PC nou

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
A propos de temperaturi, nu ştiu de ce dracu în ultimele 2-3 săptămâni creşte constant temperatura CPU.

Dă jos coolerul şi remontează-l: poate pasta e veche sau s-a deplasat/desprins/hâit coolerul. Fă-i o toaletă şi lui, săracul. Poate-i trebuie. :smile: Sau ce-au zis colegii: airflow defectuos?

burebista, cred că temperatura aia la memoriile video din Everest e o extraofertă de la Lavalys. :hihi:
 

war4peace

Membru Senior
Cooler-ul e Scythe Ninja 2, cu tot cu ventilator pe el.
Cred că trebuie să arunc un ochi înăuntru... n-am avut vreme lately, dar mă tot minunam cu temperatura asta...
ursamajor: s-a hâit cooler-ul? :smile:
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Îhî, s-o fi hâit săracul... se foloseşte foarte des. :biggrin: Frumuseţea limbii române e tocmai "culoarea" ei. Sau parfumul ei. Intraductibil, adesea.

"HÂÍ, hâiesc, vb. IV. Refl. (Pop.) A se apleca într-o parte; a deveni strâmb; a se înclina. ♦ Tranz. şi refl. A (se) prăvăli; a (se) nărui. – Cf. magh. h a j o l n i. "
Sursa: DEX online.
 

war4peace

Membru Senior
Da, man, era hâit :smile:
De fapt, fiindcă eu sunt un leneş şi jumătate, atunci când am montat cooler-ul, n-am scos placa de bază din carcasă, şi bineînţeles că puch-pins ăia nu au fost înfipţi ca lumea, în tmp, au mai ieşit niţel şi uite aşa se ţinea ditamai magaoaia de cooler în 2 push-pins.
Am refăcut toată treaba (corect de data asta; scos placă de bază, etc.) şi acuma temperatura procului e pe undeva pe la 45 de grade în idle. Altă viaţă!
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Şi eu am montat Akasa 965 fără să scot placa de bază, dar văd că s-au prins bine. :smile:
 

war4peace

Membru Senior
Păi depinde mult şi de placa de bază. La Gigabyte-ul meu, montasem ventilatorul în aşa fel încât lovea în radiatoarele de pe placa de bază, şi de-aia n-au intrat pinii de tot. Acuma l-am deplasat şi e OK.
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
PATA sau SATA? Am posibilitatea ambelor interfeţe. Ce avantaje şi dezavantaje au fiecare?
 

war4peace

Membru Senior
La SATA nu am văzut dezavantaje. La PATA dezavantajul e cablul îla IDE lat şi care nenoroceşte wire management-ul (nu din punct de vedere estetic, dar blochează airflow-ul cu MULT succes).
Nu mai recomand Optiarc-uri (NEC-urile erau excelente, dar după "unirea" cu Sony s-au dus pe p... apa Sâmbetei).
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Nu sunt aşa maniac wire management, aşa că mai mult mă interesează alte chestii, cum ar fi performanţa, silenţiozitatea, accesul, dar mai ales fiabilitatea şi preţul avantajos. :smile:
Deci? :biggrin:
 

Neo

The Good Doctor
Sugar daddy
Nu sunt aşa maniac wire management, aşa că mai mult mă interesează alte chestii, cum ar fi performanţa, silenţiozitatea, accesul, dar mai ales fiabilitatea şi preţul avantajos. :smile:
Deci? :biggrin:

Wire management bun => eficienţă crescută a răcirii => silenţiozitate generală + fiabilitate îndelungată a componentelor.
Wire management bun => acces mult mai uşor la componentele din interior.

:biggrin:

Amu cum a zis burebista, poţi plia cablul IDE la unghiuri drepte şi să-l tragi pe sub placa de bază, numai că se poate întâmpla ca placa de bază să înţepe cablul IDE cu ceva şi p-ormă să nu ştii de unde vine BSODul (true story).

Performanţă, silenţiozitate, acces, fiabilitate şi preţ avantajos sunt cam la toate drive-urile optice dacă la asta te-ai referit. Eu am un LG nuj de care care poate să scrie DVDuri la 8x (mai mult nu-mi trebuie), SATA şi care ţine de >1 an. Crapă => la gunoi, preţurile sunt extrem de mici acum că vin writerele BluRay care au scăzut de la 1000EU la <200EU. Eu zic să mai pui la ciorap şi să mai aştepţi, 22GB pe disc single layer merită :smile:
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Eu zic să mai pui la ciorap şi să mai aştepţi, 22GB pe disc single layer merită :smile:

8 mil. faţă de 0,8 mil. un DVDwritter, e cam prea mult pentru un Bluray, deocamdată, pentru mine. Başca, trebuie să schimb şi playerul DVD şi nu prea merită la etapa actuală.
Wire management am făcut şi eu în carcasă: am strâns toate firele mănunchi şi le-am tras din calea aerului (sunt şi poze pe topicul ăsta). Cu estetica, îi las pe adevăraţii maniaci ai acestei "IT-ikebana". :biggrin:
 
Last edited:

Neo

The Good Doctor
Sugar daddy
Sursele modulare rulz la wire-ikebana ca să te citez :smile: Momentan am doar 1 singur cablu suplimentar mufelor cu 24 de pini şi cu 8 pini, cablu care alimentează 2 HDDuri şi DVD-RW. Tot ce-i superfluu trece pe sub placa de bază.
 
Top