Noutăţi despre procesoarele AMD

Five AMD Athlon 64 Models – Which One to Choose?
Un test interesant datorita faptului ca sunt testate 3 procesoare Athlon 64 ce detin aceeasi frecventa de lucru, dar diferite datorita marimii cacheului sau a platformei utilizate. De aici putem trage concluzii referitoare la diferentele aduse de marimea diferita a cacheului, sau sporul adus de dual channel. Din pacate nu se poate trage o concluzie generala, fiecare aplicatie favorizand ceva (cache, latime de banda, etc.).
 
Nu stiu cat de noutate este dar mie mi s-a parut foarte util tabelul pe care il gasiti la adresa de mai jos. Prezinta divizorii memoriei in functie de multiplicatorul procesorului si viteza default DDR:

http://oskarwu.myweb.hinet.net/A64D1.jpg
 

Attachments

  • a64d1.zip
    162.8 KB · Views: 108
NU pentru DDR2 in 2005. Mai bine zis, se pare că nu vom vedea DDR2 pentru sk939 sau sk940. Cel mai probabil vom avea DDR2 in 2007 când se vor introduce modele cu 1207 de pini. În schimb, aceeaşi zvonistică susţine cum că AMD ar putea recurge la modele ce conţin controler de memorie pentru PC4000.
Zvonurile sunt de aici.
 
Pardon, cred ca cineva a incurcat borcanele putin... AMD a conceput nucleul Hammer pt. lucrul dual-core din start in timp ce Intel a trantit 2 P4 pe aceeasi pastila. Nu intentionez sa pornesc vreun flame dar stirea e putin pe dos :wink:.
 
E corect şi ce spui tu, dar şi stirea e corectă. Intel lansează primul un procesor dual-core şi AMD "ripostează" sau recuperează terenul 3 luni mai târziu. Că soluţia de la Intel e o petardă improvizată contează mai puţin dacă va fi oricum mai rapidă decât cel mai rapid procesor AMD la acel moment, care e single-core.
 
De fapt şi Intel a pornit tot cu gând de dual core şi a pregătit terenul cu HyperThreading. Cum puteţi crede că dacă nu s-ar fi jucat strategic cu multă vreme înainte am mai fi avut cele două puteri? Clar unul dispărea cu multă vreme înainte.
 
HyperScreaming nu e totuna cu dual-core. Nici nu se exclud, se complementează. Cu HT vezi 10-20% nefolosiţi din procesor ca încă un procesor, poate îi dai o utilizare. Cu dual-core ai două procesoare complete pe o singură pastilă de siliciu şi un singur socket, dar nimic în plus faţă de un dual processor clasic. Fiecare procesor (core) la rândul lui poate avea HT şi atunci vei vedea în Task Manager 4 procesoare. Multitasking smoother than death.
 
Eu mă refeream din punctul de vedere al programelor şi al programatorilor. Oricât s-ar "screaming" că sunt sau nu virtuale, piaţa de soft se modelează după ideea de a crea programe care ştiu să folosească mai multe procesoare. Nu e mai ieftin întâi să educi şi apoi să arunci exact produsul, decât să-l arunci şi să nu ai cu ce să-l foloseşti?
 
Şi uite cum şi la AMD, upgrade înseamnă peste maxim 2 ani. Deja ne aşteptăm la un nou socket, la DDR2 mai devreme şi la alte nebunii, forţaţi fiind de Intel. Cu toate astea se pare că şi sk939 va mai trăi mult. Deja mă simt mai confuz ca înainte. Bravo lor, sper să treacă de 10 tipuri de socket active pe piaţă.
Ştirile sunt de aici şi respectiv aici.
 
Stai linistit... in momentul de fata eu vad Socket-ul 939 mult mai statornic decat o platforma bazata in continuare pe core-ul Prescott. Miscarea catre DDR2 era previzibila... costurile dictand totul. Mie chiar mi se pare ca AMD-ul este mult mai clar in previziuni decat Intel. Adica imi inchipui mai multe schimbari (de "socheţi" or whatever) la Intel decat la AMD.
 
Totuşi este enervantă confuzia indusă. Dacă şi probabil, vor menţine şi sk754 eventual şi pe A, îţi dai seama că nimeni nu va mai şti ce să cumpere. Oricum marcajul la Athlon64 mi se pare penibil, practic nu-ţi mai spune nimic concret în legătură cu mărimea cache sau frecvenţa, etc. Numai dacă ai la tine listuţa te mai descurci :smile:
 
Oricum marcajul la Athlon64 mi se pare penibil, practic nu-ţi mai spune nimic concret în legătură cu mărimea cache sau frecvenţa, etc
Funny you should say that... :smile: Sa mai zic cum sta treaba la Intel din puctul asta de vedere? :hihi:
 
Noi procesoare din gama Opteron.

Opteron 852, 252 şi 152, ele lucrând la 2,6 GHz faţă de 2,4 GHz cum erau precedentele; HyperTransport de la 800MHz la 1GHz.
 
AMD fac reduceri semnificative doar la procesoarele scumpe, la cele mai ieftine diferenţa fiind destul de mică - asta în caz că cineva credea că la lovit un Jackpot. :biggrin: Dar atât timp cât este o reducere este binevenită.
Sursa.
 

Attachments

  • 021405amdchart_196x335.png
    021405amdchart_196x335.png
    8.5 KB · Views: 691
Back
Top