Mouse, gamepad, joystick și alte... tastaturi

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Location
The Emerald Dream
Diferența de preț între Zowie FK2 și GX78 pe amazon este de vreo 5 lire iar Avago 9500 este o praștie de senzor. Că ai mai multe butoane este altceva (și bloatware ca să customizezi butoanele).

Evident, pentru mousărit pe internet sau prin computer fără joacă prea serioasă, orice mouse de 15 RON este bun și am mai scris că senzorul nu prea contează în general (în afară de anumiți senzori care sunt într-adevăr oribili, Avago 9500 are 3-5% + accelerație încorporată :biggrin:). Asta cu "știe multe" este relativă, am mouși care pot fi customizați până la urechi și au și memorie on-board și senzori buni șamd. Și cu toate astea, îl prefer pe ăsta 100%. Apropos, mouse-ul meu favorit multă vreme a fost G700 și mă tot miram de ce nu-mi ies flick shots. Ghici. Avago 9500.
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Location
BR
HyperX Pulsefire FPS Pro (de care aminteam mai sus) are Pixart 3389, cel mai bun senzor al momentului, și e mult mai ieftin. Eu l-am luat la ofertă la 160 de lei. Asta după ce am încercat un (mult lăudat peste tot) Logitech G502, o panaramă de mouse pe lângă FPS Pro. :wink:
Prețul include și taxa de fraier, adesea, de exemplu în produsele Logitech, dar și în altele "de firmă". Prin asta devine cam irelevant. :hihi: Asta nu înseamnă că nu-mi place încă G203-ul meu, care a avut/are un preț cinstit. :kul:
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Location
The Emerald Dream
Pixar 3389 este un senzor flawless, deci interesant. Păcat că mouse-ul ăla e prea bling și are o formă neinteresantă pentru mine. Preferatele mele dpdv al formei sunt Razer Lancehead/Lancehead TE, Steelseries Xai și acum FK2. HyperX ăla are forma similară cu Mamba 2012, recte este înclinat spre exteriorul mâinii, ceea ce pentru mine este enervant la un moment dat :smile:

Faptul că tu l-ai luat cu 160RON -> felicitări. Pe aici este vreo 40 lire gen, într-adevăr mai ieftin decât probabil 80% din moușii din colecția mea :biggrin:

Acum G502 - nu este o panaramă de mouse. Senzorul este Pixar 3366, care iar este un senzor flawless. Mai nou în varianta G502 Hero are senzorul Hero care îl am pe G603 care iar este senzor flawless. Forma este hiperdubioasă, dar nu poți spune că este o "panaramă". Dpdv al senzorului chiar deloc. Că nu-ți place ție, asta-i altceva, dar nici mie nu-mi place Hyper X ăla :smile:
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
Pai tocmai butoanele si restul functiilor fac diferenta. La ce bun sa ai n-spe butoane daca nu poti face un macro cu ele?
Bloatware? Care-i ala? Macro-urile merg fara driver in orice sistem, chiar si pe Raspberry Pi. Programarea lor se face o aplicatie fara .NET care merge si pe XP. Deci ce ziceai??
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Location
The Emerald Dream
Dacă-ți aduci aminte, am și eu un Genesis, dar am dat echivalentul a vreo 30RON pe el :biggrin: Dar ai dreptate, softul lor este chiar decent, când dai click pe x chiar îl închide, nu se bagă în startup șamd :smile:

În privința butoanelor, n-am de comentat. Dacă ție îți place cu 20 de butoane și vrei să plătești pe un mouse prețul respectiv, n-am nicio problemă cu asta. Pentru mine altele sunt importante - ergonomie, design, cum se simte la mână șamd. Senzorul este și acela foarte important, dpmdv reprezintă cam 80% din cum se "simte" un mouse.
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Location
BR
Acum G502 - nu este o panaramă de mouse. Senzorul este Pixar 3366, care iar este un senzor flawless. Forma este hiperdubioasă, dar nu poți spune că este o "panaramă". :smile:
Forma dubios de proastă, butoanele prost amplasate. Degeaba are al doilea senzor dpdv al capabilităților. :wink: Vorbesc de utilizare pentru shootere hardcore. Pentru Tetris e bun. :hihi:
 

SCViper

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Location
Bucuresti
Am G502 de cel putin un an si mi se pare fantastic. Forma buna, butoanele pozitionate bine. De gustibus :smile:
 
  • Like
Reactions: Neo

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Location
The Emerald Dream
Forma dubios de proastă, butoanele prost amplasate. Degeaba are al doilea senzor dpdv al capabilităților. :wink: Vorbesc de utilizare pentru shootere hardcore. Pentru Tetris e bun. :hihi:
Am mai discutat despre asta, ce nu merge pentru tine poate merge pentru alții și vice-versa. De aceea, din fericire, există atâtea opțiuni disponibile :wink:
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Location
BR
Corect, nici eu n-am spus altceva, fiecare cu-ale lui gusturi, de fapt, nevoi. Moușii trebuie probați precum pantofii. Sau măcar să-ți cunoști caracteristicile mâinii (L, l) și să alegi conform dimensiunii mouse-ului, dacă n-ai posibilitatea probei.
Eu am palm grip și de-aia prefer mouse ceva mai măricel. FPS Pro e la limita inferioară și merge și cu alte grip-uri. Forma e perfectă și acea ușoară înclinare spre exterior ține de ergonomie și naturalețea poziției mâinii/palmei drepte. E similară *dacă nu chiar identică) celei a Razer Deathadder Elite, unul dintre cei mai populari și apreciați mouși printre fps-iști.
Diferența semnificativă la FPS Pro e la senzor, acesta fiind the best, for now. :wink: Cu el am reușit să pătrund în primii 100 din lume din zeci de mii de jucători ai unui bătrân, dar încă tânăr, shooter. Asta la ai mei >50 de ani.

PS: n-am făcut altceva decât să prezint alternativa la un mouse mai scump și mai... slab. :hihi:
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Location
BR
Ah, scuze, nu știam că se discută DOAR despre mouse-ul tău. :wink: Retrag părerile personale.
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Location
The Emerald Dream
:biggrin: ideea era alta. Fiecare mouse are două moduri în care poate fi apreciat:
- obiectiv; aici intră specificațiile tehnice gen senzor, calitatea materialelor, calitatea finisajelor, ce mai intră la pachet pe lângă mouse (FK2 de exemplu vine cu skates de rezervă, 2 perechi, ceea ce eu n-am mai văzut la niciun alt mouse până acum, fie el Razer, Logitech, MadCatz, etc); garanția oferită; calitatea software-ului (Razer Synapse este o chestie oribilă dar Logitech insistă să facă un software și mai prost și reușește).
- subiectiv. Cum se simte, cât de bun te face la jocuri (hint: nu, nu te face mai bun decât erai :biggrin:), alte preferințe personale.

Să clasifici un mouse drept "slab" înseamnă să neglijezi partea a doua în general, când de fapt aceea este cea mai importantă. După cum spuneam mai sus, Avago 9500 este o praștie de senzor, dar am G9 și G700 care încă mi se par mai mult decât decente. Dar nu-s preferatele mele pentru că prefer altceva - personal, subiectiv.

De aceea, în general poți spune despre un mouse chestii care intră la capitolul subiectiv, dar acolo nu este cazul să spui că-i mai slab sau mai bun pentru că la senzorii din ziua de astâzi trebuie să joci la nivel competitiv de top ca să ai nevoie de un mouse perfect pentru a te distanța - acolo diferențele sunt atât de mici că intră la capitolul "deviație statistică". Există evident și excepții :wink:


Exemplu din thread: Logitech G502 are un senzor perfect (flawless), are o construcție de calitate -> obiectiv este un mouse bun. Poziționarea butoanelor este altceva, aia se analizează subiectiv, în funcție de cum ai mâinile și de preferințele personale. Din ce am citit pe internet, G502 este unul dintre cele mai apreciate periferice disponibile, deci faptul că ție nu-ți place nu-l face un mouse slab decât pentru tine personal :wink:
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Location
BR
la senzorii din ziua de astâzi trebuie să joci la nivel competitiv de top ca să ai nevoie de un mouse perfect pentru a te distanța
Exact. Nu-s eu profi, dar joc printre ei. Și chiar contează. Mercury al lui G203 mi-a părut mai bun decât 3366-le lui G502. :wink: Iar 3389 e peste Mercury.
La partea subiectivă, IMHO, contează cât de bine stă în mână, nu alte brizbrizuri.
G502 are un marketing excesiv (ca și prețul), care face ca puștimea să-l cumpere și să-l laude, de-aia are review-uri așa multe. Vorbim, totuși, de generația Fortnite. :wink: OK, nu e panaramă, să zicem doar că e prea scump pentru ce oferă. Adică... panaramă. :shocked::haha:
 
Top Bottom