PC nou

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
6 blankuri = 1 HDD de 500GB :tongue:


EDIT:
LG, Asus sau Samsung? Sau altul? LG-uri am tot avut. Poate a venit timpul pentru o schimbare, mai ales că DVD writterul dă semne de ducă la cca. 2 ani de folosire, nu foarte intensă.
Ce recomandaţi de aici? Nu vreau să fie percepută lista ca reclamă, că e cam singurul magazin ce-a mai rămas în zonă, în afară de Ultra Pro-ştii şi câştigi.
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Messages
3,341
Eu am la firma LG, LiteON, Samsung si ceva Gigabyte care cred ca tot de LiteON sunt facute; cu regret in suflet trebuie sa recunosc ca tot LG sunt mai bune, la toate capitolele posibile. Alte branduri nu cunosc, nu am lucrat asa mult cu ele. A, ca fapt divers Samsung sunt cele mai silentioase dar si cele mai proaste la citit discuri cu probleme asa ca...
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
Am luat un LG GH22NS40 pe Sata până la urmă. Mai era unul retail, cu Lightscribe, cu vreo 35 de lei mai mult, dar nu-s interesat să fac gravuri. Deci rămân fidel LG-ului, s-ar spune. Şi fac şi o corecţie, cu această ocazie: ăsta ce trage să moară (că mai citeşte/scrie săracul, cu greu, e drept) are 3 ani şi ceva, că l-am luat cu vreo lună-două înainte de apariţia firmware-ului DL13 (scos prin februarie 2006).
 

Quark

Zis și Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Messages
13,433
Apropo: la os-urile mai noi decat win2000pro, mai e nevoie de driverul ala de la Panasonic pt. a scrie DVD-RAM-uri? Am constatat ca trecand de la pata la sata (LG/LG) nu mai pot sa scriu pe DVD-RAM iar driverul nu vede writerul sata. :frown:

Solutii?
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
Ăsta al meu cică ştie. Şi vechiul GSA 4167B (PATA) ştia.
 

Attachments

Quark

Zis și Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Messages
13,433
Corect. Problema e ca pentru a scrie efectiv pe suport DVD-RAM e nevoie si de un driver, asta cel putin sub Win2000. La citire nu-s probleme.
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Messages
3,341
Eu am scris dar numai cu softul de la LG de testat optice, in care nu poti alege ce scrie, baga el ceva din burta si iti spune dupa aia daca totul a mers OK. Deci functia exista dar nu stiu care-i treaba cu suportul software...
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
Helpppp, please! Am umblat nițel la coolerul procesorului, i-am pus Arctic silver 5 că se mișcase și după remontare, când am repornit PC-ul, îmi afișează totul cu o dominantă mov. Scrisul de la început, când descrie placa video, e mov! În Windows, totul în mov. Care să fie cauza? Temperaturile sunt OK și la GPU și la CPU. Să fie de la placa video? Dar de ce? Nici măcar n-am atins-o. Se poate diagnostica în vreun fel placa video? Monitorul afișează corect, că se vede când nu are semnal, afișează scrisul obișnuit și cu alb.
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
Nu e cablul. Am băgat altul. Help, please. Mi-a scos peri albi sistemul ăsta. :frown: Să încerc să pun monitorul VGA cu adaptor pentru DVI? Are vreo relevanță? Să nu fie intrarea la monitor.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,871
Nu se buseste. Se taie. :tongue:
Am vazut odata o placa grafica cu o problema asemanatoare. Lipsea (nu complet) albastrul. A trebuit schimbata.
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
Am pus adaptorul DVI la VGA și am băgat monitorul vechi. Merge corect. Unde e problema: la ieșirea DVI a plăcii sau la intrarea DVI a monitorului?
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
Nimeni? E ieșirea plăcii sau intrarea monitorului?
 

bausto

The year of grace, 2007
Joined
Nov 17, 2004
Messages
2,527
As zice ca mufa DVI din PC, pana la urma te-ai jucat in zona ei cand ai umblat in el.
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
Și poate afișa corect cu adaptorul de VGA? E vreo diferență majoră dacă-l folosesc pe VGA?
 

Quark

Zis și Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Messages
13,433
Pai pe conectorul DVI ai atat semnalele digitale cat si cele analogice. Poate sa fie ceva crapat pe calea digitala iar cea analogica sa mearga corect. Ca sa te prinzi ce si cum incearca cu un alt monitor / TV DVI. Sau macar cu un alt cablu.
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
Alt cablu am încercat. Am scris deja. Nu e de la cablu. Acum l-am pus pe intrarea VGA de la monitor, cu adaptorul DVI la VGA în placa video. Necazul e că nu merge pe 1680x1050. Se poate face ceva?

As zice ca mufa DVI din PC, pana la urma te-ai jucat in zona ei cand ai umblat in el.
S-o ia naiba, că nu i-am făcut nimic. M-am și descărcat electrostatic înainte de a mă apuca de treabă. :frown:
 
Top Bottom