere de performanţă video de vreo 25-30%, la aceiaşi bani.
 

LNT

Meşter Strică-Tot
Sugar daddy
Joined
Mar 31, 2007
Messages
3,225
Ok, s-a notat. Dar tot nu umblăm la frecvențe, va merge stock.

Buget este, deci ne uităm la o placă mai serioasă.

Asus ATI Radeon HD 4850, 512MB DDR3-256bit, PCI-E
sau
Sapphire ATI Radeon HD4850, 1024MB DDR3 256bit, PCI-E
sau
Placa video Gigabyte Ati Radeon HD 4850, 1024MB, DDR3, 256bit, TV-Out, DVI-I, PCI-E

Magazinul nu-i neapărat ăla, întâi caut un model și apoi văd de unde cumpăr.

La placa video singura obiecție cu care vin e să aibe cooler, am văzut câteva modele care au doar radiator și sincer n-am chef să mă trezesc că trebuie să mai caut și cooler...știți vorba, ce-i bine nu-i rău. :smile:
 
Top Bottom