Am făcut retur la tester, 15€ înapoi în bugetul de tastatură, dacă o fi să fie. La nemți nu găsesc multe variante (plus că layout-ul mă calcă pe nervi), o să mă uit la brexiteers.
După cum am mai menționat, am și eu tastaturi vechi cu membrană care încă mai funcționează perfect. Nu înseamnă că le și folosesc în locul unei tastaturi mecanice bune. O tastatură mecanică bună este o investiție similară cu un ceas mecanic bun, un stilou fain (sau pix fain pentru cei care nu suportă penița și cerneala), un costum de calitate, o cană de cafea de porțelan, etc.Tastatura mea no-name ("Turbo") cu butoane multimedia are, cred, vreo 20 de ani. E de pe vremea K6-2. Am schimbat doar cablul. Mai am, bineinteles, si o monstruozitate de 10 Kg cu cablu spiralat si fara buton de windows, de pe vremea 286, dar aia o tin pentru vremurile cand o sa am birou care sa nu se indoaie sub ea.
Dacă nu suferi de perfecționismSi ce daca? Le pui la Scroll Lock, Print Screen, AltGr...
Cred că am mai spus, ăla este un preț oarecum decent.Cherry MX Brown la doar 700 de lei. Ieftin ca braga, o sa comand un bax, poate torn Cola in primele 3.
Let's agree to disagree.Cred că am mai spus, ăla este un preț oarecum decent.
Asta nu e un argument. Un argument ar fi ca pretul mediu al unei tastaturi, dupa volumul si valoarea vanzarilor, e sub 20 de euro.Există custom builds care sar de 1000EUR lejer.
Să o stăpânești cu plăcere!Mini-review plictisitor si redundant dupa mai multe ore de utilizare:
= zgomotul e rezonabil, nici prea mult dar nici nu e silentioasa. Tasta de spatiu are un zgomot metalic aparte, diferit de celelalte taste. Tastele de shift au si ele un zgomot diferit, nimic prea deosebit
- e foarte compacta. Ciudat, asta face mult mai usor sa tastez fara sa ma uit.
- e sesizabil mai precisa decat tastatura Microsoft cu membrana pe care o foloseam, am rata de erori la tastare mai mica, in special cand nu ma uit deloc la tastatura.
- are iluminare in taste si minimala in afara lor
Per total imi e greu sa trag o concluzie, chestiile pozitive sunt notabile, cele negative la fel. Mai am 29 de zile sa ma hotarasc, dar cred ca in 2 zile o sa stiu clar ce fac. Pana acum imi place, dar deja resimt un pic pozitia inalta a mainilor.
- e inalta si nu are palmrest, ceea ce o face brusc inalta si e nevoie de alta pozitie a mainilor pe birou, intr-un unghi mai accentuat si cu palmele in aer. Nu stiu ce inseamna asta dupa 10-12 ore, dar pare obositor
- cablul e lung si foarte gros (braided). Nu e clar daca cele 2 mufe USB sunt necesare doar daca vrei sa incarci ceva din tastatura (are un port pentru asa ceva) sau si pentru functionarea uzuala. De mers, merge si cu o singura mufa cuplata, dar nu stiu ce efecte secundare are
- cred ca bump-ul din cursa e cel mai mare generator de zgomot. Zgomotul de la sfarsit de cursa poate fi evitat, dar asta nu.