Eu nu am bani de aşa ceva acum, aşa că atunci când voi avea banii, vreau în primul rând să dublez performanţa actuală (AXP). Dacă orice CPU dual ar putea face asta, continuăm la alte doleanţe:
-să nu necesite răcire masivă pentru a putea reduce cât mai mult zgomotul cu putinţă. Nu-mi doresc un JumboJet la picioare.
-să pot face OC şi de preferat direct din Windows pt. a nu sta tot timpul cu un CPU OCat ci doar atunci când am nevoie. O eventuală stare de UC ar fi perfectă pentru reducerea şi mai mult a zgomotului.
Acestea două le pot face foarte uşor pe o platformă AMD, pe una Intel mai greu.
Continuăm cu memoria, iar la AMD pot să pun un TCCD, un UTT sau chiar un BH5 cu banii care i-aş da pe nişte mizerii de DDR2. Iar de nu-s bani, PQi rulez
. Dacă mă gândesc şi să-mi iau acum un GF6800 (GT) iar pe viitor să mai bag încă una cumpărată la un preţ de nimic, dar cu ajutorul căreia să dublez viteza în jocuri este alt aspect interesant. La AMD nu costă cu mult mai mult o platformă SLi Ready (în plus cu puţin tupeu faci moding la mobo pt. SLi). La Intel un SLi e cam scump, iar acest lucru nu-mi place.
Cu alte cuvinte, pentru mine, de preferat este un sistem bazat pe A64 şi nu Intel, chiar dacă se poate să scot mai mulţi bani din buzunar. Eu sper că în timp, AMD va avea de unde să reducă preţurile, Intel nu prea are de unde decât dacă vrea să concureze la preţ proacele dualcore cu Celeroanele singlecore.
Treaba ar fi stat altfel dacă Intel se arunca pe o tehnologie Centrino cu 64biţi şi dual-core.
Oricum, tactica Intel cu preţuri agresive este excelentă, a se vedea şi animarea pe acest thread.