Noutăţi despre procesoarele AMD

Discussion in 'PC Hardware' started by Rabbit, Oct 21, 2003.

 1. hulubei

  hulubei questionable intruder

  Five AMD Athlon 64 Models – Which One to Choose?
  Un test interesant datorita faptului ca sunt testate 3 procesoare Athlon 64 ce detin aceeasi frecventa de lucru, dar diferite datorita marimii cacheului sau a platformei utilizate. De aici putem trage concluzii referitoare la diferentele aduse de marimea diferita a cacheului, sau sporul adus de dual channel. Din pacate nu se poate trage o concluzie generala, fiecare aplicatie favorizand ceva (cache, latime de banda, etc.).
   
 2. L

  L factorul uman

  Nu stiu cat de noutate este dar mie mi s-a parut foarte util tabelul pe care il gasiti la adresa de mai jos. Prezinta divizorii memoriei in functie de multiplicatorul procesorului si viteza default DDR:

  http://oskarwu.myweb.hinet.net/A64D1.jpg
   

  Attached Files:

 3. Rabbit

  Rabbit Nebun

 4. hulubei

  hulubei questionable intruder

  NU pentru DDR2 in 2005. Mai bine zis, se pare că nu vom vedea DDR2 pentru sk939 sau sk940. Cel mai probabil vom avea DDR2 in 2007 când se vor introduce modele cu 1207 de pini. În schimb, aceeaşi zvonistică susţine cum că AMD ar putea recurge la modele ce conţin controler de memorie pentru PC4000.
  Zvonurile sunt de aici.
   
 5. Alter Ego

  Alter Ego PEDs, EPO & More.

 6. WizzBall

  WizzBall Membru Senior

  Pardon, cred ca cineva a incurcat borcanele putin... AMD a conceput nucleul Hammer pt. lucrul dual-core din start in timp ce Intel a trantit 2 P4 pe aceeasi pastila. Nu intentionez sa pornesc vreun flame dar stirea e putin pe dos :wink:.
   
 7. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  E corect şi ce spui tu, dar şi stirea e corectă. Intel lansează primul un procesor dual-core şi AMD "ripostează" sau recuperează terenul 3 luni mai târziu. Că soluţia de la Intel e o petardă improvizată contează mai puţin dacă va fi oricum mai rapidă decât cel mai rapid procesor AMD la acel moment, care e single-core.
   
 8. hulubei

  hulubei questionable intruder

  De fapt şi Intel a pornit tot cu gând de dual core şi a pregătit terenul cu HyperThreading. Cum puteţi crede că dacă nu s-ar fi jucat strategic cu multă vreme înainte am mai fi avut cele două puteri? Clar unul dispărea cu multă vreme înainte.
   
 9. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  HyperScreaming nu e totuna cu dual-core. Nici nu se exclud, se complementează. Cu HT vezi 10-20% nefolosiţi din procesor ca încă un procesor, poate îi dai o utilizare. Cu dual-core ai două procesoare complete pe o singură pastilă de siliciu şi un singur socket, dar nimic în plus faţă de un dual processor clasic. Fiecare procesor (core) la rândul lui poate avea HT şi atunci vei vedea în Task Manager 4 procesoare. Multitasking smoother than death.
   
 10. hulubei

  hulubei questionable intruder

  Eu mă refeream din punctul de vedere al programelor şi al programatorilor. Oricât s-ar "screaming" că sunt sau nu virtuale, piaţa de soft se modelează după ideea de a crea programe care ştiu să folosească mai multe procesoare. Nu e mai ieftin întâi să educi şi apoi să arunci exact produsul, decât să-l arunci şi să nu ai cu ce să-l foloseşti?
   
 11. hulubei

  hulubei questionable intruder

  Şi uite cum şi la AMD, upgrade înseamnă peste maxim 2 ani. Deja ne aşteptăm la un nou socket, la DDR2 mai devreme şi la alte nebunii, forţaţi fiind de Intel. Cu toate astea se pare că şi sk939 va mai trăi mult. Deja mă simt mai confuz ca înainte. Bravo lor, sper să treacă de 10 tipuri de socket active pe piaţă.
  Ştirile sunt de aici şi respectiv aici.
   
 12. L

  L factorul uman

  Stai linistit... in momentul de fata eu vad Socket-ul 939 mult mai statornic decat o platforma bazata in continuare pe core-ul Prescott. Miscarea catre DDR2 era previzibila... costurile dictand totul. Mie chiar mi se pare ca AMD-ul este mult mai clar in previziuni decat Intel. Adica imi inchipui mai multe schimbari (de "socheţi" or whatever) la Intel decat la AMD.
   
 13. hulubei

  hulubei questionable intruder

  Totuşi este enervantă confuzia indusă. Dacă şi probabil, vor menţine şi sk754 eventual şi pe A, îţi dai seama că nimeni nu va mai şti ce să cumpere. Oricum marcajul la Athlon64 mi se pare penibil, practic nu-ţi mai spune nimic concret în legătură cu mărimea cache sau frecvenţa, etc. Numai dacă ai la tine listuţa te mai descurci :smile:
   
 14. L

  L factorul uman

  Funny you should say that... :smile: Sa mai zic cum sta treaba la Intel din puctul asta de vedere? :hihi:
   
 15. hulubei

  hulubei questionable intruder

  Abţine-te aici. Aşteaptă-mă şi pe mine ca să intrăm pe topicul dedicat :hihi:
   
 16. Alter Ego

  Alter Ego PEDs, EPO & More.

  Vom avea şi Sempron mai mic de de 3100+ pe socket 754. Ştirea vine de la Abit cu update-ul lor de BIOS.
   
 17. Alter Ego

  Alter Ego PEDs, EPO & More.

  AMD FX57 coming soon?
  Deşi el nu a fost anunţat tot este trecut în acel ghid al lui AMD64, unul probabil dintre cele mai bune văzute până acum. :wink:
   
 18. Alter Ego

  Alter Ego PEDs, EPO & More.

  Noi procesoare din gama Opteron.

  Opteron 852, 252 şi 152, ele lucrând la 2,6 GHz faţă de 2,4 GHz cum erau precedentele; HyperTransport de la 800MHz la 1GHz.
   
 19. Alter Ego

  Alter Ego PEDs, EPO & More.

  AMD fac reduceri semnificative doar la procesoarele scumpe, la cele mai ieftine diferenţa fiind destul de mică - asta în caz că cineva credea că la lovit un Jackpot. :biggrin: Dar atât timp cât este o reducere este binevenită.
  Sursa.
   

  Attached Files:

 20. Alter Ego

  Alter Ego PEDs, EPO & More.

 1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
  By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
  Dismiss Notice